Nogomet

Sterling: Razmišljam o odhodu, Guardiola: Govori na igrišču

Manchester, 15. 10. 2021 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Manchester Cityja Raheem Sterling je med minulim reprezentančnim odmorom povedal, da razmišlja o odhodu v tujino. Na novinarski konferenci pred tekmo proti Burnleyju je zdaj njegov trener Pep Guardiola Angležu in ostalim članom prvega moštva poslal jasno sporočilo: "Nikomur ne morem zagotoviti, koliko minut bo preživel na igrišču."

V intervjuju na srečanju Financial Times business of sport v New Yorku je Raheem Sterling razmišljal o svoji vlogi v klubu iz Manchestra. V zadnjih mesecih namreč ni redni član prve enajsterice Cityja: "Nisem oseba, ki bi se veliko pritoževala. Počnem to, kar moram narediti. Preprosto komaj čakam, da bom redno igral in zadeval." 

Anglež se je nato uzrl v svojo prihodnost in podvomil v to, da bo preostanek svoje nogometne kariere preživel na Otoku: "Kot Anglež poznam samo Premier ligo in vedno sem razmišljal o tem, da bi nekoč zaigral v tujini. Zanima me, kako bi se soočil s tem izzivom."

Pep Guardiola (sredina) se zaveda, da Raheem Sterling ni edini nezadovoljen igralec v njegovem moštvu
Pep Guardiola (sredina) se zaveda, da Raheem Sterling ni edini nezadovoljen igralec v njegovem moštvu FOTO: AP

Pep Guardiola ga razume, ampak ne popušča

Trener Cityja je Angleževe sanje hitro ocenil skozi svoje strokovne oči: "Raheem je naš igralec in upam, da bo zelo pomemben igralec za nas. Ne vem, ali želi igrati več. Riyad (Mahrez) ne igra in se ne pritožuje. Joao (Cancelo) tudi ne."

Španski strateg je svojo razlago dodatno obogatil z opozorilom za Sterlinga in ostale igralce svojega moštva: "Nikomur ne morem zagotoviti, koliko minut bo preživel na igrišču. Tako Raheemu kot drugim. Vedo, da bodo nekaj minut na igrišču preživeli, ker so vsi vpleteni v moštvo. Kar si jaz želim od Raheema in drugih, je to, da so zadovoljni s tem, da so tu, pravzaprav navdušeni. Vedno morajo govoriti na igrišču."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
15. 10. 2021 20.54
+4
Leto, dve nazaj prva violina Citya zdaj pa ga ni nikjer. Ja pri Pepčku moraš pazit kar rečeš oz. kako reagiraš, ker Pepček zna bit zelo maščevalen trener. VEČKRAT VIDENO.
bologna2901
15. 10. 2021 18.55
-1
podlasica mala, prav ti naj bo, na kak način si odišel iz Liverpoola, si drugega ne zaslužiš.... "YNWA"
Gozdni joza
15. 10. 2021 18.19
+0
ta mali soler, bi moral bit hvaležen za vsako minuto, ki jo odigra