Nogomet

Mertens in Lukaku v drugem polčasu prebila panamske okope za uspešen začetek Belgije

Soči, 18. 06. 2018 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Belgijski nogometaši so uspešno začeli z nastopom na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer bodo rdeči vragi spet v krogu največjih favoritov. Belgijci so z goli Driesa Mertensa in Romeluja Lukakuja v drugem polčasu obračuna z debitantko Panamo visoko slavili (3:0).

Mertens (v sredini) proslavlja enega lepših zadetkov v reprezentančni karieri.
Mertens (v sredini) proslavlja enega lepših zadetkov v reprezentančni karieri. FOTO: AP

Belgijci, ki veljajo za ene (ne toliko skritih) favoritov, so mundial v Rusiji začeli s pričakovano zmago nad Panamo. Izbranci Roberta Martineza so se sicer kar nekaj časa mučili, da so prišli do prvega zadetka, a bili praktično celo tekmo precej boljši tekmec in poskrbeli, da je Panama ostala brez zmage proti evropskim ekipam. Belgija je v prvem polčasu prevladovala in imela nekaj priložnosti, medtem ko Panama na drugi strani ni ogrozila vrat Thibauta Courtoisa.

Panamski vratar Jaime Penedo je moral posredovati po strelih Yannicka Carrasca v šesti, Driesa Mertensa v sedmi in Edena Hazarda v 38. minuti, medtem ko so bili Hazard v 12., Mertens v 19., Kevin De Bruyne v 20. in znova Mertens v 41. minuti premalo natančni. Po vseh zgrešenih strelih v prvem polčasu pa je Belgija povedla v 47. minuti, ko je z lepim polvolejem z desne strani s približno 15 metrov prek vratarja zadel Mertens.

Hiter "dvojček" Lukakuja
V 52. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov De Bruyne za kak meter zgrešil cilj, tri minute zatem pa je Michaelu Amirju Murillu obranil strel belgijski vratar. V 69. minuti pa so Belgijci podvojili prednost, po podaji De Bruyneja iz kazenskega prostora malce z leve strani je iz bližine z glavo zadel Romelu Lukaku.

Isti igralec je v 75. minuti dosegel še drugi svoj gol na tekmi, ko je dokončal protinapad po podaji Hazarda. Panamci so nekajkrat pokazali, da znajo tudi zagroziti, med drugim je Fidel Escobar ob koncu tekme poskusil s prostega strela, Courtois pa je bil pripravljen.

Svetovno prvenstvo v nogometu, skupina G, 1. krog:

Belgija ‒ Panama 3:0 (0:0)
Mertens 47., Lukaku 69., 75.

Postavi:

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Witsel (od 90. Chadli), De Bruyne, Carrasco (od 74. Dembele), E. Hazard, Mertens (od 83. T. Hazard), Lukaku.

Panama: Penedo, Murillo, Escobar, R. Torres, Davis, Gomez, Barcenas (od 63. G. Torres), Cooper, Godoy, Rodriguez (od 63. Diaz), Perez (od 73. Tejada).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KranskyJanez
23. 06. 2018 16.03
+1
čestitke belgiji
SAF1
18. 06. 2018 20.15
+0
Phuu če še Anglijo dobim, bo to 3/3 pri stavah :)
ehjaehja
18. 06. 2018 22.02
+2