Nogomet

Sramota: Kokorin in Mamayev s pestmi nad visokega člana ruskega ministrstva

Moskva, 09. 10. 2018 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šokantne novice prihajajo iz ruske prestolnice, kjer sta se tamkajšnja nogometna reprezentanta Aleksandr Kokorin in Pavel Mamayev sredi belega dne v enem od moskovskih lokalov s pestmi lotila visokega člana ministrstva za industrijo in trgovino Denisa Paka in njegovega prijatelja Sergeya Gaisina. Nasilnežema med drugim grozi tudi zaporna kazen.

Vse se je začelo s prošnjo Denisa Paka nogometašema, za katera se je kasneje izkazalo, da sta bila v opitem stanju, naj malce spustita ton, nakar sta se Aleksandr Kokorin in Pavel Mamayev odločila kar fizično obračunati z visokim članom ruskega ministrstva za industrijo in trgovino ter njegovim prijateljem Sergeyem Gaisinom

Kokorin je v nadaljevanju vzel v roke tudi stol in udaril Paka, ki je pri tem utrpel lažji pretres možganov. Vse skupaj je posnela tudi kamera gostinskega objekta, s čigar posnetka je jasno razvidno, da sta bila nogometaša zelo agresivna in se šele ob posredovanju drugih gostov uspela vsaj malce umiriti.

Aleksandr Kokorin je zaradi svojega sramotnega početja bržkone zaključil kariero vrhunskega nogometaša.
Aleksandr Kokorin je zaradi svojega sramotnega početja bržkone zaključil kariero vrhunskega nogometaša. FOTO: AP

Osramočena Alana, Kolobkov ogorčen
"Poskušajte ju vsaj malce razumeti, saj sta bila alkoholizirana. Zelo sem razočarana nad svojim soprogom, prav sram me je," pa je za ruske medije izjavila pretresena žena Pavla Mamayeva - Alana.

Sramota brez primere ni ušla celotnemu ruskemu političnemu vrhu, še posebej je deviantno vedenje omenjenih nogometašev ostro obsodil minister za šport Pavel Kolobkov, ki je v izjavi za javnost med drugim potrdil, da sta Kokorin in Mamayev zaključila s kariero vrhunskih športnikov.

"Takšno vedenje ne sodi ne le na športna prizorišča, temveč tudi drugod, kjer bi morali biti vrhunski športniki vzor mladini. To, kar sta storila Kokorin in Mamayev, je nesprejemljivo, zato bosta morala sprejeti najhujše mogoče posledice," je bil kratek in jasen Kolobkov.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
09. 10. 2018 18.55
+3
Sedaj bosta igrala za Juventus.
BUONcaffee
09. 10. 2018 18.54
+1
Putin ve?????
Paradox
09. 10. 2018 18.37
+7
Najprej sta napadla voznika na parkirišču (zdaj je v intenzivni negi), nato sta odšla v kavarno, da praznujeta svojo deseto obletnico prijateljstva. Tam sta s stolom napadla člana ruskega ministra - korejskega porekla, potem ko se je pritožil zaradi njunega vedenja in hrupa. Kričala sta "vrni se na svojo Kitajsko".
komarec
09. 10. 2018 17.59
+5
Bo Putin vse rešil, ne bo več velikih pretresov.
kolbek460
09. 10. 2018 17.43
-4
Nogometaša ,,bosta v železni kletki na sojenju ,,velika odškodnina ,,,