Nogomet

Svetovni prvaki brez težav v Kazahstanu, Olmo rešil Špance v Gruziji

Nur-Sultan, 28. 03. 2021 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni svetovni prvaki Francozi so na drugi tekmi kvalifikacij za SP v Katarju prišli do prve zmage. Na gostovanju v Kazahstanu so slavili z 2:0, v polno sta merila Ousmane Dembele in Sergij Malji, ki si je zabil avtogol. Favorizirani Španci so se na gostovanju v Gruziji izvlekli šele v 92. minuti, ko je gol za 2:1 dosegel Dani Olmo. Angleži v Albaniji niso imeli težav in so slavili z 2:0, dober dan favoritov pa je v Bolgariji zaokrožila Italija, bilo je 0:2.

Ousmane Dembele s soigralci proslavlja prvi zadetek na tekmi v Kazahstanu.
Ousmane Dembele s soigralci proslavlja prvi zadetek na tekmi v Kazahstanu. FOTO: AP

Prvi zadetek med Kazahstanci in Francozi smo videli v 20. minuti. Po dolgi akciji gostov si je Anthony Martial odlično zaustavil žogo z obratom in nato hitro zaposlil Ousmano Dembeleja, ki je z natančnim strelom v dolgi kot matiral nemočnega Aleksandra Mokina. Drugi in, kot se je kasneje izkazalo, tudi zadnji zadetek na tekmi smo videli tik pred koncem prvega dela, ko si je avtogol z glavo po podaji iz kota zabil domači branilec Sergij Malji. V drugem delu je imel sijajno priložnost za 0:3 Kylian Mbappe, ki mu z najstrožje kazni ni uspelo premagati Mokina. 

Na tem obračunu je poseben rekord postavil Antoine Griezmann, ki je nastopil na 45. zaporedni tekmi galskih petelinov v vseh tekmovanjih in je s tem izboljšal prejšnji dosežek Patricka Vieiraja, ki je med letoma 1999 in 2002 zaigral 44-krat zapored. 

Ukrajina, ki je na prvi tekmi remizirala s Francijo, je v 80. minuti povedla proti Finski in kazalo je, da bo vknjižila prve tri točke, a je v 89. minuti z enajstmetrovke odgovoril talisman gostov Teemu Pukki za končnih 1:1. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini B je Gruzija gostila Španijo in tudi prva prišla do zadetka, potem ko je Khvicha Kvaratskhelia premagal Unaia Simona v 44. minuti. Po odmoru so nogometaši furije vse moči usmerili v napad in že po 11 minutah nadaljevanja prišli do izenačenja, ko je za 1:1 v polno meril zvezdnik Manchester Cityja Ferran Torres. Vse do sodniškega dodatka je nato kazalo, da bomo v Gruziji videli presenetljiv remi, a je v 92. minuti za zmago Španije le poskrbel nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama Dani Olmo. Član RB Leipziga je sprožil s kakšnih 20 metrov, vratar Giorgi Loria pa je žogo uspel le nekoliko preusmeriti, tako da je končala v zgornjem levem kotu njegovih vrat. 

Na drugem obračunu te skupine je Švedska v gosteh s 3:0 premagala Kosovo. Zlatan Ibrahimović, ki je začel tekmo, se med strelce ni vpisal, je pa asistiral pri prvem zadetku Ludwiga Augustinssona v 12. minuti. V nadaljevanju sta v polno merila še Alexander Isak in Sebastian Larsson

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini I sta se pomerili reprezentanci, ki sta v prvem krogu slavili. Albanija je premagala Andoro, Anglija pa ni imela težav s San Marinom. A tokrat smo v Albaniji, kljub drugačnim napovedim iz domačega tabora, spremljali enosmerni promet, ki je botroval k zanesljivi angleški zmagi. Harry Kane je v prvem polčasu poskrbel za 0:1, v 63. minuti pa je končni izid postavil Chelseajev mladenič Mason Mount.

"Začeli smo nekoliko zadržano, potem pa smo spremenili formacijo in naša igra je stekla. Včasih greš skozi obdobja, ko stvari ne grejo po tvojih željah, a to je življenje vseh napadalcev. Preprosto moraš ostati osredotočen. To mi in nam je uspelo, lepo je dobiti vse tri točke," je bil po zmagi zadovoljen Kane, ki je poleg zadetka dodal tudi asistenco za drugi gol na tekmi.

Na preostalih dveh tekmah v tej skupini smo prav tako videli pričakovana rezultata. Madžarska je v gosteh s 3:0 odpravila San Marino, Poljaki pa so bili z identičnim izidom boljši od Andore. Blestel je kdo drug kot Robert Lewandowski, ki je v polno meril za 1:0 in 2:0. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini C smo videli zmago Italije na gostovanju v Bolgariji (0:2) – na tej tekmi je sodelovala tudi slovenska sodniška ekipa, glavni delivec pravice je bil rehabilitirani Slavko Vinčić –, medtem ko je bila Švica doma boljša od Litve z 1:0. Edini zadetek na tekmi je že v drugi minuti dosegel Xherdan Shaqiri. V skupini F pa so Danci Moldavijo domov poslali s paketom osmih zadetkov (8:0), Avstrija je s 3:1 premagala Ferske otoke, Izrael in Škotska pa sta se razšla neodločeno (1:1). 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mahh
29. 03. 2021 14.00
*žepu* sem še pozabil dodati
Mahh
28. 03. 2021 20.02
+2
Joj sramota mbappe, zelo sebično. Se vidi kdo je njegov idol🤔. Moral bi podati Lemarju, potem je pa še penal zgrešil. In spet Francijo so reševali Barcelonini igralci.
HALAcR7
29. 03. 2021 12.03
-2
Kdo lenglet ahahahahah,,,,itak je igrala B ekipa,,,Mbape je pa trenutno najboljši igralc sveta,seveda po Crju,,,si videl kaj je delala na Campnou
Od Halerja ati
29. 03. 2021 13.01
+3
Ne sinko mi smo gledali sam CR ja proti Portu... 🙈
Mahh
29. 03. 2021 13.59
+1
Halar, kaj pa je delal v Barceloni. Jst sem ga videl v Mingueze in Firpa. Prvo tekmo pa je bil dober to pa priznam. In Ronaldo to leto definitivno ni med top tremi nogometaši, če pa to rečeš pa ne gledaš nogometa. In ne govorim samo o tekmi s Portom vendar nasplošno.