Nogomet

Suarez: Bil sem na robu solz, škoda poraza ob debiju

Montevideo, 03. 08. 2022 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Urugvajski nogometni zvezdnik Luis Suarez je po 17 letih spet zaigral za svoj matični klub Nacional iz Montevidea. Zdaj 35-letni urugvajski reprezentant je ob koncu lanske sezone dobil dovoljenje madridskega Atletica za odhod, prejšnji teden pa je sklenil kratkoročno pogodbo s svojim nekdanjim klubom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luisa Suareza so sicer povezovali s številnimi klubi, tudi z argentinskim River Platom in nemško Borussio Dortmund, a urugvajski veteran je izbral vrnitev v domovino. Pri Nacionalu je leta 2005 začel nogometno pot pri 18 letih. Že naslednje leto je odšel v nizozemski Groningen, kasneje pa v Ajax, Liverpool, Barcelono in Atletico Madrid. V zadnjih dveh sezonah je za Atletico na 67 tekmah dosegel 32 golov, od tega 21 v zmagoviti sezoni La lige 2020/21. Največ uspehov je imel z Barcelono, kjer je štirikrat postal španski prvak in leta 2015 tudi zmagovalec Lige prvakov.

V torek je za Nacional doživel vrnitev, ki se rezultatsko sicer ni najbolje izšla, saj je izgubil z brazilsko ekipo Atletico Goianiense z 0:1 v prvi tekmi četrtfinala južnoameriškega pokala Copa Sudamericana. V igro je vstopil v 74. minuti in si prislužil stoječe ovacije 30.000 navijačev na stadionu Gran Parque Central v Montevideu. "Vzhičen sem. Še vedno se tresem. V karieri sem doživel marsikaj, igral na najvišjem nivoju in se boril za najbolj laskave lovorike, a ko si enkrat spet doma, ko po tako dolgem času zaigraš pred svojimi najbližjimi in se spominjaš let, ko se je vse skupaj začelo, potem je težko biti ravnodušen. Že tako sem čustven, a igranje pred mojimi navijači je nekaj posebnega," je domačim medijem hitel pripovedovati izkušeni napadalec, ki bi si seveda želel drugačen debi. "Škoda poraza, zaslužili smo si precej več. A še nič ni izgubljenega, na povratni tekmi lahko nadoknadimo ta gol zaostanka," je prepričan Suarez, ki bo bržkone povratni dvoboj v Braziliji začel od prve minute.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Počutim se dobro, odlično sem treniral v zadnjem času, tako da moja pripravljenost ni sporna," je še povedal Luis Suarez, ki se je za sodelovanje z matičnim klubom odločil predvsem zaradi priprav na novembrsko svetovno prvenstvo v Katarju, saj so mu v Nacionalu zagotovili, da bo igral na vsaj 16 tekmah. Za Urugvaj je na 132 reprezentančnih tekmah dosegel 68 golov. Na letošnjem SP bo Urugvaj igral v skupini H z Gano, Južno Korejo in Portugalsko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
03. 08. 2022 14.31
+5
Legenda Barce... srečno, Suarez
Ni nam vseeno
03. 08. 2022 13.46
+8
Del najboljšega napada vseh časov MSN ....brez primerjave
D0c
03. 08. 2022 13.30
+2
Žoga ga ne uboga :) se odbija od njega kot od stene... nimas kaj, leta, malo je pretezak, rahlo neroden pa je tak bil skoz ;) je bil pa dober pri barci.