23°C

Stojanović po petih letih zapušča Dinamo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
27
Iz tabora serijskih hrvaških nogometnih prvakov iz Zagreba prihaja novica, da je za usluge desnega bočnega branilca slovenske izbrane vrste in Dinama Petra Stojanovića močno zagrizel italijanski Empoli, za katerega je v preteklosti uspešno igral Miha Zajc. Hrvaški mediji trdijo, da je posel tik pred realizacijo in da Ljubljančan po petih letih nepreklicno zapušča modre.

Dani Olmo in slovenski reprezentant Petar Stojanović
Dani Olmo in slovenski reprezentant Petar StojanovićFOTO: AP

Ljubljančan Petar Stojanović se je iz Maribora v hrvaško prestolnico preselil pred petimi leti. V tem obdobju je dolgoletni slovenski reprezentančni branilec z modrimi dosegel nekaj odmevnih rezultatov; s prebojem v četrtfinale Lige Evropa in v predlanski sezoni v elitni Ligi prvakov, ko je varovancem tedanjega trenerja Nenada Bjelice zmanjkalo zelo malo, da bi se v skupini z Atalanto našega Josipa Iličića, Šahtarjem iz Donjecka in Manchester Cityjem veselili uvrstitve v izločilne boje, z odličnimi igrami opozoril nase do te mere, da so na njegov naslov začele prihajati konkretnejše ponudbe. A očitno nobena ni bila tako mikavna, da bi nekdanji član vijoličastih že prej zapustil Zagreb. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Turški Trabzonspor si je pred časom v zadnjem trenutku premislil in ni realiziral posla s Stojanovićem, po poročanju medijev iz naše soseščine pa je italijanski Empoli, povratnik v Serie A, pripravljen plačati odškodnino. "Stojanović se že mudi na Apeninskem polotoku in ga le še uspešno opravljen zdravniški pregled loči od podpisa pogodbe. Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa. Skupna vrednost prestopa je 1,7 milijona evrov, Zagrebčani pa bi nemudoma dobili 20 % od vsote, torej 340 tisoč evrov," pišejo Hrvati, ki še dodajajo, da se Zagrebčanom v nadaljevanju obeta dodaten zaslužek, če bo 25-letni Slovenec tudi po posoji ostal na Apeninskem polotoku.

Koronavirus pasica nova