Nogomet

Srčna Venezia do točke proti bledemu Juventusu, Ibrahimović v sodnikovem dodatku AC Milan rešil poraza

Benetke, 11. 12. 2021 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Venezia je v 17. krogu italijanske nogometne lige remizirala (1:1) proti še do nedavna mogočnemu, v zadnjih dveh sezonah pa bolj bledemu Juventusu. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj je za moštvo iz Benetk igral do 79. minute. Zadnjeuvrščena Salernitana slovenskega vratarja Vida Belca je v Firencah visoko izgubila proti Fiorentini z 0:4. V večerni tekmi pa so nogometaši AC Milana zgolj remizirali na gostovanju pri Udineseju (1:1).

Juventus je v Benetkah načrtoval deveto zmago v tej sezoni, na koncu pa je po novi bledi predstavi osvojil le točko. Stara dama je od dvanajste minute igrala brez Argentinca Paula Dybale, ki je zaradi poškodbe zapustil zelenico, povedla pa je v 32. minuti, ko je zadel Španec Alvaro Morata.

Venezia vs. Juventus
Venezia vs. Juventus FOTO: Sofascore.com

V nadaljevanju je bila zasedba iz Benetk povsem enakovredna, na trenutke celo boljša od slovite ekipe iz Torina, izenačujoči gol pa je v 55. minuti dosegel Mattia Aramu.

V toskanski prestolnici je Vid Belec, ki je vso tekmo branil za trenutno zadnjeuvrščeno ekipo v 20-članski italijanski elitni ligi, pobral štiri žoge iz svoje mreže. Pri Fiorentini se je med strelce dvakrat vpisal Srb Dušan Vlahović, in sicer v 51. in 84. minuti. Komaj 21-letni Vlahović je v tej sezoni dosegel že 15 golov in je trenutno vodilni strelec v Serie A, dva zadetka manj je zabil napadalec Lazia Ciro Immobile. Poleg Vlahovića sta na stadionu Artemio Franchi zadela še Giacomo Bonaventura v 31. in Maročan Youssef Maleh v 90. minuti.

Udinese vs. AC Milan
Udinese vs. AC Milan FOTO: Sofascore.com

Na zadnji sobotni tekmi v Vidmu je vodilni Milan osvojil le točko. Dolgo časa je kazalo na zmago Udineseja, ki je povedel v 17. minuti, potem ko je zadel Portugalec Beto. Zasedba iz lombardijske prestolnice se je tretjemu porazu v tej sezoni izognila v izdihljajih tekme – v tretji minuti sodnikovega podaljška je izenačujoči gol dosegel Šved Zlatan Ibrahimović.

AC Milan ima po nepolnem krogu dve točki več od drugouvrščenega Interja, ki bo v nedeljo gostil Cagliari, tretjeuvrščeni Napoli pred nedeljsko tekmo z Empolijem za njim zaostaja tri točke.

Italijansko državno prvenstvo, 17. krog, izida:
Fiorentina – Salernitana 4:0 (1:0)
Venezia – Juventus 1:1 (0:1)
Udinese – AC Milan 1:1 (1:0) 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
12. 12. 2021 14.10
Ibrakadabra je spet pičil ko je bilo najpotrebneje. Car …