Nogomet

Sporting zmagal, Šporar izsilil enajstmetrovko

Lizbona, 26. 06. 2020 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Sportinga v 28. krogu portugalske prve lige niso imeli težav na gostovanju pri mestnih sosedih, nogometaših Belenensesa. Slavili so s 3:1, slovenski reprezentant Andraž Šporar pa je Sportingu v zaključku prvega polčasa priskrbel enajstmetrovko.

Statistika Andraža Šporarja na tekmi z Belenensesom
Statistika Andraža Šporarja na tekmi z Belenensesom FOTO: Sofascore.com

Domačini so sicer povedli z zadetkom Lice v deveti minuti tekme, a so nogometaši Sportinga (na dresu so vsi imeli zapisano ime Mathieu, v čast soigralca Jeremyja Mathieuja, ki je zaradi poškodbe zaključil kariero poklicnega nogometaša) hitro odgovorili: v 22. minuti je mrežo Belenensesa po podaji s kota z glavo zatresel branilec Sebastian Coates, ta je proslavljanje zadetka z majico v rokah posvetil Mathieuju. Za vodstvo gostov je s krasnim 'karate' udarcem poskrbel Jovane Cabral, ki je bil tudi strelec tretjega zadetka Sportinga iz enajstmetrovke. To je sicer v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa priboril slovenski reprezentant Andraž Šporar, ko ga je na robu kazenskega prostora podrl eden od domačih nogometašev. V drugem polčasu sta mreži mirovali, Sporting pa se je razveselil 16. zmage sezone, s čimer je vpisal še 52 točko in ostaja na tretjem mestu portugalske lige.

Portugalska liga, 28. krog:
Belenenses - Sporting 1:3 (1:3)
Lica 9.; Coates 21., 36., 45+2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.