Nogomet

Stanković: Vse karte so v naših rokah, da se to lahko zares zgodi

Beograd, 23. 08. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za elitno Ligo prvakov se je izšla v prid izraelskega moštva Maccabi Haifa. Tokrat bo beograjska Crvena zvezda lovila zaostanek gola (3:2) na svojem domačem terenu. Spektakel na stadionu Rajka Mitića si lahko v torek v neposrednem prenosu ob 20.45 ogledate na Kanalu A in VOYO. Tako trener kot tudi igralci so prepričani, da bo atmosfera odlična, vzdušje pa nepozabno. Takšno, ki že spominja na to, kot da bi zares igrali Ligo prvakov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kdo se bo uvrstil v skupinski del Lige prvakov?
    02:06
    Iz 24UR: Kdo se bo uvrstil v skupinski del Lige prvakov?
  • Iz 24UR: Spektakel na domačem terenu Crvene zvezde
    01:08
    Iz 24UR: Spektakel na domačem terenu Crvene zvezde
  • Iz 24UR: V skupinskem delu Lige prvakov na voljo še šest prostih mest
    02:13
    Iz 24UR: V skupinskem delu Lige prvakov na voljo še šest prostih mest

 

Kot je na tiskovni konferenci pred torkovim spektaklom med Crveno Zvezdo in Maccabi Haifo povedal trener Dejan Stanković, je že z vstopom na stadion čutiti tisti pravi naboj, že same kvalifikacije so nekaj, čemur se daje velik pomen. Pravi, da se zdi, kot da so že zaigrali v skupinskem delu Lige prvakov, ne pa da si morajo vstopnico za to še priboriti. Po njegovem mnenju je to tekmovanje tisto, kjer je potrebno, da bi beograjski klub zaigral v naslednji sezoni. "Vse bomo naredili, da bomo jutri zares tisti pravi ter da bomo ponovno zaigrali v tem tekmovanju. Vse karte so v naših rokah, da se to lahko zares zgodi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celoten štab je prepričan, da so se na prejšnji tekmi veliko naučili in bodo lahko s pomočjo domačih navijačev spisali novo poglavje. "Seveda, ekipo iz Izraela poznamo dosti boljše sedaj, teren (tekma) je edino merilo, kjer lahko spoznaš vrline tako nasprotnika kot tudi sebe. Gre za zelo dobro, hitro ekipo, ki nam je že zadala veliko problemov, o katerih smo imeli čas premišljevati šest dni. Tekma bo tukaj zagotovo drugačna, drugačna od tiste v Haifi. Sem velik optimist, predvsem pa znam razmišljati realno, kar se tiče torkove tekme."

O tem, da bodo navijači pripravili pravi pekel za nasprotnika, so prepričani vsi. "Vsaka tekma je tekma sama zase in tudi vsak stadion je zgodba zase. Mi to spoštujmo, toda zares smo veseli, da sedaj igramo na Marakani. Tudi lansko leto, ko smo igrali proti dobrim ekipam v kvalifikacijah, nisem bil povsem prepričan, ali so se ustrašili atmosfere na našem stadionu. Vse je odvisno od igralca do igralca, od ekipe do ekipe. Toda dejstvo je, da Marakana zagotovo pošlje močnejše igralce v Maccabi, kot je na primer  to naredil stadion Maccabija proti Crveni zvezdi. Tako da, da, jaz v našo atmosfero verjamem, ne samo to, navijaška kulisa dobesedno živi z nami. Potrudili se bomo, da zmagamo." Največjo vlogo imajo še vedno nogometaši sami. "Možno je, da tekma lahko traja 90 ali 120 minut. Vsaki rezultat je v igri. Če bi bilo slučajno potrebno streljanje enajstmetrovk, veste sami, kako je to, da tukaj faktor stadiona ali navijačev ne vpliva dosti. Pomembno je, kateri igralec je miren in dovolj pogumen."

Prenos spektakla ob 20.45 na Kanalu A in VOYO. Srečanje se začne ob 21. uri. 

"Sicer pa, jutri bomo imeli veliko več odgovorov, jutri je en lep dan za celotno Zvezdino javnost. Seveda bi bilo lahko bolje, v več primerih bi bilo lahko bolje. Nazadnje nismo odgovorili na agresivnost nasprotnika. Siguren sem, da bomo videti bolje, zagotovo bomo igrali bolje. Vse odgovore bomo našli jutri na igrišču."

Dejan Stanković
Dejan Stanković FOTO: AP

Na vprašanja je odgovarjal tudi igralec Aleksandar Kataj. "Jaz mislim, da je naš teren, Marakana, vedno samo prednost za nas. Ne bomo se prestrašili pred svojimi navijači, to bi bilo nesmiselno in nepotrebno. Komaj čakamo poln stadion, da imamo popolno podporo s tribun, ostalo je na nas, kako se bomo odrezali na igrišču. Da presežemo ta rezultat. Atmosfera bo dobra, navijanje bo dobro, želja vsakega igralca je, da bi bilo na vsaki tekmi tako."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
23. 08. 2022 12.02
+3
športnik66
23. 08. 2022 11.38
-6
Tale Dejan Stanković je ena velika seljačina. Kako nasilno se on obnaša, pa njegov lanski napad na golmana Borjana...poden! Res velik primitivec.
okioki
23. 08. 2022 11.10
+3
Ja karte,kaj pa v nogah.????
motorist_mb
23. 08. 2022 10.05
+9
Zvezda in Dinamo gremo!
drimtim
23. 08. 2022 09.44
+4
Že dogovorjeno.Macabi napreduje in prihaja Ronaldo.
Žac
23. 08. 2022 09.17
+6
Srecno zvezda.
BellaCiao
23. 08. 2022 08.40
+9
Samo deri ZVEZDA!
bohinj je zakon
23. 08. 2022 08.20
+14
Kdo pa še za Zvezdo navija? Pa mi - zvezdaši.