Nogomet

Slaviša Stojanović z Levskim 'pet od pet'

Sofija, 05. 09. 2018 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljančan Slaviša Stojanović je odlično začel zgodbo na klopi legendarnega bolgarskega nogometnega prvoligaša Levskija iz Sofije. Nekdanji slovenski selektor je nanizal pet zmag v tamkajšnjem prvenstvu in zanesljivo drži prvo mesto v razpredelnici.

Slaviša Stojanović
Slaviša Stojanović FOTO: AP
Slaviša Stojanović ni prvič v tujini. Dragocene izkušnje je 48-letni strokovnjak nabiral že v ZAE, Srbiji, Belgiji, na Kitajskem in v Latviji. Stojanović je pred začetkom sezone z Levskim podpisal dveletno pogodbo. 
Slaviša Stojanović, ki je v trenerski karieri vodil tudi Slovan, Livar, Domžale, Celje, bil pomočnik selektorja Združenih arabskih emiratov, vodil pa je še Crveno zvezdo, Lierse, Changchun Yatai in Rigo, je bil pred začetkom sezone glavna izbira Milana Mandarića za klop Olimpije.

Ljubljančan je tako na klopi uglednega bolgarskega prvoligaša, ki ima 27 naslovov bolgarskega prvaka, lansko sezono pa je končal na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, nasledil Italijana Delia Rossija. In to kako. Slovenec je tekmovalno sezono začel naravnost fantastično in s klubom nanizal pet zaporednih zmag, od tega so bila kar tri na gostovanju, ter potrdil visokoleteče cilje. Nekdanji slovenski selektor je v svoji trenerski karieri že osvajal naslov državnih prvakov v različnih prvenstvih. Stojanović se lahko pohvali, da je bil slovenski šampion z Domžalami ter srbski prvak s Crveno zvezdo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
05. 09. 2018 11.26
+10
Slave legenda...on je edini pravi za Olimpijo
Barjan?ek2
05. 09. 2018 13.24
+11
korintos23
05. 09. 2018 14.13
+9