Nogomet

Sporting po streljanju enajstmetrovk dobil lepotico večera na Emiratesu

London, 16. 03. 2023 23.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Arsenala so izpadli v osmini finala Evropske lige. Po streljanju enajstmetrovk jih je s 5:3 izločil Sporting iz Lizbone, potem ko je bil po 120 minutah izid 1:1. V drugem delu sporeda so napredovali še Bayer Leverkusen, Roma in Union St. Gilloise, v prvem pa Feyenoord, Juventus, Manchester United in Sevilla.

V izenačenem obračunu je Arsenal povedel v 19. minuti, ko je bil natančen Granit Xhaka. Sporting je imel v nadaljevanju rednega dela dvoboja lepše priložnosti, a ni našel poti mimo Aarona Ramsdala v vratih Topničarjev. So pa v 62. minuti Lizbončani izenačili, potem ko je tako rekoč s sredine igrišča sijajno zadel Pedro Goncalves, ki je opazil Ramsdala daleč iz svojih vrat.

Po remiju 2:2 na prvi tekmi je sledil podaljšek, v katerem je imel najprej na nogi napredovanje Leandro Trossard, a mu je strel z roko Antonio Adan dovolj preusmeril, da je končal v vratnici. Topničarji so še naprej napredovali, a je Adan z dvema odličnima posredovanjema Sporting popeljal do streljanja enajstmetrovk. V njih so bili bolj zbrani Portugalci, ki so zadeli vseh pet strelov, Gabriel Martinelli pa je za Arsenal v četrti seriji strel z bele pike zapravil.

Bayer Leverkusen je na povratni tekmi v gosteh proti Ferencvarosu hitro zadel in razblinil upe Madžarov na preobrat po porazu na prvi tekmi z 0:2. Že v tretji minuti je namreč zadel Moussa Diaby in prednost Nemcev povišal na tri gole, v 81. minuti pa je za končnih 2:0 in skupnih 4:0 zadel še Amine Adli. Roma se je po zmagi na prvi tekmo z 2:0 proti Real Sociedadu na povratni tekmi v San Sebastianu predvsem v drugem polčasu krčevito branila in napredovala po remiju brez golov. Ob koncu prvega polčasa je po igranju z roko sodniška ekipa v sobi za VAR razveljavila gol Rimljanov. V drugem polčasu so bili varovanci Joseja Mourinha povsem v podrejenem položaju, a baskovsko moštvo nikakor ni spravilo žoge v mrežo gostov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstavnika v četrtfinalu bodo imeli Belgijci. Union St. Gilloise, ki ga je v letih 2018 in 2019 vodil slovenski trener Luka Elsner, je namreč na povratni tekmi na domači zelenici ugnal Union Berlin s 3:0. Prva tekma se je končala s 3:3. V prvem polčasu je zadel Teddy Teuma v 18. minuti, v drugem pa sta napredovanje belgijske zasedbe potrdila Jean Lazare Amani (63.) in Loic Lapoussin (90+4.)

Edini slovenski nogometaš v Evropski ligi Miha Zajc se s Fenerbahčejem ni uvrstil med osem najboljših. Turški velikan je sicer povratno tekmo na svojem stadionu dobil z 1:0, skupno pa je v prvem delu današnjega sporeda napredovala Sevilla z 2:1. Manchester United je zmagal še na drugi tekmi proti Betisu, tokrat z 1:0, in v skupnem seštevku napredoval z izidom 5:1. Napredovanje v četrtfinale sta si v zgodnjem delu sporeda priigrala še Feyenoord in Juventus. Nizozemska zasedba je kar s 7:1 premagala Šahtar iz Donecka za skupnih 8:2, Torinčani pa so bili po današnji zmagi z 2:0 v skupnem seštevku s 3:0 boljši od Freiburga.

Liga Evropa, osmina finala, povratne tekme, izidi:
Freiburg – *Juventus                  0:2 (0:1)               0:1
Betis – *Manchester United            0:1 (0:0)               1:4
Fenerbahče – *Sevilla                 1:0 (1:0)               0:2
(Miha Zajc je odigral 74 minut za Fenerbahče).
*Feyenoord – Šahtar Doneck            7:1 (3:0)               1:1
Arsenal – *Sporting                   1:2 (1:1, 1:0) po 11-m  2:2
Real Sociedad – *Roma                 0:0                     0:2
Ferencvaros – *Bayer Leverkusen       0:2 (0:1)               0:2
*Union St. Gilloise – Union Berlin    3:0 (1:0)               3:3

Opomba: ekipe, označene z *, so se uvrstile v četrtfinale.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.