Nogomet

Monumental 'gorel' ob povratku osvajalcev Južne Amerike

Buenos Aires, 24. 12. 2018 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši River Platea so vendarle lahko s svojimi navijači proslavili naslov prvaka v pokalu Libertadores, potem ko so v velikem finalu sredi Madrida s 3:1 porazili večno tekmico Boco Juniors. Slavje je bilo namreč prestavljeno za nekaj dni, saj so morali novopečeni prvaki Južne Amerike, braniti čast svoje celine še na svetovnem klubskem prvenstvu, kjer so zasedli končno tretje mesto.

58. izvedba pokala Libertadores bo za vse večne čase zapisana v zgodovinske knjige prelepe igre z žogo. Finale med največjima rivaloma v Južni Ameriki, tekma vseh tekem, verjetno najbolj vroč derbi na svetu, to je tekma, ko se za vse ljubitelje nogometa ustavi čas. Finale, ki je trajal mesec dni, je naposled vendarle dobil epilog. Za vladarja Južne Amerike sta se River Plate in Boca Juniors prvič v zgodovini pomerila zunaj meja omenjene celine, saj je bila povratna tekma finala odigrana v Madridu, na stadionu Santiago Bernabeu. Velike zmage in četrtega naslova pa so se razveselili 'milijonarji' (vzdevek za nogometaš Riverja, op. p.), ki so po podaljšku s 3:1 premagali večno tekmico iz argentinske prestolnice. Slavje v Madridu je bilo nepopisno, a ne takšno, če bi se povratna tekma odigrala na stadionu Monumental kot je bilo sprva predvideno, a so navijaški izgredi onemogočili varno izvedbe velikega finala. Sedaj pa so nogometaši argentinskega velikana vendarle prišli na svoj račun, saj so junaki končno pripeljali pokal 'domov' na stadion Monumental, kjer je bilo slavje nepopisno. 

Parada prvakov na stadionu Monumental.
Parada prvakov na stadionu Monumental. FOTO: AP

"Prosim vse, da utihnemo in Boci namenimo minuto odmora, Boca je namreč umrla," je bila zgolj ena iz med mnogih žaljivih navijaških pesmi, ki so jih peli privrženci Riverja na nabito polnem stadionu Monumental, kamor so domači nogometaši prispeli z avtobusom in ponosno razkazovali osvojeno trofejo. "Neverjetno, kaj je našim fantom uspelo. Niso smeli odigrati tekme pred domačimi navijači, a jim je vseeno uspelo osvojiti naslov. To je dokaz izjemnega karakterja in želje te ekipe, ki se ni nikoli predala," je za agencijo AP navdušeno pripovedoval Marcelo Gomez, eden iz med navijačev Riverja. 

Čestital tudi predsednik države
Nogometašem in navijačem Riverja pa je čestital tudi predsednik Argentine Mauricio Marci, sicer zapriseženi privrženec Boce. "Čestitam nogometašem Riverja in navijačem za to zgodovinsko zmago. A mi, navijači Boce, še kako vemo, da ti nogomet vselej ponudi še eno priložnost, priložnost za maščevanje," je nasprotniku čestital, a jih hkrati opozoril predsednik države. Nogometaši Riverja so navijačem razkazali bronaste medalje, ki so jih osvojili na svetovnem klubskem prvenstvu, a brez dvoma je vse zanimal zgolj veliki pokal Cope Libetadores. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
24. 12. 2018 09.57
-6
to je isto kot bi osvojili pokal druge angleske lige, nimas se za kaj hvalit...ker to tekmovanje nima kvalitete...zal...
Fuzbaler
24. 12. 2018 10.36
+7
Ce imas prave navijace,ti lahko priredijo slavje tudi ce si prvi na primer v mladinski ligi mnz Ljubljana...