Nogomet

Šuler o statusu Rožmana: Verjamem, da lahko izpelje zadevo, kot si vsi skupaj želimo

Maribor, 15. 09. 2021 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Poraz ni nikdar prijeten. še posebej neprijeten pa je, ko se tekma konča 0:3. In Mariborčani, aktualni slovenski podprvaki, so zadnjo tekmo prvenstva končali z visokim porazom v Kidričevem, ko je Aluminij prvič v sezoni prišel do popolnega izkupička. Po bolečem razpletu dvoboja v Kidričevem je v pogovoru za uradno klubsko spletno stran o aktualnem stanju in osrednjih temah govoril športni direktor Marko Šuler.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Najprej o predstavi proti Aluminiju ... "Dejstvo je, da smo prevladovali na igrišču, ampak igra se za gole. Rezultat je tisti, na podlagi katerega dobivaš točke. Ostali smo brez točk, predvsem pa je bilo nedopustno pomanjkanje agresivnosti. Vemo, kakšne so tekme proti Aluminiju, tukaj se je treba ‘pofajtati’, na igrišču pa nisem videl nikogar, ki bi se zoperstavil na takšen način," je za spletno stran Mariborčanov dejal športni direktor Marko Šuler. O točkovnem primanjkljaju po osmih krogih in o tem, da v taboru vijoličastih ne morejo mimo spoznanja, da so prejeli že 13 golov: "Podatek je porazen in veliko pove. Osnova v nogometu je obramba, v našem primeru pa ne moremo govoriti o vratarju ali obrambi. Celotna ekipa v fazi obrambe stori premalo. Če fantje ne bodo stopili skupaj in zagrizli, bomo imeli težave tudi v prihodnje. Če se ekipa ne bo začela 'metati na glavo', ne bo uspeha. Kajti drugače Maribor ne zna in na drugačen način ni dosegel ali osvojil ničesar." O statusu trenerja: "Situacija zagotovo ni prijetna, a ni nerešljiva. V takšnih trenutkih rad pogledam nazaj in zgodovina govori, da je bil Maribor najmočnejši, ko je bilo najtežje. Ker se znamo odzvati in mobilizirati. Zato Maribor ni nekaj posebnega samo kot klub, ampak tudi kot mesto. Verjamem, da lahko Simon Rožman izpelje zadevo, kot si vsi skupaj želimo. Dela se dobro, trud se mora obrestovati na ustrezen način. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, ko smo se lotili tega projekta. Šli smo v zgodbo, ki ni lahka in bi jo le malokdo upal izpeljati."

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Šuler: Treba je verjeti v projekt
"Treba je verjeti v projekt. Sam verjamem v ekipo, verjeti pa bodo morali tudi fantje. V takšnih trenutkih moramo nazaj k osnovam, da ti nogomet začne vračati. Boljše ekipe od naše ne vidim v ligi. Takšnih trenutkov, kot jih zdaj prestajamo, je bilo v klubski zgodovini že ogromno. Že kot igralec sem prišel v Maribor zaradi te prepoznavne miselnosti, ko je redkokdo verjel, da lahko igramo v Ligi prvakov. Pa smo! Nato smo doživeli težek udarec proti Astani in le redki so verjeli, da lahko ponovimo uspeh. Pa smo se čez dve leti znova uvrstili v Ligo prvakov! Sprejemamo upravičeno kritiko od navijačev, javnosti, vseh, ki jim je mar za NK Maribor, in si ne pihamo na dušo po nepotrebnem. Verjamem, da bomo na koncu sezone tam, kjer želimo biti. Treba je verjeti v zadeve, ki jih počnemo. Ko verjameš, je igrišče edino merilo. V klubu smo si enotni, pričakovanja so visoka. Zavedam se, da je pot do uresničitve cilja vse prej kot preprosta. Bom pa verjel do konca. Za Maribor je zgodovina zelo poučna. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, tudi naša zgodba ne bo sestavljena čez noč. Tisti, ki poznajo Maribor, se zavedajo, da smo drugačni. Da se znamo odzvati in biti samokritični, ko se znajdemo pred ovirami. To pa je zdaj naša naloga, moja, trenerjeva, klubska da povlečemo prave poteze. Vsi skupaj lahko postavimo zadeve na pravo mesto in gremo v pravo smer." In o sprejeti odločitvi o dopolnitvi strokovnega štaba: "Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Alešem Kačičnikom, ki se mu zahvaljujemo za prispevek in delavnost, ki jo je vložil v obdobju skupnega delovanja, smo morali poiskati novo rešitev. Potrebovali smo dopolnitev strokovnega tima. Želeli smo, da bi vlogo prevzel nekdo, ki pozna klub in je deloval v njem. Odločili smo se za Radovana Karanovića, ampak ne brez posveta s trenerjem ali v nasprotju z mnenjem Simona Rožmana. Radovan ima znanje in izkušnje, izpolnjuje zahtevane kriterije in lahko doda svoj delež. Gremo naprej z novo energijo in z namero narediti vse, da pripeljemo ekipo na nivo, ki ga želimo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Namesto Aleša Kačičnika bo tako v nadaljevanju sezone prvi sodelavec Simona Rožmana 52-letni Radovan Karanović, ki je, kot pišejo na klubski spletni strani, dobro seznanjen z ustrojem v Ljudskem vrtu, saj je 11 let deloval v nogometni šoli (med letoma 2005 in 2016 v vlogi trenerja selekcij U17, U15 in U13). Nato je tri sezone deloval kot pomočnik trenerja v Krškem, dve sezoni samostojno vodil Beltince, od letošnjega poletja pa je bil vodja nogometne šole v Krškem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hc4life
15. 09. 2021 17.44
Pecaroš bo mogo nauaj prit
Korintos11
15. 09. 2021 16.00
+3
Maribor lahko reši edino Dr. Zlatko Zahovič, samo potem bo to skrpucalo moral očistiti odvečne nesnage. Sramota.
Korintos11
15. 09. 2021 15.59
+1
Kaj ti pomaga dober trener če nimaš dobrih igralcev. Letajo po igrišču kot telebajski, povečini proti svojemu golu.
darkokontrabas
15. 09. 2021 15.56
+2
Šuler že kot igralec ni bil nič posebnega, to pa so več kot očitno preveliki čevlji zanj! Če Tavares ne misli več igrat, pošljite ga v Brazilijo za mesec dni in naj išče mlade nogometaše, ne pa da kupujemo črnce v Ankaranu ali Sežani. Sramota, vsi drugi slovenski klubi znajo najti igralce iz Afrike, samo mi ne!
Vladimir.Krutov
15. 09. 2021 16.06
JAZsemTI
15. 09. 2021 14.21
+0
Dobro vozite ni kaj. Da ste se pa zgubli pa vam je verjetno tudi že jasno. Še Bozgo bi boljše rihtal😂
ksrecko
15. 09. 2021 13.45
+1
ČAKAJO ČAKAJO BOLŠE ČASE.
Vladimir.Krutov
15. 09. 2021 13.36
-2
Šuler....ti moraš prvi odstopiti...nimaš pojma o pojmu...pa zraven pelji vse okrepitve ki si jih pripeljal v klub...
bostjan19711
15. 09. 2021 13.14
+3
Suler zal nisi dorasel nalogi, zahovic je zate ucitelj, ti pa prvosolcek😢
gogi_
15. 09. 2021 12.58
-3
Vazen da je tavares se na placilni listi kot aktivni igralec. Res legenda ,placan da mic ne dela. Je pa res boljs da ne igra ker vemo kolk skode je naredil klubu s smetenjem po igriscu zadnje 4 sezone. Mladim dajte moznost dw se pokazejo.
omega _v6
15. 09. 2021 12.27
+5
Šuler prosim te ne bluzi!! To je že izpeto kako ste bili na igrišču boljši in imeli več od igre in podobne stvari!! Bili ste popolnoma nebogljeni kaj kaže tudi izid tekme!! Se vam zdi v ponos izgubiti z 3:0 pa če ravno na gostovanju v Kidričevem?? Kako dolgo bomo gledali še igranje teh preplačanih zanič igralcev pod vodstvom tega zanič trenerja!? Maribor ni več ponos Štajerske ampak sramota Štajerske!! Šuler za naslednjo tekmo proti Muri si pa izmisli kake druge floskule in ne teh kako ste bili boljši na terenu!!
buzerantos
15. 09. 2021 11.43
+7
kako dolgo bomo se verjeli? nehajte se zabavat. MB ze par let konkretno nazaduje. Kadrovanje katastrofa. Kaj mi zelite povedati da se mora vsak prvo v clanski ekipi se 5 let kalit? prevec razmisljate s kom boste lahko zasluzili. Vsi odpisani/nezeljeni trgajo drugje, v mb pa sami luzerji ostanejo. Ocitno trener in vodatvo niso dorasli nalogi. Sicer pa bo a ne? ce ne to leto pa naslednje, ali pa se naslednje, tezko rect...
buzerantos
15. 09. 2021 11.44
+3
in pol recejo mladi... kaj potem pocneje 18,19,20 letniki v ligi prvakov? medtek ko pri nas se veljajo za pionircke in racunamo da bo cez par let nekaj...
Mekenzi
15. 09. 2021 11.29
+6
Pogreb za ,nk Maribor s tem vodstvom.
Radte2nje
15. 09. 2021 11.26
+9