Nogomet

Stojanović: Trenutno je okrog nas zares dobra atmosfera

Brdo pri Kranju, 14. 11. 2022 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca se je vnovič zbrala na Brdu pri Kranju. Slovenijo v tem tednu čakata dva prijateljska obračuna. V četrtek se bodo v gosteh pomerili proti Romuniji, v nedeljo jih čaka domača tekma proti Črni gori. Gre za pripravljalni tekmi, ki sta tudi zadnji pred prihajajočimi marčevskimi kvalifikacijami za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Nemčija leta 2024. Selektor Matjaž Kek poudarja, da sta tekmi zelo pomembni, kajti gre dejansko že za "začetek" samih kvalifikacij.

Na spisku reprezentantov, ki jih je predstavil selektor Matjaž Kek, je tudi novinec Matevž Vidovšek, vratar nogometnega kluba Olimpija. "Občutki so super, to je nekako priznanje tako za mene kot za vse v klubu. Poskušal bom dati vse od sebe, mislim, da vsi fantje, ki smo tukaj, smo tukaj zato, da po najboljših močeh pomagamo reprezentanci. Poskušali bomo dati vse od sebe, da bi tile dve prijateljski tekmi dobili," je povedal Vidovšek.

"Gre za pripravljalni tekmi, to je zadnji zbor pred začetkom marčevskih kvalifikacij. Prvi cilj in namen vsega tega je odigrati dve dobri tekmi s pozitivnim izidom in poskušati še kaj, kar bi nam lahko prišlo prav pred glavnim ciljem, to je začetek kvalifikacij za EP," je pred dnevi na novinarski konferenci dejal Matjaž Kek.

Vidovšek se je razgovoril tudi o srečanju z Janom Oblakom, prvim vratarjem slovenske izbrane vrste, ki ga, kot pravi, še ne pozna. "Ja, Jana še ne poznam, srečala se bova danes. Mislim, da je to zares pozitivna izkušnja zame, da bom srečal Jana, pa seveda tudi vse ostale reprezentante. Gre za stopničko višje, za nek višji nivo in potrudil se bom, da dam največ kar lahko tej reprezentanci," je še dodal.

"Ja, gre za zadnjo akcijo pred tistim, kot vemo, kaj nas čaka. Pričakujemo, da bomo odigrali dve dobri tekmi, obe tekmi seveda želimo zmagati. Ne bomo pa toliko osredotočeni na sam rezultat, kot bomo na tiste taktične zadeve, ki so pomembne. Da bomo pripravljeni potem za naprej, na vse, kar nas čaka. Komaj sem čakal, da se vrnem v reprezentanco, tako kot tudi vedno do sedaj. Trenutno se je naredila neka zares dobra atmosfera okoli nas. Z dobrimi rezultati je razumljivo tudi vzdušje boljše in samo upam, da se bo vse skupaj tudi nadaljevalo. Zato si želimo dveh dobrih tekem, da ostanemo pozitivni in da to energijo prenesemo še naprej," je povedal Petar Stojanović. V nadaljevanju je pokomentiral tudi žreb skupine kvalifikacij, v kateri se bodo borili Slovenci. "Ja, vedno je lahko bolje ali pa pač še slabše. Mislim, da kar se tiče žreba, smo lahko zadovoljni, toda predvsem moramo ostati ponižni. Želimo si seveda tega prvenstva in vse bomo naredili za to. Moramo pristopati tekmo po tekmo in spoštovati nasprotnika. Na igrišču pa pokazati, da se nikogar ne bojimo." Izbranci Matjaža Keka bodo uvodno tekmo igrali 23. marca 2023 v gosteh pri Kazahstanu. Tri dni zatem bodo Slovenci gostili San Marino.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
14. 11. 2022 17.56
+1
srecno pubeci, igrajte za domovino ne za samopromocijo