Bilje

Svetovni nogometni zvezdniki na Čeferinovo vabilo prihajajo na dobrodelno tekmo

Ljubljana, 13. 08. 2018 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Biljah bo že tradicionalno potekal nogometni spektakel, izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene. Na sporedu bo 1. septembra, na vabilo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina bo nastopila kopica slavnih nogometnih imen, neposredni prenos boste lahko spremljali na Kanalu A in naši spletni strani.

Juan Mata (levo) in Aleksander Čeferin.
Juan Mata (levo) in Aleksander Čeferin. FOTO: Uefa.com

Dobrodelna nogometna tekma bo potekala pod sloganom "Mladost ima sanje. Pomagajmo jih uresničiti." Izkupiček od vstopnic in donacij bo šel v dobrodelne namene, Zavodu Vozim in fundaciji Common Goal. Dogodek bo nekaj posebnega,  je prepričan predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin: "Nogomet v resnici prispeva k socialnim spremembam in izboljšuje življenja ljudi širom sveta. Na tej tekmi bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo pomagali otrokom in mladim v Sloveniji in v svetu."

Prenos mednarodne dobrodelne tekme bo 1. septembra ob 17. uri na Kanalu A in 24ur.com. Na nogometni zelenici se bo trlo znanih imen, izkupiček pa bo šel Zavodu Vozim in fundaciji Common Goal.
Osma izvedba nogometnega spektakla bo z obiski svetovnih imen zagotovo popeljala dogodek na višjo raven, v vas Bilje pri Novi Gorici, ki sicer šteje okoli tisoč prebivalcev, pa privabila gledalce iz vse Slovenije. Poleg slovenskih zvezdnikov bodo na povabilo Čeferina prišli tudi Portugalec Luis Figo, Brazilec Gilbert Silva, Nizozemec Frank de Boer, Srb Dejan Stanković,… Pisana mednarodna paleta legend bo nogometno tekmo odigrala v dobrodelni namen.

Pasica Bilje 2018

Dobrodelni izkupiček za Zavod Vozim in gibanje Common Goal
Zavod Vozim združuje poškodovance nesreč, ki s skupnimi močmi skrbijo za preventivo ter z navdihujočimi zgodbami želijo ozaveščati mlade. "Zbrana sredstva bodo namenjena izvedbi preventivnih delavnic za mlade na področju prometa in alkohola ter ponovni integraciji invalidov. Invalidom tako omogočamo, da dobijo novo poslanstvo - delo z mladimi, mladim pa predstavljamo preventivo skozi zgodbe ponesrečencev, ki spreminjajo odnos do varnosti in odgovornosti," je povedal direktor Zavoda Vozim, David Razboršek.

SMS za pomoč: VOZIM ali VOZIM5 na 1919, darujete lahko tudi s klicem na 090 933 036. Vstopnice, katerih izkupiček gre v dobrodelne namene, so na voljo na eventim.si.

Druga polovica zbranega denarja bo šla v roke fundaciji UEFA Common Goal, ki skrbi, da se najbolj priljubljena postranska svetovna dejavnost razvija tudi v revnejših državah. »To pomeni, da nogometni klubi en odstotek letnega izkupička namenijo nogometnim društvom v nerazvitih državah in na ta način omogočijo, da so ustrezni pogoji zagotovljeni tudi za otroke, katerih družine si tega ne morejo privoščiti,« je razložila Miriam Schneider, predstavnica gibanja Common Goal, eden od pobudnikov tega gibanja je španski reprezentant v vrstah Manchester Uniteda Juan Mata.

Že tradicionalno dobrodelna tekma v Biljah privabi slavne obraze.
Že tradicionalno dobrodelna tekma v Biljah privabi slavne obraze. FOTO: Miro Majcen

Za odprtje spektakla bosta poskrbeli sestri Yebuah, program bosta povezovala Ota Širca Roš in Peter Poles, s terena pa se bo javljal Tomaž Klemenčič. Posebno točko so pripravili tudi akrobati Dunking Devils.

Tekmo si lahko ogledate v prenosu na Kanalu A, na spletni strani 24ur.com ali v živo na nogometnem stadionu Bilje. Vstopnice, katerih izkupiček gre v dobrodelne namene, so na voljo na eventim.si - http://bit.ly/2B8jiPC. Kanal A kot medijski partner družbeno odgovorni projekt podpira z vsemi svojimi sredstvi in si želi, da bi na telefonsko številko 1919 prišlo čim več sporočil z vsebino VOZIM5, s katerim posameznik daruje 5 evrov. Darujete lahko tudi s klicem na 090 933 036 (2,99 evra/klic).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jg57
30. 08. 2018 14.18
Čeferina hočeš nočeš vsi povezujemo s pravnimi zadevami v katere je bil dolga leta vključen sam in uspešna pisarna njegovega očeta. To je za povprečnega državljana zelo moteče, saj poznamo številne pravne zadeve, kjer so Čeferini rešili pred zaporom kriminalce, tajkune, zločince,verjetno pa tudi kašnega poštenega državljana. Skratka na svojem področju so izjemno uspešni in Aleksaneder je bil med njimi. Sedaj ko je predsednik UEFA-e pa smo nekako v zadregi, kako ga ocenjevati. Vsekakor mu veljajo čestitke za tako markantno mesto, lahko smo ponosni, da je na tem mestu Slovenec. Jaz verjamem tudi v njegove etične standarde. Mogoče je celo potencial za vidnega bodočega politika, seveda če bo imel interes stopiti v to godljo.
StAnalitik
13. 08. 2018 19.49
+1
A Maradona tudi pride? Bodo skupaj črte risal.
Rolka
13. 08. 2018 15.35
+26
Super spektakel in lepo, da se dela za boljšo družbo po svetu. Šport je najboljša stvar za otroke in veliko njih se lahko zahvali športu, da niso zabredli v napačne vode
linkok
13. 08. 2018 15.29
-33
čeferin,gniloba pokvarjena,do obisti,ga poznam osebno.
Trend01
13. 08. 2018 16.33
+21
Močno dvomim da ga poznaš. Je cool dečko. Igrala košarko skupaj, nogomet. Pri rekreaciji. Če si pa kakšno pravdanje proti njemu izgubil, si bil pač nepripravljen ali nesposoben ali brez argumentov. Privat je pa super človek!
KaPi
13. 08. 2018 16.54
+6
linkok
13. 08. 2018 17.48
+1
pogan
13. 08. 2018 15.25
+5
pridejo sami njegovi sodelavci....
SenecaLucius
13. 08. 2018 13.58
+56
Pahor bo tam najprej pokosil travo in jo zalil, pobral smeti, postregel pijačo, prodajal vstopnice in potem samo upamo, da s svojo nogometno virtuoznostjo ne bo preveč osmešil zgoraj omenjene bivše nogometaše.
ehjaehja
13. 08. 2018 13.14
-15
izkupiček bo šel v njihov žep..