Nogomet

Srbski vezist v Ljudskem vrtu

Maribor, 25. 07. 2022 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pestro (kadrovsko) dogajanje v taboru Maribora se nadaljuje. Prestopne aktivnosti bodo v tem poletju trajale še nekaj časa, naslednja poteza je povezana s krepitvijo zvezne vrste. Novi član aktualnih slovenskih nogometnih prvakov je Srb Vladan Vidaković.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vladan Vidaković, 23-letni srbski nogometaš, ki igra v zvezni vrsti, se v Ljudski vrt seli v prestopu iz Spartaka iz Subotice. "Ne samo odhod Makoumbuja, več zadev je privedlo do tega, da smo se morali odzvati. Pihler se vrača po težki, dolgotrajni poškodbi, smo relativno mladi v zvezni vrsti in iskali smo novo rešitev. Moštvu smo želeli dodati igralca, ki ga trenutno ne premoremo in ga težko najdemo v slovenskem prostoru. Naš izbor je Vladan Vidaković. Pri njem so zadeve, na katere moraš biti pozoren, sestavljale profil, ki je za Maribor. Ima višino, tehnično znanje, sposobnosti igralca 'box to box'. Redno je igral v srbski ligi in ima kljub mladosti določene izkušnje. Moštvu se je priključil v delovnem ritmu in verjamem, da smo dobili igralca, ki lahko pomeni dodano vrednost," je novinca v vijoličastem za uradno klubsko spletno stran predstavil športni direktor Marko Šuler. Pogodba je veljavna do poletja 2025, Vidaković bo imel pravico nastopa od naslednjega vikenda. "Vladan je fant s potencialom, ki tudi značajsko ustreza naši zgodbi. Dogovor je sklenjen ob finančnem nadomestilu, s plačano minimalno odškodnino in na način, ki je zadovoljil vse strani. Vemo, kaj nas še čaka v nadaljevanju sezone. Vladan združuje značilnosti, ki smo jih iskali, in šlo je za priložnost, ki jo je veljalo izkoristiti. Potrebujemo širši kader, da smo lahko konkurenčni. V Moldaviji seveda še ne more igrati, bo pa z nami od naslednjega kvalifikacijskega kroga."

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Z moštvom je 193 cm visoki zvezni igralec, produkt nogometne šole Vojvodine, opravil nedeljski večerni trening. Priključil se je v dobrem stanju telesne pripravljenosti, po že dveh odigranih tekmah v novi sezoni srbskega prvenstva. "Vse se je hitro razpletlo. Nisem imel pomislekov, ko sem slišal za zanimanje mojega novega kluba. Te priložnosti nisem želel zapraviti in v čast mi je ter v veliko zadovoljstvo, da smo sklenili dogovor. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v teh prostorih. Cilji so tukaj vedno visoko zastavljeni, a se bom trudil prispevati svoj delež, da bodo znova uresničeni. Prihajam po treh odigranih sezonah v srbski ligi, vajen sem igranja v vlogi zadnjega zveznega igralca ali v postavitvi z dvema središčnima vezistoma, lahko sprejmem tudi bolj ofenzivno vlogo. Z velikim motivom začenjam novo zgodbo in verjamem, da bo uspešna," je v izjavi za uradno klubsko spletno stran poudaril Vladan Vidaković, ki si je za igranje v vijoličastem izbral dres s št. 14.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.