Nogomet

Švedi na odločilni tekmi do zmage nad Rusi in napredovanja v divizijo A

Stockholm, 20. 11. 2018 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Švedske so na zadnji tekmi v skupini 2 divizije B lige narodov z 2:0 premagali reprezentanco Rusije in si zagotovili napredovanje v divizijo A. Russija je ostala druga v skupini, iz katere so že pred zadnjo tekmo izpadli Turki.

Gola sta dosegla branilec Manchester Uniteda Victor Nilsson Lindelöf in Marcus Berg. Švedi so se tako na zaključnem turnirju pridružili Ukrajincem, Dancem in reprezentanci Bosne in Hercegovine, ki bodo naslednjo ligo narodov odigrali v elitni skupini.

Švedi so prav na zadnji tekmi vknjižili pomembno zmago za napredovanje.
Švedi so prav na zadnji tekmi vknjižili pomembno zmago za napredovanje. FOTO: AP

V ligi A je bilo vse znano že pred obračunom Portugalske in Poljske, ekipi sta se razšli z izidom 1:1, s točko so domači potrdili prvo, Poljaki pa zadnje mesto v tretji skupini. Napredovanje iz lige C v ligo B so si pred zadnjim dnem zagotovili Finska in Norveška, zadnji vprašanji pa sta bili Škotska ali Izrael in Srbija ali Romunija. Škoti in Izraelci so se pomerili v medsebojnem obračunu, s 3:2 so zmagali Škoti, vse tri gole za domače je dosegel James Forrest, Srbija je gostila Litvo, Romunija pa je gostovala v Črni Gori.

Srbi so se v prvem polčasu mučili, v 51. pa so jim pomagali gosti, dosegli so avtogol. Le nekaj minut za tem je v polno zadel še Aleksandar Mitrović. Litva je nato izid znižala, a je bilo to premalo za prvo točko v ligi, domači so prek Aleksandra Prijanovića in Adema Ljajića dosegli še dva gola in zmagali s 4:1. Romunom tako ni pomagala zmaga 1:0 v Podgorici.

Kosovo bo naslednje leto igralo v ligi C, v odločilni tekmi za napredovanje je v Prištini s 4:0 premagalo Azerbajdžan. Tri gole zabil Arber Zeneli, tretji gol na polnem stadionu Fadil Vokrri pa je prispeval Amir Rrahmani. Na tekmi med Malto in Ferskimi otoki je bil izid 1:1.

Izidi:
Švedska
- Rusija 2:0 (1:0)
Portugalska - Poljska 1:1 (1:0)
Škotska - Izrael 3:2 (2:1)
Srbija - Litva 4:1 (0:0)
Črna gora - Romunija 0:1 (0:1)
Malta - Ferski otoki 1:1 (1:1)
Kosovo - Azerbajdžan 4:0 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
21. 11. 2018 10.40
+3
Naši fantje pa imajo srečo, ker se bodo v naslednji sezoni ognili težkokategornikom kot so Gruzija, Belorusija, Kosovo in Makedonija, ki so napredovali v skupino C. A nam bodo delali probleme ala Kazahstan, Latvija, Armenija..., pa izpadle Albanija, Estonija, Litva. Ops, nasrkali smo ga. Bo "spet" neugoden žreb.