Nogomet

Boštjan Cesar prevzema reprezentanco U19, drugoligaši po spremenjenem sistemu

Ljubljana, 26. 02. 2021 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na četrtkovi seji sprejel kar nekaj sprememb koledarja za spomladanski del sezone, ki jo še vedno močno ovira pandemija covida-19. Med drugim bo zaradi vsega tega precej spremenjen sistem tekmovanja v drugi ligi. Uradno pa so z zveze potrdili še, da legendarni Boštjan Cesar prevzema mesto selektorja reprezentance U19.

Boštjan Cesar bo odslej na čelu reprezentance do 19 let.
Boštjan Cesar bo odslej na čelu reprezentance do 19 let. FOTO: Damjan Žibert
Kot so sporočili z NZS, bodo drugoligaši odigrali še tri kroge in preloženo tekmo, po 15. krogu pa se bo na podlagi stanja na lestvici igrala liga za prvaka in liga za obstanek. Tekmovanje v 2. SNL se bo nadaljevalo 21. marca, končano pa bo po 22 krogih, predvidoma 19. maja. Pokalno tekmovanje se bo zaradi poznejšega začetka 2. SNL nadaljevalo 17. marca s preloženimi tekmami 2. kroga, četrtfinalne tekme bodo 14. aprila, polfinalni pa 28. aprila.

Na predlog športnega direktorja Mirana Pavlina so imenovali tudi selektorja reprezentanc U19 in U17, saj so se z 31. januarjem iztekle pogodbe prejšnjim selektorjem. Na Pavlinov predlog bo kadetsko reprezentanco (U17) v prihodnje vodil Agron Šalja, medtem ko selektorsko mesto mladinske reprezentance (U19) prevzema rekorder po številu nastopov v članski reprezentanci Boštjan Cesar.

V skladu z načrtovanimi aktivnostmi v letu 2021 bosta reprezentanci aktivni v 1. krogu kvalifikacij za EP v jesenskem delu, oba selektorja pa bosta to vlogo opravljala najmanj do 30. novembra 2022.

Med drugim pa so člani IO obravnavali in sprejeli še predlog vodilnih klubov 1. SNL o spremembi izplačil iz medijskih in sponzorskih pravic v 1. SNL za sezono 2020/21. "Tako so sprejeli predlog, da se tudi drugi del izplačila iz solidarnostnih razlogov (težave z likvidnostjo nekaterih klubov zaradi epidemije covida-19) v letošnji sezoni razdeli v enakih deležih in ne na podlagi uspešnosti, z izplačilom drugega dela pa se ne čaka do konca sezone, temveč se sredstva klubom izplačajo že v začetku marca 2021," so zapisali pri NZS.

Spremembe je doživelo tudi licenciranje, te pa bodo veljale le za sezono 2021/22. Nanašajo se na dopolnjeno vrednotenje načrtovanih informacij glede dokazovanja neomejenega delovanja prosilcev za licenco ter na podaljšanje roka za izvedbo plačil za del neurejenih obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb do konca junija 2021.

Potrdili so tudi sklic redne letne skupščine NZS, ki bo 15. aprila 2021, ko bodo potekale tudi volitve v nadzorni odbor in arbitražni svet zveze. Člani IO so sprejeli še predloge za podelitev priznanj za leto 2020, ki bodo objavljeni in podeljeni na aprilski skupščini, medtem ko je bila točka o standardni pogodbi za nogometne trenerje po debati prestavljena na naslednje zasedanje IO NZS.

Mediji ponovno brez testov na prizoriščih 
Nekaj sprememb je tudi pri delu medijev na tekmah. V vladnem pojasnilu je bilo zapisano, da predstavnikov medijev ne gre obravnavati tako kot drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj. Tako se od njih ne zahteva predložitve negativnega testa na koronavirus, razen v primeru, ko to zahtevajo posebna pravila organizatorja tekmovanja.

"Ker na NZS na prvo mesto postavljamo varnost udeležencev dogodka, pri tem pa sledimo protokolom NZS kot tudi protokolom Uefe, ti velevajo, da morajo v takšnih primerih na tekmah enega izmed dokumentov (negativen test, potrdilo o cepljenju ali prebolelem covidu-19) predložiti vsi predstavniki medijev ali TV-ekipe, ki zaradi narave svojega dela pridejo v neposredni stik z igralci ali člani strokovnega vodstva klubov," so pojasnili pri NZS. Dodali so, da to predvsem velja za operaterja kamere pri izhodu igralcev iz tunela, novinarja, ki pobira izjave v "flash coni", snemalca ob izjavah v "flash coni" ter voditelja in goste v studiu, v kolikor se v studiu po tekmi pridruži nogometaš ali član strokovnega moštva katerega izmed klubov.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepe D bolcev
27. 02. 2021 10.14
bandit1
26. 02. 2021 18.47
Včasih so kfiče odpirali sedaj pa lepa ne državna ampak privat služba,
bandit1
26. 02. 2021 18.31
Za KOZLAT. Neki kao mojstri nogometa, ritolizci ostajajo vedno pri vrhu. Enako je v vseh SLO športih. Tudi če si totalno NESPOSOBEN samo da si naš. Idiotizem brez primere.
Žac
26. 02. 2021 17.57
+3
Srečno na novi poti.
olimpija007
26. 02. 2021 17.29
+2
Lev naše reprezentance obrambe