Nogomet

Šporar in Šeško poskrbela, da Haaland in druščina ostajajo praznih nog

Ljubljana, 24. 09. 2022 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
133

Junijska predstava slovenske nogometne reprezentance proti Norveški v Oslu je postregla s kar nekaj atraktivnimi vložki, zato ni čudno, da so bili obeti pred povratno tekmo, ki se je v soboto igrala v ljubljanskih Stožicah, veliki. Na severu se je tekma zaključila z rezultatom 0:0, na domačih tleh se je pričakoval vsaj kakšen zadetek. In videli smo kar tri, rezultat je na koncu kazal 2:1. Poleg Haalanda sta mrežo zatresla še Andraž Šporar in Benjamin Šeško in tako poskrbela za nekaj nove navijaške energije na ljubljanskem stadionu. Vse skupaj smo vsi že kar malo pogrešali.

Statistika tekme Slovenija - Norveška
Statistika tekme Slovenija - Norveška FOTO: Sofascore.com

Norveški čudežen deček, kot ga poimenuje marsikdo, je prišel v slovensko prestolnico v izjemni strelski formi. Čeprav so mu prenekateri ob njegovi selitvi na otok pripisovali manjše možnosti za njegovo slavo, je 22-letnik dokazal ravno nasprotno in tako povsem utišal zlobne jezike. Za Manchester City je namreč na zadnjih devetih tekmah dosegel 14 zadetkov. Zagotovo velik zalogaj, proti kateremu se je borila slovenska izbrana vrsta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Toda v našem taboru so pred tekmo poudarjali, da ima Norveška tudi ostale dobre igralce, na katere je potrebno dati veliko pozornosti. "Izhodišče je dobro, mi vemo, kakšen tekmec prihaja v Stožice. Podcenjujoče bi bilo govoriti le o Erlingu Haalandu in izpustiti Maritna Ödegaarda, Alexandra Sörlotha in druge, ker je to najbolj kompaktna zasedba v naši skupini, kar kaže tudi lestvica," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal Matjaž Kek. V ligi B in skupini štiri nas je tako čakalo zanimivo dogajanje.

In tako se je tudi vse skupaj začelo. Slovenija je v predzadnjo tekmo vstopila zelo samozavestno. Selektor Matjaž Kek je v igro poslal naslednje igralce: Oblaka, Karničnika, Blažiča, Bijola, Sikoška, Stojanovića, Gnezdo Čerina, Kurtića, Verbiča, Šporarja in Šeška. Že takoj na začetku sta bila nevarna Benjamin Verbič in Andraž Šporar. Na drugi strani so Norvežani začeli v sledeči postavi: Nyland, Ryerson, Hanche-Olsen, Ostigard, Melling, Odegaard, Berge, Thorstvedt, Sorloth, Haaland in Elyounoussi. V 24. minuti so do lepe priložnosti prišli gostje, toda v vratih se je izkazal Jan Oblak. Slovenska prevlada iz začetka se je v nadaljevanju srečanja nekoliko umirila. Norvežani so prevzeli pobudo. V 32. minuti je sicer do priložnosti prišel Žan Krničnik, ki pa je žogo poslal prek gola. V prvem polčasu tako kljub nekaj lepim priložnostim na obeh straneh zadetkov nismo videli. Slovenska reprezentanca je po štirih odigranih krogih v skupini B4 ob koncu prvega polčasa še vedno stala na zadnjem mestu. Fantje so se zavedali, da prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi polčas so bolje otvorili Norvežani. Že takoj v drugi minuti (47.) je mrežo zatresel Erling Haaland. Po napaki Karničnika mladi Norvežan seveda ni izpustil priložnosti za zadetek. Čeprav se je od začetka zdelo, da je vzdušje na stadionu dobro, pa smo iz minute v minuto lahko videli, da temu ni tako. Že dobro desetletje tekme slovenske reprezentance bojkotirata navijaški skupini Viole in Dragonsi. Morda tudi zaradi tega in kljub temu, da je stadion bil razprodan, pa tiste prave navijaške evforije ni bilo čutiti. Vodstvo gostov je k temu še pripomoglo. V 64. minuti je nato do lepe priložnosti prišel Petar Stojanović, ki je obšel norveško obrambo, toda namesto žoge se je v golu znašel sam. Po tej lepi akciji so tudi tribune ponovno oživele. Vse skupaj so začinili slovenski nogometaši, natančneje Andraž Šporar, ki je v 69. minuti dosegel izenačujoči zadetek. V 75. minuti je imel ponovno lepo priložnost Benjamin Šeško, žoga pa je na koncu končala v rokah norveškega vratarja. 

Statistika Benjamina Šeška
Statistika Benjamina Šeška FOTO: Sofascore.com

Dobra igra Slovenije je občutno prispevala k boljšemu vzdušju v končnici tekme, 14.824 gledalcev je postalo občutno glasnejših. V 81. minuti je navijače nagradil Šeško, ki je dosegel zadetek za vodstvo 2:1. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, Slovenija pa je zasluženo slavila prvo zmago v tej sezoni Lige narodov. In na koncu so slavili tudi navijači. Z dobro igro se je na stadion vrnilo tudi tisto pravo evforično navijaško vzdušje, ki smo ga na začetku nekoliko pogrešali. In sedaj si vsi skupaj želimo, da bi le trajalo še dolgo časa. Slovenija je dokazala, da se lahko kosa tudi z reprezentanco, ki ima v svojih vrstah trenutno enega najboljših igralcev nogometa in kdo je to, ni potrebno več izpostavljati. Danes si slovenska izbrana vrsta zasluži vse pohvale. "Zaslužena zmaga v norem ambientu, čestitke fantom, zelo jim privoščim. Dosegli smo težko zmago, zmago, ki smo si jo vsi tako zelo želeli," je po tekmi dejal Kek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (133)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

je še kdo pošten
28. 09. 2022 15.20
fantje so odlični...kek pa ima odlično plačo...potem pa spet ne bo za nagrade za garače...kot je bilo pri košarki....fuj...fuj...
totinori
25. 09. 2022 21.26
+1
Mogoče še pomembneje kot zmaga je sposobnost, da se po zaostanku vrneš in spremeniš rezultat v svojo korist. To so pokazali že proti Srbom. Upajmo, da bodo počasi le prišli do neke kontinuitete, kar bi pomenilo napredovanje reprezentance.
totinori
25. 09. 2022 16.17
+4
Šeškov gol-akcija mojstrov stare šole. Štopanje na prsa, umiritev s kolenem in precizen a ne premočan vole-gol ! Golmana je udarec precej presenetil in ni reagiral kot bi moral, a to ne zmanjšuje vrenosti zadetka. Prej obtatno, saj mora igralec izbrati trnutek, ko lahko preseneti vratarja. O izvedbi pa samo v superlativih !
PetindvajsetUR
25. 09. 2022 13.13
+4
Viol in Dragonsov nihce ne pogresa. Lahko gres na tekmo z druzino, otrokim in te ne rabi skrbet da bi bilo kaj narobe. Upam, da tako ostane.
Mojjca95
25. 09. 2022 11.46
+4
Bravo fantje, samo tak naprej
ddolores
25. 09. 2022 11.18
+2
Me veseli, da naši nogometaši niso ubogali kralja tiskovnih konferenc in prodajalca megle, ampak so napadali proti Norveškemu golu!
Homer.Simpson
25. 09. 2022 11.09
+6
Prenos je bil (tudi tekma s Švedsko bo) na TV SLON 1, komentator Milo Ivovanović.
nenasedajte
25. 09. 2022 11.08
+12
Vsi, ki ste odgovorni za NE omogočanje TV športnih prenosov slovenskih reprezentanc na nacionalki, ste narodni izdajalci. Očitno ste toliko nesposobni ali pa umirate od faušije, ker so slovenski športniki med redkimi, ki uspejo združiti narod in nam dati občutek ponosa, da smo Slovenci.
Pika005
25. 09. 2022 14.15
+1
Slučajno imam tega operaterja, da smo prenos lahko spremljali, je pa bila kvaliteta prenosa poden. Glavobol dobiš od zmazka slike, kaj takega sploh ne moreš razumet.
SamoPovemMojeMnenje
25. 09. 2022 11.07
+7
zakaj ni tekem slovenije v mariboru? iskreno dosti boljse vzdusje bi bilo
Dubioza
25. 09. 2022 10.48
Še dobr da smo lahko gledal po TV...(vlada Vse tekme v Stožicah...lalala) nateg.ni
TvojPrijatelj
25. 09. 2022 10.40
-6
Baje da ima Haaland mehkega in majhnega zato pa lahko tolk šprinta
Optimisty
25. 09. 2022 10.44
+8
zelo odraslo, bravo res izjava leta..vsi se ti smejemo ampak tebi ne komentarju 👐
seloveroni
25. 09. 2022 10.44
+2
TOP MOJSTER
25. 09. 2022 10.32
+3
Zelo lep prenos na SLO-YU programih.
Pika005
25. 09. 2022 10.31
+6
Nacionalni športni prenos je bil včeraj katastrofalen, od slike do zvoka in še komentarjev ib koncu tekme, ko med prenosim v živo kar tako nekdo vstopi pred kamero ... Pri hvalah napadalca so popolnoma pozabili na odličnega Oblaka, sploh ni bil omenjen. Glede pravic do prenosov se naj NZS zamisli - kvaliteta -1, pa dajte no, da žoga zgleda kit črta in vsak hiter gib zamegljen? Sramota za SLO. Čestitke nogometašem za zmago.
profi
25. 09. 2022 09.19
+4
Je bil čas za prvo zmago,vse ostalo nazaj je bilo nič od niča.Kekec po prvi zmagi najbolj pameten
RUBEŽ
25. 09. 2022 08.38
-19
Pa kaj jih hvalite, saj pa niso odigrali NIČ. Goli povsem po sreči, dobljen gol po otroški napaki Karničnika. In vi o dobri igri? Zato pa smo tam, kjer smo. Ko smo zadovoljni z povprečjem, namesto da bi stremeli k boljšemu ozirona po večjem uspehu. Tako pa se zadovoljite z tem, kot je včeraj Obrez govoril o dobri obrambi Oblaka, kot pa o dobrih priložnostih napadalcev. Beda od nogometa včeraj. No, tudi slepa kura zrno najde. KEK? O njem raje nebi.
Eastman
25. 09. 2022 09.21
+14
Predvidevam, da ti vsaj U9 treniraš če ne že Barcelone glede na tvoje videnje nogometa, če povzemem tebe, si se tudi ti rodil čisto po sreči ali po otroški napaki darovalca semenea tvoji mami.
RUBEŽ
25. 09. 2022 11.06
-5
Ti pa si pameten, ni kaj. Tak je pač moj pogled. In imam pravico do tega. Ali TI misliš, da je edino tvoje mnenje pravilno.
graf
24. 09. 2022 21.58
+20
Čestitke fantom za odlično igro , to je bila čist druga reprezentanca od tiste v Srbiji , predvsem pa kapo dol Beniju za drugi gol , prava mala mojstrovina , se vidi da je pob v dobri formi ...
multifit
24. 09. 2022 21.48
+24
Bil v stozicah. Kapo dol fantom ker so res borbali. Zasluzili so si zmago. Ampak si pa tudi zasluzijo boljse navijace .pol stadiona na sponzorskih kartah kjer pridejo ljudje ki ne upajo vstati in se dreti mi slovenci. Graja nzs za te poteze. Treba ven vrzt mijatovica in cimprej vzpostaviti stik z zdruzenimi slovenskimi navijaci. Druga stvar. Stozice. Katastrofa. Zaprejo parkirisca inti svetujejo da parkiras na žalah. Ok potem pa 15min pes mimo ruševin stadiona. Sramota. In šerif se je tako hvalil. Pogledat pejte in videli boste nacionalno sramoto. Cimprej selit reprezentanco v maribor.
xydipsy
25. 09. 2022 10.13
+1
Bravo, komplexe pustit doma in navijat ! Učimo se . . .
24. 09. 2022 21.35
+10
Se sobro da ste pripeli kaksen posnetek gola🤮
Gepard007
24. 09. 2022 21.21
+13
Lepa fantje, lepa!
Viejo cabron
24. 09. 2022 21.10
-1
Maksimus prevedi filing iz angleščine in dobiš?
Maximus
24. 09. 2022 21.23
+1
Maximus
24. 09. 2022 21.24
+1
mimgrede bi bla to bolj švoh Angleščina ker po angleško je feeling