Nogomet

Suarez po poti Insigneja? Urugvajcu diši liga MLS

Madrid, 08. 01. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dnevi je odjeknila presenetljiva novica, da je boj za Lorenza Insigneja dobil kanadski Toronto, ki nastopa v ligi MLS. Namiguje pa se, da bi 30-letnemu italijanskemu reprezentantu čez lužo utegnil slediti še Luis Suarez. Urugvajec je v zadnjem letu pogodbe z madridskim Atleticom, nove pa noče podpisati, poroča Corriere dello Sport.

Če sklepamo po videnem na tekmah, Diego Simeone in Luis Suarez v zadnjem času nimata najbolj cvetočega odnosa.

Kako je lahko Toronto Lorenza Insigneja na vrhuncu moči in priljubljenosti v Neaplju prepričal, da zapusti matični klub, kjer je med navijači užival status božanstva, in se odpravi v Severno Ameriko, ni skrivnost. V Kanadi bo namreč italijanski reprezentant na sezono prejemal vrtoglavih 11 milijonov na sezono, česar mu pri Napoliju nikakor niso mogli ponuditi. 

Vse bolj verjetno pa je, da bo finančna "omama" v ligo MLS zvabila tudi Luisa Suareza. Urugvajec pri 34 letih ni več med najmlajšimi, a je bil še v lanski sezoni morda celo najpomembnejši član Atletica ob zmagoslavju v španskem prvenstvu. Letos mu ne gre tako dobro, saj je na 25 tekmah zmogel vsega osem zadetkov, pa vendar je še naprej eden od ključnih igralcev zasedbe Diega Simeoneja

Italijanski športni časopis Corriere dello Sport poroča, da tudi Suarez razmišlja o odhodu v ligo MLS, saj naj ne bi želel podpisati nove pogodbe s Colchonerosi. Trenutna se mu izteče konec aktualne sezone. To pomeni, da si bo lahko poleti novega delodajalca poiskal brez odškodnine. Kateri ameriški oziroma kanadski klubi iz lige MLS so zainteresirani zanj, sicer še ni znano. 

Statistika Luisa Suareza v dosedanjem delu sezone 21/22.
Statistika Luisa Suareza v dosedanjem delu sezone 21/22. FOTO: Sofascore.com

Dejstvu, da bo letošnja sezona za Suareza najverjetneje zadnja v rdeče-belem delu Madrida, pritrjuje tudi odnos urugvajskega napadalca z Diegom Simeonejem. Suarez je namreč v zadnjem času pogosto izgubljal živce, ko se ga je Argentinec odločil zamenjati. Najbolj burno se je odzval na derbiju proti Sevilli v sredini decembra, ko se vse do konca tekme ni mogel sprijazniti s Simeonejevo odločitvijo in je bil na klopi gostov videti kot užaljen otrok. Za nameček pa je Atletico tisto tekmo izgubil po poznem zadetku Lucasa Ocamposa

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
08. 01. 2022 16.03
Že ptički, sredi zime čivkajo, kateri klub se zanima za njega.