Nogomet

Tabor Eintrachta pred finalom: Najboljša stvar je, da osrečiš ljudi

Sevilla, 17. 05. 2022 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Nogometaši Eintrachta Frankfurta in Rangersi iz Glasgowa se bodo v sredo v Sevilli – prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30 – merili v finalu Lige Evropa. Zmagovalec obračuna bo med drugim nagrajen tudi s prebojem v elitno Ligo prvakov za naslednjo sezono. Boji za drugo najpomembnejšo evropsko klubsko nogometno lovoriko bodo imeli tudi slovenski pridih – glavni sodnik finala bo namreč Slavko Vinčić, ki mu bosta pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V finalu Lige Evropa se bodo srečali Glasgow Rangersi in Eintracht
    02:40
    Iz 24UR: V finalu Lige Evropa se bodo srečali Glasgow Rangersi in Eintracht
  • Vrhunci povratnih polfinalnih tekem Lige Evropa
    07:11
    Vrhunci povratnih polfinalnih tekem Lige Evropa
Filip Kostić strelja enajstmetrovko na tekmi proti Barceloni.
Filip Kostić strelja enajstmetrovko na tekmi proti Barceloni. FOTO: AP

Na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán v Sevilli bo nemška zasedba v svoje vitrine poskusila dodati nekaj evropske srebrnine. 

Finale Lige Evropa si lahko v sredo v živo ogledate na Kanalu A in VOYO. Prenos začnemo ob 20.30!

Eintracht je leta 1980 dobil predhodnika Evropske lige, pokal Uefa. Nemci so tokrat v izločilnih bojih na poti do finala izločili Betis, Barcelono in v polfinalu še West Ham. "Ko si enkrat v finalu, razmišljaš le še o zmagi in osvojeni lovoriki. Zame bo evropska sezona neuspešna, če v Sevilli ne bomo osvojili laskave lovorike. Za to delamo, za to živimo," je srbskim novinarjem pripovedoval Filip Kostić, ki se s škotskimi tekmeci ne ukvarja kaj dosti – več pozornosti posveča svoji pripravi in tudi kolektivnemu duhu, ki naj bi vladal v slačilnici ekipe iz Frankfurta. "Smo kot velika družina. Tega, kar nam je uspelo v tej evropski sezoni, ni pričakoval nihče. In način, kako smo se uvrstili v finale, je zares fascinanten. Nič nam ni bilo podarjeno, vse smo si zaslužili," je za Blic še opazil 29-letni srbski reprezentant, ki je najbolje ocenjeni nogometaš Eintrachta v tej evropski sezoni. "Vsi smo enako zaslužni za uspeh. Vsi izgubljamo, vsi zmagujemo in tudi vsi skupaj osvajamo lovorike," je dodal srbski vezist, ki ob koncu ni pozabil fanatičnih navijačev tega nemškega prvoligaša. "Vajen sem odlične podpore, v Srbiji imamo fanatične klubske in reprezentančne navijače, a takšnih, kot jih imamo v Frankfurtu, skorajda ne moreš najti. Ko pomislim na Barcelono in Camp Nou, se kar naježim. Tista navijaška kulisa me bo spremljala do konca kariere in tudi do konca dni."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ni dovolj, da smo se uvrstili v finale. Hočemo pokal

"Počasi se vse postavlja na pravo mesto. To, kar je ekipa naredila v polfinalu, je neverjetno. Igralcem smo dejali: Ne vemo, ali ste vi najboljši nogometaši ali mi najboljši trenerji. Toda smo izjemna skupina in skupaj smo lahko najboljši. Najboljša stvar je, da osrečiš toliko ljudi. Pri nas se zdaj vse vrti okoli tega finala," je za spletno stran Evropske nogometne zveze (Uefa) dejal trener Eintrachta Oliver Glasner. Ansgar Knauff, napadalec nemške ekipe, pa je dodal: "Zadnjega pol leta je bilo uresničitev sanj. Toliko čustev, izjemen niz do finala in tekme, ki sem jih tu izkusil vse to je neverjetno."

Ansgar Knauff
Ansgar Knauff FOTO: AP

Se je pa Eintracht v Evropi že meril s škotskim predstavnikom; v polfinalu nekdanjega pokala državnih prvakov je leta 1960 izločil prav Rangerse. Ti so svoj največji evropski uspeh doslej doživeli leta 1972, ko so osvojili pokal pokalnih zmagovalcev. To je bil tudi njegov edini uspeh v štirih evropskih finalih. Na zadnjem je igral v sezoni 2007/08, ko je v pokalu Uefa izgubil proti Zenitu. To bo sicer 51. izvedba drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja in 13. pod zdajšnjim imenom. Zmagovalec obračuna se bo nato v evropskem superpokalu meril z zmagovalcem Lige prvakov, prav tako pa si bo zagotovil igranje v skupinskem delu elitnega tekmovanja za sezono 2022/23. Stadion Seville – ta je s šestimi naslovi rekorderka Lige Evropa – pa bo evropski finale gostil drugič. Leta 1986 je gostil ključni obračun pokala državnih prvakov.

Finale tudi slovensko obarvan

Svoj pečat pa bodo pustili tudi slovenski sodniki s Slavkom Vinčićem na čelu. Dvainštiridesetletnik je mednarodni sodnik od leta 2010, doslej pa je sodil devet tekem v elitni Ligi prvakov, vključno z letošnjo povratno četrtfinalno tekmo med nemškim Bayernom iz Münchna in španskim Villarrealom. Sicer pa je že bil med dodatnimi pomožnimi sodniki v finalu Lige Evropa 2017 in četrti sodnik v finalu tega tekmovanja leta 2021.

Finale lige Evropa: Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers
Finale lige Evropa: Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
17. 05. 2022 14.52
+2
Barca osvaja lagano,ahahahah