Nogomet

Štirje goli Schicka, 'Lewa' pokazal kdo je glavni v Bundesligi

Leverkusen, 04. 12. 2021 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobotne tekme v nemški Bundesligi je do večera najbolj zaznamovala visoka zmaga Bayerja iz Leverkusena proti Greuther Fürthu. Napadalec Leverkusena Patrik Schick je na poti do zmage 7:1 zadel kar štiri zadetke. Čeha je kmalu zasenčil Poljak Robert Lewandowski, ki je v zmagi Bayern Münchna v Dortmundu proti Borussii (2:3) zadel dva gola.

Čeh Patrik Schick je po štirih zadetkih proti Fürthu po enajstih tekmah v letošnji sezoni že izboljšal svoj izkupiček v lanski sezoni (9 zadetkov) Bundeslige. Letos je na zgolj enajstih srečanjih zadel že 12 golov. Kljub odličnem izkupičku pa na lestvici strelcev v nemškem prvenstvu še vedno zaostaja za Robertom Lewandowskim, ki je na 13 srečanjih letos dosegel že 14 zadetkov.

Schicku se je na seznamu strelcev proti Fürthu pridružili Amine Adli (12. minuta), Edmond Tapsoba (17. minuta) in Piero Hincapie (45. minuta). Schick je vse svoje zadetke dosegel v drugem polčasu (49., 69., 74., 76.).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vroč derbi v Dortmundu

14. krog je najbolj zaznamovalo srečanje vodilnih na lestvici v Dortmundu. Druga Borussia je gostila "večno" prvi Bayern iz Münchna. Borussia je naslov nemškega prvaka zadnjič osvojila, ko je v njenem dresu po bundesligaških igriščih tekel še Robert Lewandowski. Odkar pa je Poljski ostrostrelec rumene drese Borussie zamenjal za Bayernove slovite rdeče, je Borussia na 24 medsebojnih srečanjih v vseh tekmovanjih proti velikim rivalom izgubila kar sedemnajstkrat. 

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Tekma je že po desetih minutah opravičila naziv derbija, saj so domači gledalci že v peti minuti slavili zadetek svojih ljubljencev. Po odlični podaji rosno mladega Angleža Juda Bellinghama je Borussio v vodstvo povedel zbrani Julian Brandt.

Bayern je odgovoril zelo hitro preko koga drugega, kot poljskega stroja za doseganje golov Lewandowskega. Veliko napako je pred zadetkom storil nekdanji branilec Bayerna Mats Hummels, ki je za trenutek očitno pozabil za katero moštvo igra trenutno. 

Borussia Dortmund - Bayern München
Borussia Dortmund - Bayern München FOTO: Sofascore.com

Na polovici Borussie se je Hummels znašel sam in podal vedno nevarnemu napadalcu Bayerna Thomasu Müllerju, ki je osamljen stekel proti vratom Gregorja Kobela. Hummels ga je pred svojim kazenskim prostorom še ujel, ampak iz ozadja je pritekel Lewandowski, ki je v svojem slogu brez težav zatresel mrežo svojega nekdanjega kluba.

Velik pritisk

Pritisk gostov se je iz minute v minuto večal in v 22. minuti se je v odlični proložnosti po novi napaki še enega nekdanjega igralca Bayerna Emreja Cana znašel Kingsley Coman. Francoz je podarjenemu konju pregledal zobe in očitno mu ni bilo všeč kar je videl, saj je žogo brez zadržkov poslal pod streho stadiona Signal Iduna Park. V 26. minuti je vajo po novi napaki Hummelsa ponovil, s to razliko, da je vratar Borussie po njegovem silovitem strelu celo moral posredovati.

Kingsley Coman in Thomas Müller
Kingsley Coman in Thomas Müller FOTO: AP

Tekma polna napak, odlični potez in zgrešenih priložnosti se je v prvem polčasu nadaljevala z neverjetnim tempom. Domači so pretili predvsem preko hitro izvedenih protinapadov. Po odlično izvedeni dvojni podaji je v 29. minuti v oči Manuela Neuerja gledal neverjetno močni, hitri in predvsem odločni Norvežan Erling Braut Haaland, ki pa nasprotnika ni premagal.

Vodstvo Bayerna tik pred polčasom

Nova napaka domače obrambe je Comanu ponudila še tretjo veliko priložnost za zadetek. Tokrat jo je Francoz v 44. minuti le izkoristil in svoje moštvo popeljal v vodstvo. 

Trener domačih Marco Rose je svoje varovance med polčasom uspel ustrezno motivirati in že v 48. minuti so izenačili. Svoj 15. gol v sezoni in 11. v letošnji Bundesligi je dosegel znova odlični Haaland. Z zadetkom je postal najmlajši igralec v zgodovini Bundeslige, ki je dosegel vsaj 50 zadetkov. 

Erling Braut Haaland je dosegel enajst gol v letošnji Bundesligi
Erling Braut Haaland je dosegel enajst gol v letošnji Bundesligi FOTO: AP

Že 40. zadetek v letošnjem letu v Bundesligi pa je dosegel njegov predhodnik v rumenem dresu. Po igri z roko Hummelsa v kazenskem prostoru, je sodnik dosodil enajstmetrovko, ki jo je brez težav izkoristil Lewandowski.

Robert Lewandowski je dosegel že 40 bundesligaški gol v letu 2021. Do rekorda Greda Müllerja 42 zadetkov v koledarskem letu mu ne manjka več veliko.
Robert Lewandowski je dosegel že 40 bundesligaški gol v letu 2021. Do rekorda Greda Müllerja 42 zadetkov v koledarskem letu mu ne manjka več veliko. FOTO: AP

Izidi 14. kroga Bundeslige:

Union Berlin - Leipzig 2:1 (1:1)

(Kevin Kampl je igral od 70. minute za Leipzig)

Arminia Bielefeld - Köln 1:1 (0:1)

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth 7:1 (3:1)

Augsburg - Bochum 2:3 (0:3)

Mainz - Wolfsburg 3:0 (2:0)

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2 (2:1)

Borussia Dortmund - Bayern München 2:3 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Suna darms
05. 12. 2021 09.49
+0
BAYERN! MIA SAN MIA! gremoooo!!!! jaz ❤ BAYERN
uporabnica1
05. 12. 2021 09.38
+4
Super Bayern ampak še Müller sam je priznal, da si niso zaslužili zmage.
kekec_pokec
05. 12. 2021 09.15
+2
Kakšna bedasta izjava novinarja. A ste sploh gledali tekmo. Bayern je komaj da izvlekel celo kožo. Burussiia je bila boljši izmed tekmecev
blackwizard
04. 12. 2021 21.45
-2
v bayernligi nič novega
Trend01
04. 12. 2021 20.42
-4
Zame to ni bila roka za penal.
Vladimir.Krutov
04. 12. 2021 20.43
+0
HALAcR7
04. 12. 2021 20.29
+2
Komaj čakam bayern-barca ,pomoje bi bilo najbolje da ne pridejo 3:0 bo še kar vredu
Konan
04. 12. 2021 20.39
+2
Matrax
04. 12. 2021 21.44
+1
Konan a si ti plenička trese? Sam boga moli, da vas Kyev reši, ker pečeni bote itak.
Konan
05. 12. 2021 08.13
+0
A ti si halarjev sluga, važno da je Messi rekorder v zlatih zogah, od kluba Barcelona js nimam nič, zakaj bi se tresel, Messi👑
Matrax
05. 12. 2021 12.30
+0
Potem pa navijaj za posameznika ne za klub, če so ti individualne nagrade več kot ekipni uspeh v ekipnem športu. Jaz bi dost raje videl da se osvoji Ligo prvakov kot zlato žogo, sicer pa ja, saj vam druga ni ostalo kot zlate žoge, to je vse kar imate. Barca pa bo itak imela naslednjih 10 let tolk praha v vitrinah kot še nikoli. In poleg 7 ZŽ, ki jih je Messi osvojil je tud to njegova zapuščina zarad požrešnosti. €$£. Kok je nardil dobrega tok slabega z njegovimi nerealnimi plačami. Zdaj ste pa na robu bankrota, kjer nimate gnarja niti za burek.