Nogomet

Rosenborg tudi v drugo boljši od Maribora, za Ligo Evropa gotovo z bolgarskim Ludogorcem

Trondheim, 13. 08. 2019 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora so se z zelo solidno igro predvsem v prvem polčasu dobro upirali favoriziranemu norveškemu predstavniku Rosenborgu, ki pa je v nadaljevanju povratnega obračuna 3. kroga kvalifikacij za uvrstitev v elitno Ligo prvakov stopil na plin ter z zadetki Andersa Konradsena (dvakrat) in Alexandra Soderlunda še drugič z izidom 3:1 (skupno s 6:2) ugnal aktualnega slovenskega državnega prvaka.

Strateg aktualnih slovenskih državnih prvakov Darko Milanič se je odločil le za eno spremembo v začetni enajsterici v primerjavi s prvim medsebojnim obračunom z Rosenborgom v Ljudskem vrtu, v kateri bo na levem krilu namesto Andreja Kotnika priložnost za igro od začetnega sodnikovega žvižga dobil Rudi Požeg Vancaš.

Mariborčani so po vseh peripetijah v dneh pred gostovanjem v Trondheimu pogumno krenili v povratni obračun z norveškim aktualnim državnim prvakom, ki je s prve tekme prinesel zajeten rezultatski kapital v obliki dveh zadetkov prednosti. Požeg Vancaš se je po lepi globinski podaji kapetana Marcosa Tavaresa v 12. minuti znašel sam pred domačim čuvajem mreže Hansenom, toda najboljšemu nogometašu pretekle sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije je v zaključku akcije zmanjkalo zbranosti. Rosenborg se je odločil za pametno pokrivanje prostora v zvezni vrsti, še posebej je v teh trenutkih neviden Rok Kronaveter, ki mu ne uspe priti do uporabnih žog, s katerimi bi lahko zaposlil v konici napada osamljenega Marcosa Tavaresa. Do prve resnejše priložnosti na srečanju prihajajo tudi domači nogometaši, potem ko je v 19. minuti Anders Konradsen poslal visok predložek v gostujoči kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Alexander Soderlung, a je njegov strel z glavo odlično ubranil Kenan Pirić.

TEKMA

Zelo dejaven je v teh minutah na desnem krilu Dino Hotić, ki s pogostimi prodori in uporabnimi predložki skuša najti Požega Vancaša, Kronavetra ali Tavaresa, a je domača obramba na čelu z vratarjem Hansenom vselej na pravem mestu. Eden takšnih poskusov omenjenega nogometaša je prišel v 24. minuti, toda v zadnjem trenutku je njegov strel uspelo blokirati norveškemu branilcu Birgerju Mellingu. Le tri minute pozneje je bil pred domačimi vrati nevaren neumorni kapetan Tavares, ki je lepo sledil domiselni akciji soigralcev Martina Milca, Blaža Vrhovca in Roka Kronavetra, a je njegov zaključni strel končal ob levi vratnici v gol-avtu. Največjo priložnost za Rosenborg je v prvem delu igre – natančneje v 36. minuti – zapravil Konradsen, čigar strel je v zadnjem trenutku blokiral prisebni Saša Ivković.

Požeg Vancaš neubranljivo za vodstvo Maribora
Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, je Hotić poslal diagonalno podajo na levo stran, kamor je stekel Mitja Viler, se z zadnjimi atomi moči dokopal do žoge in jo poslal nazaj v sredino domačega kazenskega prostora, kjer je s približno 10 metrov od vrat s pravo bombo pod prečko Mariborčane v želeno vodstvo z 1:0 popeljal Rudi Požeg Vancaš. Spodbuden začetek nadaljevanja obračuna je vlil dodatnega upanja za morebiten popoln preobrat, a je Rosenborg v 53. minuti izkoristil padec zbranosti v ožji obrambi Maribora, ko je na 1:1 po podaji Akintole izenačil Alexander Soderlung. Izenačujoči zadetek je dal krila domačim nogometašem, ki so osem minut pozneje že prešli v vodstvo z 2:1. Po kotu z desne strani je z glavo neubranljivo v levi spodnji kot mariborskih vrat meril Anders Konradsen.

Mariborski kapetan Marcos Tavares se je s soigralci pošteno boril za vsak milimeter travnate površine, a je moral na koncu seči v roke boljšemu tekmecu.
Mariborski kapetan Marcos Tavares se je s soigralci pošteno boril za vsak milimeter travnate površine, a je moral na koncu seči v roke boljšemu tekmecu. FOTO: NK Maribor

Kotnik in Zahović namesto Tavaresa in Kronavetra
Čeprav je Maribor kljub izdatnemu rezultatskemu zaostanku še vedno poizkušal z napadalnimi akcijami priti vsaj do izenačenja, je postalo jasno, da nekaterim njegovim članom pojenjajo moči. Zato se je Milanič odločil za dvojno menjavo v 69. minuti, in sicer sta Kronavetra in Tavaresa zamenjala sveža Luka Zahović in Andrej Kotnik. V 81. minuti je piko na i povsem zasluženemu napredovanju Rosenborga v zadnji kvalifikacijski krog za Ligo prvakov z drugim zadetkom na srečanju postavil Konradsen. 

Mariborčane na drugi strani čaka prav tako zelo pomembna zadnja kvalifikacijska stopnička za uvrstitev v skupinski del Lige Evropa, kjer jih skoraj zagotovo čaka odlični bolgarski predstavnik Ludogorec.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, Trondheim, 3. krog. povratna tekma, izid:
Rosenborg - Maribor 3:1 (0:1) /izid s prve tekme (3:1)
Požeg Vancaš 45'+1; Soderlund 53., Konradsen 61., 81.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.51

Konec tekme: Rosenborg 3:1 Maribor (6:2)

Serdar Gozubuyuk je še zadnjič na tekmi zapiskal in oznanil konec srečanja. Maribor je v Trondheimu po zelo dobri predstavi v prvem polčasu, ko so slovenski prvaki vodili z 1:0, v nadaljevanju povsem popustili in srečanje izgubili s 3:1. Po začetku drugega polčasa, ko so slovenski nogometaši leteli na krilih zaključka prvega dela, se je zdelo, da bo le vprašanje časa, kdaj bomo na stadionu Lerkendal videli nov zadetek v mreži domačih. A sledilo je temačnih osem minut, ko so nogometaši Rosenborga prek Soderlunda in Konradsena obrnili rezultat v svoj prid. Maribor se po takšnem šoku ni uspel pobrati, v 81. minuti pa je Konradsen z izjemnim zadetkom le še potrdil že znano. Rosenborg bo zagotovo igral v evropskih tekmovanjih. Za nastop v Ligi prvakov se bodo pomerili s hrvaškim Dinamom iz Zagreba ali madžarskim Ferencvarošem. Mariborčani bodo svojo evropsko vozovnico iskali na dveh tekmah z bolgarskim prvakom Ludogorcem, ki je na prvi tekmi s 5:0 premagal valižanski TNS.

90. minuta

Tri minute sodnikovega dodatka

Glavni sodnik Serdar Gozubuyuk je drugi polčas podaljšal še za tri minute.

83. minuta

Zadnja menjava v vrstah Maribora

Martin Kramarić je zamenjal Dina Hotića.

20.42

Zadetek Konradsena za 3:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
81. minuta

Rosenborg 3:1 Maribor (6:2)

Po podaji Akintole se je na robu kazenskega prostora povsem sam znašel Konradsen, ki je z levico neubranljivo sprožil proti zgornjemu desnemu vratarjevemu kotu in povišal na 3:1. Pirić je bil brez moči.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (289)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Acohonda Majhonda
14. 08. 2019 16.13
+0
je reku darko da so bili biljši od njih seveda saj ko grem jaz z sosedom po gobe in jih imam v košari 6 on pa 2 sem tudi boljši
tekač
14. 08. 2019 15.31
+2
Najprej prvenstvo s Celjem . Celjani so odigrali dobro tekmo proti Domžalam in se lahko zgodi marsikaj. Potem bo še z Ludogorcem fasal tri gole ......
degenos
14. 08. 2019 14.49
-1
olimpija !! HEHEHE
Rudar
14. 08. 2019 14.39
+8
Jaz nimam nič proti Mariboru , moti me pa pretiravanje in nerealnost (nekaterih) v klubu in nekaterih navijačev. Maribor je dober klub, ampak za naše razmere, skoraj nikjer drugod po evropi nima šans. Tako kot drugi slovenski klubi ne preživi niti večine II. lig na evropi. To je pač realnost in komentarji v smislu "bili smo boljši od Rosenborga so ne samo samovšečna bedarija, ampak zamaja tudi ugled trenerja in kluba.
apodgra
14. 08. 2019 08.13
+20
Vsaka pravljica , se mora enkrat končati , običajno se srečnim koncem ,tokrat žalostno. Vse se je vedelo naprej , da Maribor proti Rosenborgu nima nobenih možnosti . S takšno igro in s takimi posamezniki , ne moreš igrati nogometa v Ligi prvakov in tudi Liga Evropa je za njih nedostopna . Vse kar ima Maribor od teh tekem je , da je nekaj denarja pricurljalo v njihovo blagajno , sicer manj kot v preteklih letih. Vodstvu Maribora je povsem jasno, da s tako razpoložljivo odsluženo generacijo nima nobene možnosti. Pripeljali Kronovetra in mladega Rudija Požega in s temi okrepitvami računali na veliki doprinos k njihovi dodan vrednosti . Maribor potrebuje transfuzijo in to cela ekipa s trenerskim in strokovnim štabom na čelu. Ko so imeli dovolj denarja podarjenega, niso nobene pozornosti polagali v to, da ekipa potrebuje mlade , nogometa željne igralce , ampak so bili prepričani ,da vsi ti ostareli veterani s svojimi izkušnjami lahko še naprej uspešni.
aple2014
14. 08. 2019 08.05
-10
Bravo Maribor!!! Ostali ki pljuvate proti MB pa si poglejte kje so vasi klubi SL??
RUBEŽ
14. 08. 2019 13.59
-4
Se strinjam. In Maribor bo spet prvak 1. SNL.
Rudar
14. 08. 2019 14.40
+5
Maribor je najboljši klub v Sloveniji. Kar pa še ne pomeni, da je dober klub.
Robin HUD
14. 08. 2019 07.59
-1
Maribor je mali samoforček
batom@pinkponk.com
14. 08. 2019 07.59
+11
mogoče je pa spet čas za naslednji poskus odstopa?
PredsednikPepe
14. 08. 2019 16.14
+0
Žal samo poskus, ja. Kaj pa, če bi (zares) odstopil Zahovič. Mogoče bi čez čas vsi postali bolj realistični.
batom@pinkponk.com
14. 08. 2019 07.58
+3
sam dve fotki pogledam, pa je vse jasno: tovareš na koncu moči, un tip z naslovne fotke pa primabalerina.
Mariborrrrrrrrr
14. 08. 2019 07.54
-13
Žal gremo naprej po liga Europa Maribor šampion
Optimisty
14. 08. 2019 07.55
+8
batom@pinkponk.com
14. 08. 2019 07.57
+5
RUBEŽ
14. 08. 2019 14.00
+0
Optimisty - jaz se na tvojem mestu ne bi oglašal. Vi ste že dolgo aut.
PredsednikPepe
14. 08. 2019 16.16
+2
Škoda, da se ne morejo maščevati Dinamu. Pa tako so govorili, da se bodo maščevali za pretekli izpad. Žalostno!
Rudar
14. 08. 2019 16.55
Je že res da greste v ligo Evropa, samo ne vem kaj boste tam delali. Realno. S tekšnim trenerjem in igralci bo tudi tam huda.
SadButTrue
14. 08. 2019 07.54
+11
Vse čestitke tistim, ki so za tako "predstavo" odšli nekam, kjer je pivo 10 eur.
Sortegilio
14. 08. 2019 07.45
+22
Mariboru bo tudi v domači ligi izredno težko. Olimpija je zelo konkurenčna in močna.
Sortegilio
14. 08. 2019 07.44
+16
Premalo vlagajo v okrepitve, zato čudeži niso mogoči. Poglejte Zagrebški Dinamo je spet na pragu raja. Oni vedno pripeljejo neke okrepitve.
RUBEŽ
14. 08. 2019 14.01
+2
Ne pozabi z kakšnim denarjem razpolaga Dinamo. In ta denar ni legalen.
PredsednikPepe
14. 08. 2019 16.18
+1
BS68
14. 08. 2019 07.34
+17
...se spomnite komentarja iz prejšnjega tedna? Ce nasprotniki v celoti berejo igro Maribora, je edina odgovorna oseba za to izključno "strateg". Pa kavč selektor gor al' pa dol. Pa še to; dokler bodo posamezniki (beri športni direktor) priznavali samo obstoj organizirane navijaške skupine Viol, pri tem pa "pomotoma" pozabljali na vse ostale viole, ki jim je/nam je Maribor blizu, je to brez dvoma in milo rečeno "nerazgledanost"...Vse prave VIOLE, ki nas je več kot tistih "organiziranih", podprimo nogometaše Maribora, ki jim je zdaj najtežje.
Brcavrit
14. 08. 2019 07.54
+26
Od organiziranih Viol NK Maribor nima nič razen minusa v svoji blagajni. Večina jih je brezposelnih alkoholikov, ki nimajo z nogometom nič skupnega, in njihov največji uspeh je gostovanje v Stožicah in povzročanje škode na tem stadionu. Bil sem na povratni tekmi v Liverpoolu, kjer so bili prisotni tisti pravi navijači Maribora, s svojimi družinami, in tam se je lepo videlo kakšna je razlika med pravimi navijači in Zlatkotovimi zdraharji.
batom@pinkponk.com
14. 08. 2019 08.06
+2
BS - ne štekam... najprej sam praviš, da vas ne upoštevajo, na koncu pa bi jih še izdatno podpiral?
BS68
14. 08. 2019 08.38
+2
Še enkrat si preberi, pa počasi... Mogoče le ugotoviš, kdo koga ne upošteva in kdo si zasluži podporo.
derek angelus
14. 08. 2019 10.39
+2
realna minus dobivas sam od teh alkoholikov lenih
PredsednikPepe
14. 08. 2019 16.20
+2
Zdraharji je še veliko preveč nežen izraz.
zztop5
14. 08. 2019 07.22
+6
Fantastična igra
dule100
14. 08. 2019 07.14
+8
Sam da smo vam uvalili meglo-Kronavetra!
drobiž
14. 08. 2019 07.08
+34
Zelo dobra igra Maribora odlične podaje in strateški napadi,ko je v igro stopil napadalec L.Z. je zastal dih domačim navijačem in bele ptice,ki so preletavale stadion so onemele, ko je pričel z driblanjem in močnimi,nevarnimi streli ogrožati nasprotnikova vrata. res neverjetna igra, takšen nogomet enkrat ali dvakrat vidiš v življenju, rezultat ni važen glavno, da so imeli lep izlet v tujino.
apodgra
14. 08. 2019 08.16
+5
drobiž Morda je preveč realno zapisano , vendar tisti ,ki so odgovorni zato ne bodo to prebrali. Škoda, res škoda. Tudi od nestrokovnjakov , se bi lahko nekaj naučili . Samo treba je biti malo bolj skromen in živeti na realnih tleh.
Viejo cabron
14. 08. 2019 07.04
+17
Maribor letos nima igre niti za domačo ligo. Ko gledam to koncentracijo kvalitete v NK Maribor, je lahko to samo problem sveže krvi (beri novi trener)!
bmwfanatik
14. 08. 2019 07.11
+7
Sveža kri?... misliš mlado kri. Saj ste/so si nabral same starčke, ki igrajo statični nogomet s hitrimi pogledi :-)
Viejo cabron
14. 08. 2019 07.37
+2
perko36
14. 08. 2019 07.03
+4
Kaj zdaj ti malomescan
Uporabnik1735100
13. 08. 2019 21.57
+0
Ho ho ho, superiorni evropski Maribor (se ve, na kaj ciljam =)).