Nogomet

Stuttgart po blamaži v Augsburgu spet išče novega trenerja

Stuttgart, 21. 04. 2019 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Stuttgarta so ostali brez trenerja. Po sobotnem porazu z 0 : 6 proti neposrednemu tekmecu za obstanek Augsburgu se je uprava kluba odločila za konec sodelovanja z Markusom Weinzierlom, ki ga bo zamenjal Nico Willig. Ta je doslej skrbel za ekipo do 19 let.

Stuttgartu (na fotografiji v belem dresu vezist Christian Gentner) teče voda v grlo.
Stuttgartu (na fotografiji v belem dresu vezist Christian Gentner) teče voda v grlo. FOTO: AP

"Zame je bil to težak pogovor, a trenerju sem razložil, da po tem porazu enostavno ni druge alternative," je o menjavi trenerja Markusa Weinzierla povedal športni direktor Stuttgarta Thomas Hitzlsperger in dodal, da je ekipa daleč od vrhunske forme in da bo trenutno težko premagala kogarkoli, zato so spremembe nujne.

TEKMA

Od leta 2007 in zadnjega osvojenega državnega naslova so pri Stuttgartu že 16-krat naredili rošado na mestu glavnega trenerja. Na vročem stolčku petkratnih prvakov so se izmenjali Armin Veh (dvakrat), Markus Babbel, Christian Gross, Jens Keller, Bruno Labbadia, Thomas Schneider, Huub Stevens (dvakrat), Alexander Zorniger, Jürgen Kramny, Jos Luhukay, Olaf Janssen, Hannes Wolf, Tayfun Korkut, Weinzierl in zdaj Willig. Leta 2016 je nekdanji klub Srečka Katanca izpadel v 2. Bundesligo, a se kot prvak takoj vrnil med elito in bil v minuli sezoni celo na robu preboja v Ligo Evropa.

O Nicu Willigu je dodal, da je trenutno edina možna rešitev, saj ekipo pozna, v boju za obstanek v eliti pa v klubu ni časa, da bi nov trener igralce šele spoznaval. Zanimivo je, da je tudi Augsburg še nedavno preživljal podoben "potres", ko je 9. aprila vodstvo zaradi slabih predstav odpustilo trenerja članov Manuela Bauma in njegovega pomočnika, nekdanjega reprezentančnega vratarja Jensa Lehmanna, ki je v klubu deloval šele vsega nekaj mesecev. Bauma je zamenjal nekdanji strateg Mainza in Wolfsburga Martin Schmidt.

Pri Augsburgu je službo izgubil tudi tehnični direktor Stephan Schwarz, a je sprememba obrodila sadove, kar kaže tudi zadnja visoka zmaga nad Stuttgartom. Bavarski klub ima z 31 točkami po 30 odigranih krogih 1. Bundeslige obstanek na 14. mestu že praktično zagotovljen, blizu obstanku je tudi razglašeni porurski velikan Schalke, ki ima na 15. mestu šest točk več od trenutno 16. Stuttgarta (21 točk). Ta se lahko trenutno nadeja igranja dodatnih kvalifikacij za obstanek, je pa še vedno v nevarnosti, da ga prehitita 17. Nürnberg (18) in tudi zadnjeuvrščeni Hannover, ki ima s 14 točkami tudi odigrano tekmo manj od bližnjih tekmecev.

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.