Nogomet

Čas se izteka: Dortmund vedno bližje nadaljnjemu sodelovanju s Sanchom

Dortmund, 06. 08. 2020 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Borussii Dortmund so prepričani, da bodo kljub zanimanju Manchester Uniteda za usluge krilnega napadalca Jadona Sancha uspeli zadržati angleškega reprezentanta.

Sancho (na fotografiji) bo konec avgusta lahko proslavil tretjo obletnico svoje selitve iz Manchestra v Dortmund.
Sancho (na fotografiji) bo konec avgusta lahko proslavil tretjo obletnico svoje selitve iz Manchestra v Dortmund. FOTO: AP

Tako je v sredo pred mediji zatrdil športni direktor kluba Michael Zorc, ki s tesnimi sodelavci kljub govoricam o ponudbi Manchester Uniteda pravi, da uradnega poizvedovanja o Jadonu Sanchu v Dortmundu še niso prejeli. Anglež, sicer nekdanji član Unitedovega mestnega tekmeca Manchester Cityja, je blestel v minuli sezoni 1. Bundeslige in poleg 17 zadetkov prispeval še 16 podaj.

Dortmundčani so že marca končali z nastopi v elitni Ligi prvakov, saj je bil od njih boljši Paris Saint-Germain, so pa si z drugim mestom v prvenstvu vnovič zagotovili nastopanje v elitnem klubskem tekmovanju. Tja se po krajši odsotnosti vrača tudi United, ki naj ne bi bil pripravljen sprejeti zahtev dortmundskega velikana. Ta bojda za Sancha zahteva kar 120 milijonov evrov, Borussia pa je za 10. avgust napovedala dokončno zaprtje pogajanj. Kljub temu je Zorc že zdaj napovedal, da bo po njegovem mnenju 20-letni otrok londonskega Watforda ostal v nemških revirjih.

Watzke: Nismo prejeli ponudbe
"Predvidevam, da bo Jadon v ponedeljek odšel na priprave in za nas igral v naslednji sezoni," je v sredo izjavil Zorc. Izvršni direktor Hans-Joachim Watzke ga je dopolnil z besedami, da do uradnega stika med kluboma sploh še ni prišlo. ESPN sicer trdi, da temu ni tako, in da je prišlo vsaj do uvodnih stikov oziroma pogajanj. 

"Nikoli nismo prejeli ponudbe za Jadona, a smo preventivno že podali minimalno oceno njegove vrednosti," je dejal Watzke. "Zaenkrat ni bilo stikov med Borussio Dortmund in Manchester Unitedom glede Sancha, tako posrednih kot prek domnevnih posrednikov."

Solskjaer brez novosti
Glede Sancha je bolj malo povedal tudi trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, ki so ga o pogajanjih povprašali po sredini zmagi na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa nad linškim LASK (2:1).

"Na vse prestope gledamo drugače. Ne bom govoril o posameznikih, ki niso naši igralci. Nimam novosti ... O novostih vas bomo obvestili, ko bo to mogoče," je dejal Solskjaer, ki je sicer rade volje potrdil, da klub predčasno po sporazumni prekinitvi pogodbe zapušča čilski krilni napadalec Alexis Sanchez.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Looneh
06. 08. 2020 16.08
-2
Ker me mod cenzurira, moram zgleda ponovit: Izjava Watzkeja ne drži. Kluba se trenutno pogajata o višini dodatkov in kdaj bodo ti izplačani. Petletna pogodba med Unitedom in Sanchom je že dogovorjena, kar ne bi bilo možno, če jim BVB tega ne bi dovolil.
+4
Tvoja izjava drži 95%. Kluba se ne pogajata, ampak ima ManUtd zunanjega pogajalca, zato, da v primeru neuspelih pogajanj lahko rečejo, da se niso. (Fabrizio Romano)

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.