Nogomet

Svenu-Göranu Erikssonu zaradi bolezni napovedujejo le še leto življenja

Stockholm, 11. 01. 2024 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nogometni trener in selektor, Šved Sven-Göran Eriksson, je v pogovoru za švedski radio P1 razkril, da mu zaradi raka ostaja le še eno leto življenja. O bolezni so se pojavila namigovanja, ko je 75-letni strokovnjak zapustil mesto športnega direktorja pri Karlstadu, je poročalo več medijev.

"Vsi ugibajo, ali imam raka. Res je. A boriti se moram, kolikor se lahko. Mogoče imam v najboljšem primeru še eno leto življenja, mogoče tudi kaj več, saj zdravniki ne morejo določiti točnega datuma," je povedal Sven-Göran Eriksson.

Ta je razkril, da se je zgrudil med petkilometrskim tekom, nakar se je posvetoval z zdravniki. Ti so mu povedali, da je doživel srčni zastoj, a tudi to, da ima raka. Kljub vsemu Eriksson ostaja pozitiven.

"Bolje je, če ne razmišljam o tem. Moraš prelisičiti možgane. Lahko bi ves čas mislil na to, sedel doma in se smilil samemu sebi. Prav lahko je končati v takšnem položaju. Ampak gledam bolj pozitivno," je povedal in nadaljeval, da ga je novica seveda šokirala, saj da nima posebnih bolečin. "To je bolezen, ki jo lahko upočasniš, ne moreš pa iti na operacijo ali kaj podobnega. Tako da je, kar je."

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson FOTO: AP

Eriksson je kot igralec igral na mestu desnega bočnega branilca in celotno kariero preživel v nižjih švedskih ligah. Pri zgolj 27 letih je končal kariero in se posvetil trenerskemu poslu.

V tem je pustil velik pečat. Vodil je Degerfors, Göteborg, Benfico, Romo, Fiorentino, Sampdorio, Lazio, angleško reprezentanco, Manchester City, Mehiko, Slonokoščeno obalo, Leicester City, Guangzhou R&F, SIPG iz Šanghaja, Shenzhen in nazadnje Filipine.



 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
11. 01. 2024 12.13
+2
Ima nekaj časa, da v miru poštima zemeljske zadeve
Geres
11. 01. 2024 11.58
+8
Kolikor je moč prebrati v tujih medijih, ima raka trebušne slinavke. Tisti, ki smo se s tem v družinskem krogu že srečali, vemo, da je praktično vedno usoden in da manj kot 20% obolelih sploh dočaka 1 leto po diagnozi. Želim mu, da bi čas, ki ga še ima, čim bolj kvalitetno preživel in da bi bilo končno trpljenje čim krajše. No, to želim vsem nam.
Apoteka
11. 01. 2024 11.31
+6
Leto mine,dan nikoli.
Geres
11. 01. 2024 11.58
+2
DuhSaSjekirom
11. 01. 2024 11.23
+4
Potem ko si se nagaral in ravno ko nasparas vse odplacas je cas da se gres zdravit in umres v bolecinah. Super. V opozorilo vsem tistim ki skrtuhom ki sedite na denarju.
Ici
11. 01. 2024 10.10
+4
In novinarji pompozno pišejo o njegovi bolezni?! Upam in iz srca želim, da vse njih zadene ista usoda, pa da jih takrat vidim, junake.
Zvedavi_norec
11. 01. 2024 10.04
+6
Car, v principu.