Nogomet

Tabor Sežana za gol boljša od Kalcer Radomlje, Koper ugnal Maribor

Domžale, 21. 08. 2021 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 6. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:1 (0:0). Nogometaši Kopra so bili z rezultatom 2:0 (2:0) boljši od Maribora.

Tekmeca sta na svojem prvem medsebojnem obračunu v prvi ligi prikazala enakovredno igro, a poln izkupiček je na koncu po uspešno izvedeni enajstmetrovki pripadel Sežancem, ki so prišli do druge zmage, medtem ko so Radomljani vpisali drugi poraz. Kaj bi bilo lahko tudi drugače, saj so slednji zapravili svoj strel z bele pike.

V vročih Domžalah ekipi v prvem polčasu nista pokazali kake posebne napadalne usmerjenosti. V sicer kar enakovrednem dvoboju sta se ekipi bolj ali manj merili med kazenskima prostoroma, le v osmi minuti je moral posredovati David Šugić po enem redkih poskusov Kraševcev, enkrat pa je bil na drugi strani premalo natančen Marko Božić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 53. minuti so sicer Sežanci kar nevarno zagrozili s prostega strela, a je žoga zletela čez gol. Zatem so se večkrat v napad usmerili tudi Radomljani, ki pa niso resno ogrozili tekmečevih vrat.

Ko je kazalo tudi na mirno končnico, pa je sodnik v 80. minuti pokazal na belo točko, ko je Erika Salkića po strelu podrl eden od domačih igralcev, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Marko Krivičić.

Že v 82. minuti so imeli po igranju Klemna Nemaniča z roko tudi domači na voljo strel z bele pike, toda Anže Pišek je žogo poslal precej čez vrata, tako da so vse tri točke odšle na Kras.

Koper prepričljivo

Koprčani so pod vodstvom Zorana Zeljkovića še naprej neporaženi, po novem pa tudi na vrhu lestvice, saj so tokrat premagali doslej vodilne Mariborčane. Primorci so večji del naloge opravili že v prvem polčasu, na drugi strani pa so Mariborčani sicer nekako izpolnili želje trenerja Simona Rožmana glede števila strelov (želi si jih v povprečju 15 na tekmo), a so bili ti preslabi in premalo natančni. Po četrti zaporedni zmagi ima Koper 13 točk, kar je njegov najboljši začetek prvoligaške sezone po 2009/10 (takrat je osvojil naslov prvaka), eno manj ima po drugem porazu v sezoni Maribor.

Koprčani, ki so Maribor zadnjič premagali pred šestimi leti, so povedli že v prvi minuti, ko je do odbite žoge dobrih deset metrov od vrat prišel Karlo Bručić in jo med nogama Ažbeta Juga poslal v mrežo. Mariborski vratar se je izkazal v deveti minuti, ko je predenj prišel Kaheem Parris. V 20. minuti je Lamin Colley že ugnal Juga s strelom z leve strani, toda žoga je na koncu zadela prečko in se odbila nazaj v igro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mariborčani so dotlej imeli le en nenatančen in en prešibak poskus s "škarjicami", v 26. minuti pa je bil z roba kazenskega prostora nenatančen še Jan Repas. Malce za njim je pri Mariboru poskusil tudi Marko Alvir, s strelom z glavo pa je tudi on žogo poslal mimo cilja. V 30. minuti je znova na drugi strani sprožil Parris, tudi žoga po njegovem strelu je končala mimo vrat.

V 43. minuti pa so Primorci podvojili prednost. Ivica Guberac je izvedel kot z desne strani, na prvi vratnici pa je Nemanja Mitrović žogo poskusil izbiti z glavo, a jo slabo zadel, tako da jo je preusmeril v lastno mrežo. Tik pred koncem polčasa je imel Danijel Šturm priložnost za Maribor, a je v bližini gola zgrešil žogo.

V drugem polčasu je v 59. minuti od daleč poskusil Aleks Pihler, vendar je tudi on kar precej zgrešil vrata, le malce bližje pa je bil Alvir v 63. minuti. Isti igralec je poskusil tudi v 73. minuti s prostega strela, takrat pa je David Adam žogo ujel. Nekaj trenutkov pozneje so gosti znova žogo poslali mimo vrat, v 74. minuti pa je bil nenatančen še Nino Žugelj.

V 90. minuti je tudi Žan Vipotnik prišel do strela, sprožil je malce z desne, Adam pa je spet dobro posredoval. Mariborčani, ki so na koncu imeli 17 strelov, so se sicer trudili, a kljub novim poskusom Žuglja in Mitrovića ostali praznih rok.

* Izidi

- sobota, 21. avgust:

Kalcer Radomlje - CB24 Tabor Sežana  0:1 (0:0)

Koper - Maribor                      2:0 (2:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
22. 08. 2021 09.59
-2
Bravo,de pozna da je tavares svetovalec,placan da do konca potopi klub.
criško
22. 08. 2021 09.42
+2
Rozman bo ostal dokler bo ostal Šuler... Ka nihče ne vidi, da je samo eno govorenje kako bi in kako bi moralo biti. Trener ni kompatibilen z ekipo. Obnaša pa se kot bi X krat osvojil ligo prvakov. To vsak lolek vidi..
criško
22. 08. 2021 09.39
+3
Stas in glas vse ostalo poraz... Zamenjajte trenerja, ne menjajte ekipe...
User2062886
22. 08. 2021 08.11
+5
Kako dolgo še bodo imeli potrpljenje z Rožmanom?
Vladimir.Krutov
22. 08. 2021 09.39
+1