Nogomet

Stojanović: Gre za pripravljalno tekmo in ni treba, da čutimo kakršen koli pritisk

Doha, 28. 03. 2022 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tekmi s Hrvaško čaka slovensko nogometno reprezentanco še prijateljska tekma z reprezentanco Katarja. Branilec Petar Stojanović je imel nekaj težav z boleznijo, a je sedaj to že preteklost. "Katar je na tekmi z Bolgarijo pokazal, da gre za kakovostno ekipo. Biti moramo popolnoma osredotočeni in kakor proti Hrvatom dati vse, kar v tem trenutku lahko, če se želimo nadejati dobrega rezultata," je dejal slovenski reprezentant.

Slovenska članska reprezentanca je v Dohi opravila še zadnje aktivnosti pred torkovo pripravljalno tekmo z domačo reprezentanco. Selektor Matjaž Kek in Petar Stojanović sta se v popoldanskih urah pred uradnim treningom udeležila še novinarske konference, na kateri sta se strinjala, da bodo morali Slovenci pokazati pravi obraz.

Reprezentanca je v Dohi opravila vse predvidene treninge, pred Janom Oblakom in soigralci je le še zaključna preizkušnja priprav, na katerih so Slovenci pomagali pri uigravanju ekipe, ki bo na decembrskem svetovnem prvenstvu skrbela za Brazilijo. Razmere za bivanje in trening so bile optimalne, igrišča so bila na nivoju tistih v Nacionalnem nogometnem centru Brdo in razen nekaj uvodnih težav z zamudo pri prihodu Stojanovića, ki se je spopadal z boleznijo, so lahko v slovenskem taboru zadovoljni.

Tudi Stojanovićeva bolezen je že preteklost in bočni branilec je spet popolnoma nared za največje napore. Tokrat proti domačinki svetovnega prvenstva, reprezentanci, ki je v domovini slabo poznana, na Fifini lestvici pa zaseda 52. mesto.

"Katar je na tekmi z Bolgarijo pokazal , da gre za kakovostno ekipo. Biti moramo popolnoma osredotočeni in kakor proti Hrvatom dati vse, kar v tem trenutku lahko, če se želimo nadejati dobrega rezultata. Upam, da bomo pokazali veliko tako v napadu kot v obrambi in bomo na koncu vsi zadovoljni," je dejal Stojanović v izjavi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. "Gre za pripravljalno tekmo in ni treba, da čutimo kakršen koli pritisk, čeprav igramo proti udeleženki svetovnega prvenstva. Odigrati in 'odgarati' moramo po svojih najboljših močeh, verjamem, da lahko tekmo potem dobimo."

Petar Stojanović
Petar Stojanović FOTO: Miro Majcen

Stojanovićeve besede je potrdil tudi Kek, ki je s svojo ekipo analiziral vse podrobnosti katarske igre. "Tekma Katarja proti Bolgariji je potrdila tisto, kar smo že vedeli in kar smo videli, ko smo se pripravljali in analizirali nasprotnika. Gre za zelo organizirano in taktično disciplinirano ekipo, v kateri se vidi podpis selektorja Felixa Sancheza. Imajo nekaj kakovostnih posameznikov, ki so že igrali v Evropi. Spet gre za tekmo, polno motivov in z željo po pozitivnem rezultatu. Predvsem pa jo vidim kot nov korak v razvoju novega načina igre slovenske reprezentance in kot priložnost, da preizkusimo še kakšno novo ime," je dejal Kek.

Slovenija je s Katarjem doslej igrala dvakrat; leta 2010 so bili Slovenci pod Kekovim vodstvom boljši v Ljudskem vrtu (takrat se je Slovenija pripravljala na nastop na svetovno prvenstvo), leta 2015 pa so bili v Dohi boljši domačini. Tudi zato v reprezentančnem taboru ne govorijo o vlogi favorita. "Že po tekmi s Hrvaško sem rekel, da nas proti Katarju čaka dosti težja tekma. Nasprotnik, ki igra doma, se pripravlja na svetovno prvenstvo in je posledično poln motiva. Za nami je tekma proti našim sosedom, ki je bila polna emocionalnega naboja in po kakršni lahko ekipa zaide v težave, če seveda nisi na dovolj visokem nivoju. Mislim, da bo težja, dosti težja tekma kot s Hrvaško," je še povedal Kek.

"Igrali bomo v nekoliko drugačni postavitvi, poskušali bomo popraviti nekatere stvari s tekme proti Hrvaški, ki niso bile dovolj kvalitetne, predvsem pa bomo poskušali razmišljati o sebi in narediti korak naprej v svoji igri," je še razmišljal slovenski selektor, ki pa o postavitvi in začetni enajsterici ni želel podrobneje govoriti. Kljub temu pa je zaključil povsem odkrito: "Jasno je, da moraš biti v modernem nogometu raznovrstnejši, kot smo bili v zadnjih letih."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.