Nogomet

Suarez priznal: Po izpadu iz Lige prvakov sem želel izginiti s tega sveta

Montevideo, 14. 06. 2019 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Poleg mundiala 2014 je to bil najtežji trenutek v moji karieri. Želel sem si izginiti s tega sveta, z družbenih omrežij, iz vsepovsod. Svojih otrok nisem peljal v šolo. Nisem se smejal. Otroci so me gledali žalostnega. Tudi v življenju nogometaša so zelo težki dnevi," je senzacionalni izpad Barcelone iz Lige prvakov pokomentiral napadalec katalonskega giganta Luis Suarez.

Suarez se je 'izpovedal' v enournem intervjuju za urugvajski radio.
Suarez se je 'izpovedal' v enournem intervjuju za urugvajski radio. FOTO:

"To je bila noč, v kateri smo spisali zgodovino. Pred tekmo sem govoril v garderobi: 'Če bomo zaspali, bomo spisali zgodovino.' In to se je na koncu zgodilo," je povedal urugvajski reprezentant o porazu z 0:4 na Anfieldu (Barca je zapravila prednost s prve tekme, ki jo je dobila s 3:0). "Nisem si predstavljal, da bi se lahko to zgodilo. Vemo, kdo je Barcelona in mislili smo, da bomo zagotovo imeli priložnosti za gol," je v pogovoru za urugvajski radio povedal Luis Suarez. Ta je po tekmi z nekdanjimi delodajalci, odšel na operacijo kolena, zato ker ni več zdržal bolečin. "Na operacijo sem odšel, ker nisem več zdržal. Po svetovnem prvenstvu sem imel obrabljen hrustanec. Če ne bi pazil na koleno, ne bi prišel na Copo Americo," je težave s kolenom, ki so se vlekle že vse od SP v Rusiji, priznal Suarez. Spregovoril je tudi o soigralcu v Barceloni Lionelu Messiju in razkril, da Argentinca kritike zelo bolijo. "Veliko govorimo o teh stvareh in seveda ga kot človeka kritike bolijo. Nogometaš mora biti navajen na kritike na zelenici, toda ne na zunanje kritike, ki se ne tičejo nogometa," je bil jasen Suarez.

Tudi o ugrizu Chiellinija
Urugvajec je v enournem pogovoru z novinarji FoxSportsa spregovoril tudi o znamenitem ugrizu na tekmi svetovnega prvenstva proti Italiji, ko si je v dresu Urugvaja privoščil Giorgia Chiellinija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Na začetku me je žena spraševala, kaj se je zgodilo, in rekel sem, da nič takega, da sem se z njim le zapel. Nisem sprejel realnosti in to je bila velika napaka. To je bilo veliko huje. Zato sem začel delati s psihologi, kar mi je zelo pomagalo pri tem, da sem znal sprejeti napake in zrasti. Trpel sem, preživljal sem slabe čase pred očmi žene, otrok in svojih soigralcev," je še dodal Suarez. Ta se spominja, da je zaradi ugriza ostal brez predstavitve v dresu Barcelone. Meni, da se ga je po napaki na svetovnem prvenstvu obravnavalo nečloveško. "Podpisal sem za Barcelono in nisem imel niti predstavitve. Ko sem se vrnil in treniral, me je hčerka videla z drugačnimi oblačili in me vprašala, zakaj sem se tako oblekel, in govorila: 'Ne pustite vstopiti očija, saj se je zmotil.' Čutil sem, da je moja kariera zaključena."

Suarez se je dotaknil tudi prihajajočega turnirja reprezentanc Cope Americe, kjer Urugvaj sodi med favorite 46. izdaje tekmovanja, ki ga bo letos gostila Brazilija (od 14 junija do 7. julija). "Imamo igralce, s katerimi lahko osvojimo pokal. Smo eni od favoritov in vse reprezentance nas spoštujejo, saj je Urugvaj država z največ osvojenimi Copami," je izpostavil. Za konec je dodal, da je zanj prvi favorit za osvojitev lovorike Argentina, saj da ima najboljšega igralca na svetu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
20. 06. 2019 18.33
+2
Nymar bo zaradi Suareza prišel v Barco. Sta dobra prijatelja in verjamem,da bo Barca v triju zopet igrala ,kot zna samo ona....
Kollerik
20. 06. 2019 19.13
lima918
20. 06. 2019 14.57
+1
Edino kar mu zamerim kot navijač barcelone je to , da ne udari žogo vsakič ko mu prileti na nogo , kot je to delal v Liverpoolu in je kar čćudežno zadel ... Verjetno mu to tudi ne dopušča Barcina igra , sam nismo ravno znani po strelih od daleč oziroma po strelih ''na prvo'' . Mogoče to prakticira edino Messi , pa na vsake toliko še kakšen nogometaš , dejstvo pa je da je trenutna igra Barcelona podrejena najboljšemu na svetu in to je Messi . Tako da ko berem spodnje komentarje kako je len , odsoten itd. se ne morem povsem strinjat , kot že rečeno , igra Barcelone ni podrejena njemu , tako kot je bila v tistih časih ko je bil v Liverpoolu . Meni samo da mu vodstvo in sam trener Barcelone ne dovolita da bi počel in dajal take gole kot jih je v Liverpoolu .....
flamengo
17. 06. 2019 09.05
+2
Ma ne, samo držal je obljubo, ki jo je dal liverpoolovim navijačem, da ne bo proslavljal gola na Anfieldu
cripstoned
15. 06. 2019 10.42
+2
igralec ki grize nasprotnika in ga rasisticno ozmerja ...povrh vsega se nonstop prereka z sodnikom in njegovimi odlocitvami...potem pa se njegovo simuliranje ki je ze neverjetno smesno in epsko....to je suarez...ne spostujem ga kot nogometasa se manj pa kot cloveka...barcelona kot klub si ne zasluzi taksnega igralca in pika.
lima918
20. 06. 2019 15.01
Smešno je da uefa dopušča to isto simuliranje , po vrh vsega je pa smešno to , da to trenirajo vsi klubi na treningih ... Tako da nebi kazal s prstom samo na enega nogometaša , ker jih je v tem krogu veliko
pako-san
15. 06. 2019 10.14
+7
Saj lahko ga je sram...koliko prekrskov je ze odglumil in krili z rokami,koliko enajstmetrovk je ze odglumil brez da bi se ga kdo dotaknil in pa se groznje igralcem in sodnikom....pa se bi lahko nasteval.
le?o
15. 06. 2019 09.51
+8
Poznavalec nogometa pravi,da te v ligi prvakov ena slaba tekma poslje domov. Liverpool je imel eno slabo tekmo v barceloni pa ni sel domov. Je sel v madrid.
Mirhollio
15. 06. 2019 09.50
+2
Pri zmagi nad Liverpoolom se je neclovseko ves3lil. In bit tudi se v kolikor bi liverpool izpadel... Vem da je navajen tekmovanja ampak malo spostovanja se pac pokaze do bivsega delodajalca v teh primerih. In suarez je sel se korak dlje. Celi cas se je spravljal na Robertsona. In sedaj ko so izpadli pa joka in naklada o depresiji... Nekateri bi temu rekli karma.
ehjaehja
15. 06. 2019 09.22
+5
no to pa je žalostno toda žal je on enak krivec kot vsi ostali v barcini ekipi.
apodgra
15. 06. 2019 08.49
+6
Suarez že dolgo časa spi na igrišču in namesto da bi igral sanja , kako drugi igrajo in zabijajo gole. Največji štor v ekipi Barce in samo Messiju se lahko zahvali ,da še igra v prvi postavi ekipe. Z glavo rine tudi skozi zid. Na silo se ne da igrati in tega se on ne zaveda.
jowiki72
14. 06. 2019 21.04
+20
Kot navijač Barcelone mislim da je to za klub in igralce kot je Barcelona sramota. Sami so si krivi in pokazali da se niso nič naučili iz prejšnjih blamaž. Visca Barca!
Dany75
14. 06. 2019 20.59
+21
Dober clanek, in povsem realno povedano...enostavno so taksno zausnico ze doziveli in je niti po razno od raznega nebi smeli ponovit... ker taka znamka kot je Barca.. uf, tega nebi smela se enkrat obcutit...
Trend01
14. 06. 2019 21.05
+16
No, tako se komentira. Pošten komentar pristaša Reala do igralca Barcelone. Nič žaljivega, nobene neokusne, neprimerne provokacije. Upam, da bo kdaj tudi z "nasprotne" strani kdaj kaj podobnega prišlo. "Upanje umre zadnje".
Johnny_J
14. 06. 2019 21.27
-4
Kaj bos rekel, da se nisi dozivel korektnega komentarja iz nase strani pod clankom reala? Je pa res, da imajo vsake oci svojega malarja in, da vsaka sttan vidi korektnost na drugacen nacin.
alien8potnik
14. 06. 2019 21.31
+10
dobro, no, malo se hecamo okrog tega njegovega zobovja. nič hudobije ni v tem. saj je lepo povedal, zavedel se je svoje agresije. pa tudi občutki po tako nenavadnem in nenadejanem izpadu iz tekmovanja so logični. jasno, da zapadeš v neko krizo, depresijo. kaj češ, se dogaja.
Dany75
14. 06. 2019 21.48
+6
Pa ja... meni ni tezko priznat dobrih stvari oz nogometasev nasprotne ekipe.. ali ji cestitat za uspeh... Suarez a mi je skoda kot nogometasa...kot osebnost pa mi ni vsec.. in verjamem da marsikeremu navijacu barce tudi ne... se bo moral zlo spremenit ali pa it... verjamem pa, da je blo vsem zlo tezko po takem porazu... vsaka kazen je premala za to kako so ga pokilsali...
Trend01
14. 06. 2019 21.58
+4
Jp. Real je šel poln samozavesti v prejšnje prvenstvo. pa vemo kako se je končalo. Barcelona podobno z L'poolom. Ajd, Valencija je bila pač smola, ker so igrali pe pod vtisom L'poola. Dejstvo je, da smo mislili, da je Barcelona močnejša. Imensko ima top nogometaše. A smo ugotovili, da je bila LaLiga v govnu.
apodgra
15. 06. 2019 09.10
-5
Trend La Liga ni v dreku je pa liga prvakov eno samo naključje in velika sreča -loterija , oziroma nesreča . Po tvojem so potem vse lige razen angleške lige eno veliko sranje . Tako preprosto ocenjevati in deliti pravične sodbe in podcenjevati državna prvenstva, lahko počenja samo čisti amater. Barcelona je še vedno boljša od Valencije in tudi boljša od Liverpoola . Tistih nekaj tekem in še to na izpadanje in te ena sama slaba tekma pošlje domov, ne more biti pravi pokazatelj kvalitete neke ekipe. Liverpool se ni prepričljivo uvrstil v osmino finala , lahko bi celo izpadel. Tudi Real, Juventus, PSG , Bayern in še drugi so šli po poti Barce , kaj se pa je njim zgodilo . Vsi ne morejo biti zmagovalci , samo za enega je prostor . Preprosto kot beli dan , kmečka logika manjka in še …….
apodgra
15. 06. 2019 09.47
+2
Trend07 Nepristranski in poskušaš biti arbiter med sprtima. Zelo pozna ugotovitev , kako potekajo komunikacije med obema sprtima skupinama. Ko se bodo te cevi očistile in se vsebina te gnojnice ne bo več zlivala pred javnostjo , potem boš ti dobil belo brado . Zato je bolje , da svojih opažanj ne vsiljuješ drugim , vsaj vsak razmišlja s svojo glavo .
Trend01
15. 06. 2019 09.57
+0
Kollerik
20. 06. 2019 19.17
Trend zdaj zmanjšuje kvaliteto La Lige in s tem seveda posredno poraze svojega Reala. Pametno, toda vseeno preveč porozno.
CamelToee
14. 06. 2019 20.36
+6
alien8potnik
14. 06. 2019 20.43
+2
Trend01
14. 06. 2019 20.25
+12
Ta svet ni več normalen. Pod članek o igralcu Barcelone se javljajo pristaši Reala. Pod člankom o igralcu Reala se pa oglašajo pristaši Barcelone.
vaškiklovn
14. 06. 2019 20.31
+3
ti se skoz oglašaš pod obojimi.pol ti nis normalen ejga...
vaškiklovn
14. 06. 2019 20.15
+14
to grizenje je še najmanj. ampak kot navijač barce ga resnično težko gledam. to, da ne zna poštopat žoge, da fali 100 zicerjev, da v ligi prvakov ne zadane po par let... vse to mi ni najbolj pomembno. ampak tip dobi po več kot 10 rumenih za gobec. vsako tekmo samo gobezda, se krega, provocira...to zame ni športnik.tip je težek duševni bolnik. takih je veliko med nogometaši. ampak zame osebno on s svojim obnašanjem na igrišču dela sramoto barceloni.
alien8potnik
14. 06. 2019 19.55
+9
khm, khm, muke po grizliju ;)
Lessihinav?ek
14. 06. 2019 19.48
+8
Mogoče je hotel koga pojesti
le?o
14. 06. 2019 19.46
+10
Da po tekmi zgines ni nek problem, to z messijem vedno po izpadu prakticirata. Vecji problem za barco je zakaj sta zginla med tekmo.