Nogomet

Tottenham do zmage v sodnikovem podaljšku, uspešen tudi Arsenal

Birmingham, 16. 02. 2020 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.A., J.B.
Komentarji
3

Nogometaši Tottenhama so v 26. krogu angleškega prvenstva iztržili nove tri točke in skočili na peto mesto prvenstvene lestvice. Junak gostovanja pri Aston Villi je bil Heung-min Son, ki je ključni zadetek dosegel v sodnikovem podaljšku (2:3). Do zmage je prvič po prvem januarju prišel tudi Arsenal, ki je brez težav ugnal Newcastle s 4:0.

Toby Alderweireld je zatresel tako lastno mrežo kot tudi mrežo Aston Ville.
Toby Alderweireld je zatresel tako lastno mrežo kot tudi mrežo Aston Ville. FOTO: AP

Nogometaši Tottenhama, ki jih čez nekaj dni čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov z Leipzigom, so gostovali pri klubu z repa lestvice – Aston Villi. Spursom pa v uvodnih minutah ni uspelo opravičiti vloge favorita, domači so pritisnili na vrata Huga Llorisa in trud v 9. minuti pretvorili v zadetek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Z devetimi prvenstvenimi zadetki v tej sezoni je Heung-min Son postal prvi Azijec, ki je v Premier League vpisal več kot 50 golov. 

Po predložku pred vrata je žogo pred Mbwanom Samato skušal odbiti Toby Alderweireld, nesrečni branilec Tottenhama pa je žogo le nespretno in nehote preusmeril v mrežo. Presenečeni Lloris je le nemočno obstal. Priložnost za povišanje vodstva se je Aston Villi ponudila že nekaj minut zatem, ko je z bližine poskušal Douglas Luiz, a je njegov strel v zadnjem trenutku odbil eden izmed gostujočih branilcev. 

Alderweireld se je za avtogol opravičil v 18. minuti. Po izvajanju s kota se je žoga nekaj trenutkov odbijala v kazenskem prostoru, dovolj hiter pa je bil branilec Tottenhama, ki jo je usmeril v mrežo. Spursi so v slačilnico odšli s prednostjo enega zadetka (1:2), v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je z enajstih metrov zadel Heung-min Son. Prvi poskus je Pepe Reina uspel obraniti, spretni Son je tako v mrežo pospravil šele odbito žogo. 

V drugem polčasu je domačim uspelo izenačiti. Po podaji s kota je z glavo zadel Bjorn Engels, ki je bil spretnejši od Alderweirelda. 

Vse do konca so bili nevarnejši gostje, trud spursov pa se je izplačal šele v sodnikovem podaljšku. Son je hitro šel proti vratom Reine, se znašel sam pred Špancem in poslal žogo proti oddaljeni vratnici ter Tottenhamu priskrbel nove tri točke za peto mesto na lestvici. 

Arsenal z zmago ostaja v boju za evropske vozovnice.
Arsenal z zmago ostaja v boju za evropske vozovnice. FOTO: AP

Arsenal do prve ligaške zmage po 1. januarju
Nogometaši Arsenala so zadnjo ligaško zmago okusili na novega leta dan, ko so doma ugnali Manchester United, tokrat pa so bili prav tako na Emiratesu boljši od Newcastle Uniteda. 

V prvem polčasu smo videli pritisk topničarjev, ki pa ni obrodil sadov. V drugem delu je bilo v zraku čutiti veliko napetosti, ki pa jo je bilo konec v 54. minuti. Pierre-Emerick Aubameyang je po podaji Nicolasa Pepeja zabil z glavo, kar je sprostilo varovance Mikele Artete. Le tri minute kasneje je lepo akcijo na levi strani napada izpeljal mladi Bukayo Saka, ki je z natančno podajo zaposlil Pepeje. Nekdanji član Lillea je bil iz neposredne bližine dovolj natančen, da je vpisal svoj četrti premierligaški zadetek sezone. Da je bil popoldan v severnem Londonu za domače navijače popoln, je tik pred koncem poskrbel Mesut Özil, ki je zabil prvi gol v Premier League po aprilu 2019. V peti minuti sodnikovega podaljška pa je končnih 4:0 postavil Alexandre Lacazette.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španski strateg na klopi Londončanov je sicer presenetil z začetno postavo, v kateri prvič po njegovem prihodu na Emirates ni bilo Lacazetta. Namesto Francoza je v konici napada začel Eddie Nketiah. Priložnost v prvi enajsterici je dočakal tudi Dani Ceballos, ki je bil zadnje čase na stranskem tiru, nekaj počitka pa je dobil Gabriel Martinelli. 18-letni Brazilec je obsedel na klopi. 

 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
16. 02. 2020 20.39
-5
Arsenal je že več kot desetletje pogreb, buljš da grejo krampir sadit, nazadnje prvaki 2004 in to celo brez poraza, so nepredvidljivi, medtem ko tudi Tottenham nima kaj iskati
cripstoned
16. 02. 2020 17.30
+13
unitedu se lahko kolca po mourinhu...v kolikor bi mou bil se vedno trener uniteda verjamem da bi united bil danes med top 4 klubi...
ehjaehja
16. 02. 2020 19.25
+9