Nogomet

Sredi hude klubske krize Dinamo našel 'novega Danija Olma'

Zagreb, 17. 03. 2021 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko Hrvaška še zbira vtise po pravnomočni obsodbi Zdravka in Zorana Mamića, je klubu, s katerim naj bi bratska naveza (vsaj uradno) povsem prekinila stike, uspel nov veliki met na tržnici mladih nogometašev.

Tekma Lige Evropa med Dinamom in Krasnodarjem v Zagrebu. Fotografija je simbolična.
Tekma Lige Evropa med Dinamom in Krasnodarjem v Zagrebu. Fotografija je simbolična. FOTO: AP

Pred sedmimi leti je Dinamo Zagreb v svoje vrste zvabil Danija Olma, ki se je po prihodu iz Barcelone uveljavil kot eden najbolj zaželenih mladih nogometašev ter nato ob plačilu 22 milijonov evrov odškodnine prestopil v RB Leipzig. Z 22 leti je Olmo zdaj stalnica v španski članski izbrani vrsti, hrvaški športni časnik Sportske novosti pa poroča, da je Zagrebčanom uspel nov veliki met.

Sredi "potresa" v klubu, ki ga je po odločitvi vrhovnega sodišča in potrditvi zaporne kazni moral zapustiti trener Zoran Mamić, medtem ko je njegov brat ter dolgoletna alfa in omega kluba Zdravko Mamić še vedno na begu v Bosni in Hercegovini, se je namreč hrvaški velikan dogovoril za prihod člana kadetske ekipe AC Milana Mattea Tonona.

"Čas za blestenje," je na Instagramu zapisal novi up zagrebške nogometne šole:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnje 'darilo' Mamića?
Kot poroča madridski dnevnik AS, gre za "italijanskega Danija Olma", ki je tudi kapetan kadetov Milana in italijanski reprezentant do 15 let. Gre za enega največjih talentov na Apeninskem polotoku, vezista, ki "ima domišljijo, kakovost in ustvarjalnost", v tem pa močno spominja na Olma, dodaja AS

Pri Dinamu si bodo seveda želeli, da bi se Tonon razvijal vsaj podobno tako uspešno kot Olmo, ki je še kot član Dinama postal španski članski reprezentant. Kot poroča AS, so novico v Zagrebu glasno proslavili, to pa naj bi bilo tudi novo sporočilo, da je hrvaški nogomet privlačen talentom z vseh koncev Evrope. Tonona za nameček v hrvaški metropoli že čaka brat Alessio Tonon, ki od oktobra igra za Dinamovo ekipo U17.

Statistika Danija Olma v dresu članske ekipe zagrebškega Dinama.
Statistika Danija Olma v dresu članske ekipe zagrebškega Dinama. FOTO: Sofascore.com

Predsednik Italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina je sicer pred dnevi izrazil zaskrbljenost nad stanjem mladinskega nogometa v Italiji, selitev enega največjih talentov pa k temu gotovo ne bo pripomogla. AS dodaja, da je tako kot ob poslu z Olmom tudi tokrat vmešan vplivni agent Andy Bara, ki denimo zastopa tudi interese drugega vratarja madridskega Atletica in hrvaškega reprezentanta Iva Grbića. Zdravko Mamić je ob svojem zadnjem javnem nastopu v Mostarju napovedal, da bo Dinamu, čeprav je odstopil z vseh funkcij, ki so ga še vezale na zagrebški klub, pomagal še naprej, ni pa še jasno, ali je prek Bare vpleten tudi ta posel ...

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.