Nogomet

Suarez: Vsi imamo svoj rok trajanja

Barcelona, 01. 11. 2018 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od najboljših napadalcev zadnjega desetletja Luis Suarez je v zadnjih štirih letih nepogrešljiv člen v moštvu Barcelone, ki je predvsem zahvaljujoč izjemni strelski formi Urugvajca povsem nadigrala nebogljenega rivala iz španske prestolnice. Toda 31-letnik se zaveda, da ne bo večno del slačilnice 'blaugrane'.

"Imam 31 let, zato je povsem normalno, da se vodstvo kluba pripravlja na obdobje, ko ne bom več igral na Camp Nouu," je v enem izmed intervjujev za španske medije dejal junak zadnjega el clasica, v katerem je Barcelona - tudi zahvaljujoč izjemni strelski formi Luisa Suareza - 'povozila' najhujšega rivala.

Odkar je prestopil v vrste 'blaugrane' poleti 2014 je postal eden od nepogrešljivih členov v moštvu Barcelone. Zaradi številnih zadetkov, nepopustljivosti in borbenosti so ga na Camp Nouu hitro vzeli za svojega, v zadnjih štirih letih je prišel do statusa enega od najboljših napadalcev v zgodovini katalonskega ponosa, kjer je ob Lionelu Messiju in Neymarju v določenem obdobju sestavljal najboljši napadalni trio na stari celini.

Eden najboljših napadalcev zadnjega desetletja Luis Suarez se zaveda, da ima vsak nogometaš svoj rok trajanja.
Eden najboljših napadalcev zadnjega desetletja Luis Suarez se zaveda, da ima vsak nogometaš svoj rok trajanja. FOTO: AP

Možna zamenjava Harry Kane
"V vsem tem obdobju sem doživel veliko lepih trenutkov. Tudi v Liverpoolu sem užival, toda življenje in igranje v Barceloni je resnično nekaj posebnega. Z vodilnimi možmi v klubu imam od prvega dne zelo korekten in profesionalen odnos, kar jim želim vrniti s predanim delom na treningih in čim večjim številom zadetkov na tekmah. Po drugi strani pa se zavedam, da imamo vsi nogometaši svoj rok trajanja," je še pristavil Suarez, ki mu pogodba z Barcelono poteče čez dve leti.

Kot mogoča zamenjava za odličnega Urugvajca se je med drugimi že pred časom omenjal Tottenhamov Harry Kane, a bi bil njegov prihod na kultni Camp Nou kar precejšen finančni zalogaj. V igri naj bi bila tudi Krzysztof Piatek in Nicolas Pepe.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
02. 11. 2018 07.29
+16
Naj se še tako čudno sliši, po statistiki je Suarez celo boljši asistent od kinga Messija. In še ta zanimivost: bolj neugodno žogo ki jo dobi, prej bo fliknil gol.... Manjka mu le nekoliko več pametnejšega obnašanja.
Johnny_J
01. 11. 2018 22.10
+15
Suarez je klasični moderni cf, ki mora poleg golov, tudi ogromno delati. To opravlja izredno dobro, ker tudi takrat, ko ne da gola, sigurno asistira in veliko preteče. Je zagotovo najboljši na svetu, na svojem položaju, pa čeprav trenutno deluje zelo nerodno.
afgsgvw
01. 11. 2018 21.19
-7
Vsi imajo rok trajanja samo Ivanovic in Chiellini ga nimata, zato Suarez tako rad ugrizne v njiju #grizli
idiu3krasne
01. 11. 2018 20.51
+5
suarez z lahkoto še 4 -5 let...messi do 38 komot lahko še kako leto polek.
peresni
01. 11. 2018 20.10
+5
večino tekem je barca zaradi Suareza kot da igra z desetimi igralci...a a upajmo, da začne končno zopet redno dobro igrati in zabijati.
Johnny_J
01. 11. 2018 22.03
+12
Suarez tudi takrat, ko ne daje golov, naredi ogromno za ekipo.
Kollerik
02. 11. 2018 07.29
+3
Melaj
01. 11. 2018 19.41
+45
Suarez bo tudi letos dvignil svojo raven forme..v to ne dvomim. In prišel bo dan, ko bo na žalost zapustil te klub. Ni pa edini. Messi je njegov letnik. Zato bo kmalu potrebno razmisliti, kdo bo taka velikana zamenjal. In to ni enostavno. Brez pretiravanja: Messi je Barcelona in Barcelona je Messi. Njegovi nasprotniki se ne boste strinjali, vendar tako je. Že danes morejo začet pripravljat teren na dan, ko bo Messi odšel. Nimajo igralca, ki bi ga nadomestil. Če kdo misli nasprotno, naj ga spomnim na Messija, ko je imel 17 let..22 let. Pri 17 je bil bolj zrel kot vsi talenti po največjih klubih..in ti imajo v glavne, preko 20 let. Messi je bil pri 22 že legenda kluba in glavni nosilec igre. Ne smemo pa pozabit na njegovega največjega konkurenta Ronalda. Odlična igralca, ki pomenita zmagati ali pa ne. Njuno obdobje je eno najlepših v zgodovini nogometa.
blueboy0
01. 11. 2018 21.18
+24
Dober realen komentar...In ja vidimo kak se Reali pozna odhod Ronalda, še sam priznam, nisem pričakoval, da se bo tako poznalo. Podobno (verjetno še dosti hujše)se bo poznalo pri Barci ko bo Messi odšel oz. zaključo kariero. Kar pa verjetno tudi ni več daleč stran, ker vseeno ni več mlad in v primerjavi s Ronaldom vsaj po mojem ni tako atletsko pripravljen in bi znal kako leto prej zaključit (glede starosti mišljeno). Je pa kot si napisal izredno lepo gledat njuni igri (čeprav vsi tega pač ne morejo priznat) in je dejansko žalostno gledat kako se neko obdobje počasi zaključuje.
Johnny_J
01. 11. 2018 22.07
+6
@Melaj +++, @blueboy jaz mislim, da se realu bolj pozna odhod zidana kot Ronalda. Real je šepal pred zidanom in nemogoče je, da je forma celotne ekipe toliko slabša zaradi odhoda Ronalda. Poleg tega ne pozabimo, da je realov glavni kreator igre že v visokih letih za igro na najvišjem nivoju.
blueboy0
01. 11. 2018 22.16
+3
Se delno strinjam s tabo ja ampak, dejstvo je po mojem mnenju, da Real pod Zidanom ni pretirano blestel in gojil na oko lepe igre so pa bili učinkoviti. Zidan je bil odličen trener, a so igralci vseeno bli v veliko boljši formi kot so zdaj (sploh Modrič kot si omeno pa tudi Kroos). In na začetku so pod Lopeteguijem igrali zelo dobro kot že dolgo ne, pol pa forme naenkrat padle in prišle poškodbe (Isco,Marcelo) in je šlo vse po gobe. Jaz ne razumem kaj so igralci nekateri delali med Svetovnim prvenstvom oz. po njem ker so se nazaj vrnili čist iz forme in kondicije, ki je še zdaj niso vlovili. (Modrič, Kroos, Varane, Asensio)
Melaj
02. 11. 2018 12.12
+4
Glede telesne priprave osebno dajem prednost Messiju pred Ronaldom. Messi je 2 leti mlajši..to je res..vendar pri teh letih je Ronaldo že imel konkretne težave z poškodbami. Na evropskem je igral poškodovan in poškodbo še poslabšal. Zdravniki res delajo čudeže, vendar Ronaldo je igralec, ki je ta trenutek zelooooo občutljiv. Messiju se kilometrina ne pozna. Moje mnenje je, da bo Messi dlje aktivno igral, kot Ronaldo.
putinj
01. 11. 2018 19.18
-12
RITA ORA ŠIPTARKA
idiu3krasne
01. 11. 2018 20.50
+6
resno...fuj grem se ful tuširat zaj...pa razkužit.
Jume79
01. 11. 2018 18.37
-5
Definitivno najboljši napadalev v barceloni by far. Mora ostati še vsaj par sezon ker je v top formi.
Kolosej6
01. 11. 2018 18.43
+28
se mi zdi da si ti letos edino tekmo od barce gledal samo el classico da napises kaj takega