Nogomet

Stanković pred dnevom D, bo dobil zaupanje Mandarića?

Ljubljana, 28. 05. 2021 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener NK Olimpije Goran Stanković je pravzaprav prvi strateg, ki je sledil tako želeni viziji predsednika kluba Milana Mandarića, da v klubu dajo priložnost mlajšim fantom, vzgojenim v klubski nogometni šoli. Olimpija je bila kljub močno pomlajeni in poslovenjeni ekipi v borbi za naslov, drastičen padec forme pa je moč pripisati pomanjkanju rotacije, izkušenj in nestabilnim razmeram v klubu. A nadaljevanja na klopi zmajev nima zagotovljenega.

Goran Stanković, trener, ki je zadnja leta veliko časa pustil v Olimpiji, ima kmalu sestanek s predsednikom kluba Milanom Mandarićem, na katerem se bosta pogovorila o morebitnem nadaljnjem sodelovanju. Dejstvo je, da ima Milan Mandarić vselej na mizi številne (predvsem menedžerske) ponudbe, blizu prevzema Olimpije pa naj bi bil tudi Dušan Kosić, ki je Olimpijo nekoč že vodil, Celjane pa popeljal do naslova v sezoni 2019/2020.

Mandarić bo tako pri odločitvi o trenerskem mestu v velikem precepu, saj je bil prav Stanković tisti, ki je kot trener edini sledil predsednikovi viziji pomladitve ekipe, vzgajanja lastnih nogometašev, ki jih bo potem možno prodati za višjo odškodnino (nekaj, kar je Mandarić tako zelo očital uspešnemu trenerju Igorju Bišćanu, ki je zaradi tega celo moral zapustiti klub). In to je Stankoviću kljub finančno najmanjšem vložku v Mandarićevi eri uspelo, v prvi enajsterici je uveljavil precej mladih fantov, kot so Timi Max Elšnik, Gal Kurež, Enrik Ostrc, Radivoj Bosić in Michael Pavlovič. Ti so pustili velik pečat v Prvi ligi, na koncu pa je sledil velik padec forme, kar je pri mladih fantih pravzaprav tudi razumljivo in pričakovano, sploh ker se je klub po februarskem nadaljevanju znašel v precej nemirnih vodah.

Goran Stanković si je v kratkem času pridobil zaupanje nogometašev.
Goran Stanković si je v kratkem času pridobil zaupanje nogometašev. FOTO: Damjan Žibert

Za člansko ekipo so debitirali tudi nekateri mladinci, kot so Svit Šešlar, Ognjen Bakić in Maj Fogec. Usmeritev kluba so sicer prepoznali tudi navijači, ki so kljub neverjetno slabo odigrani končnici prvenstva in izgubljeni bitki za naslov ostali podporniki kluba, nogometaši pa so jim odgovorili z osvojenim pokalnim naslovom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjank
29. 05. 2021 20.59
Zakaj bereš o Olimpiji,če te ne briga?Brigaj se za svoj klub!
dule
28. 05. 2021 21.04
-3
Koga to briga. Zakopajte se.