Nogomet

Obetavni Hrvat novi 'izzivalec' Jana Oblaka pri Atleticu

Madrid, 19. 08. 2020 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Atletico bo v kratkem potrdil prihod novega vratarja, 24-letnega Hrvata Iva Grbića, ki bo nasledil Španca Antonia Adana. Vsaj na papirju bo dosedanji član zagrebške Lokomotive in novopečeni hrvaški članski reprezentant predstavljal največjo konkurenco slovenskemu zvezdniku Janu Oblaku.

Jan Oblak (na fotografiji) med treningom slovenske reprezentance pred tekmo z Avstrijo v Ljubljani.
Jan Oblak (na fotografiji) med treningom slovenske reprezentance pred tekmo z Avstrijo v Ljubljani. FOTO: Miro Majcen

Španski športni časnik MARCA na svoji spletni strani poroča, da je Ivo Grbić že prispel v Madrid, kjer bo v kratkem podpisal pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Atleticom. Prvi vratar kluba Jan Oblak bo v 24-letnem Splitčanu, ki je letos nizal odlične rezultate v vrstah zagrebške Lokomotive, dobil novega soigralca in tekmeca za mesto med vratnicama, ki ga je po sezoni z vsega peščico priložnostmi za igro zapustil izkušeni Španec Antonio Adan

"Vratar, ki se bo z Oblakom potegoval za mesto v vratih pri Atleticu, je že v Madridu. Hrvaški vratar bo zapolnil vrzel, ki jo je zapustil odhod Antonia Adana, ki ni podaljšal pogodbe," je zapisala MARCA.

Dos Santos na kaljenje v Zagreb
Španci dodajajo, da je že prestal testiranje na novi koronavirus v španski prestolnici, ko pa bo slednji pokazal, da je negativen, bo lahko opravil tudi z zdravniškim pregledom in podpisal pogodbo.

V Zagreb se seli vratar mlade ekipe Atletica Alex dos Santos, ki ga pri Zagrebčanih morda čakajo tudi nastopi v kvalifikacijah za Ligo Evropa. Lokomotiva je bila z Grbićem, ki v višino meri 1,95 metra, najprijetnejše presenečenje minule sezone v hrvaškem prvenstvu, kjer je zasedla visoko drugo mesta in zaostala le za "velikim bratom" Dinamom.

Grbić se je že znašel tudi na seznamu članske izbrane vrste Hrvaške za prihajajoče reprezentančne preizkušnje, branil pa je tudi za vse mlajše selekcije "ognjenih". MARCA ocenjuje, da bi lahko "v naslednjih letih" postal tudi prvi vratar članske izbrane vrste.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
19. 08. 2020 21.11
-2
Jan Oblak na zasebnem obisku pri nekem briškem vinarju. Zdaj bi po prodaja stekla, samo še pit morajo ljudje začet, če drugega ne od žalosti.
Homer.Simpson
20. 08. 2020 08.32
+3
Ni res, moj prijatelj Andres Iniesta mi je po telefonu potrdil, da se bo danes delegacija Barcelone v Madridu sestala z Oblakom in njegovim managerjem ter mu predstavila svojo ponudbo! Več podrobnosti sporočim, ko se z Andresom spet slišiva.
Jetski
19. 08. 2020 20.38
+4
Tale Hrvat lahko Oblaku samo brisačo nosi na tekme😂😂
cripstoned
19. 08. 2020 19.44
+5
jan oblak ima 27 let...verjamem da bo odsel v anglijo ampak zaenkrat ta po mojem mnenju ni na njegovem obzorju...njegova cena pred ''korono'' 100milijonov eur...po ''koroni'' pa 80...se vedno velja za top 4 golmane... v kolikor se pa v bliznji prihodnosti poslovi od atletov pa mu privoscim kaksnega velikana v angliji (liverpool, united) pa ceprav mislim glede na njegov mocni karakter da bi juve tudi bil opcija...
Homer.Simpson
20. 08. 2020 08.33
+1
Tvoja ugibanja so čisto mimo. Moj prijatelj Andres Iniesta mi je po telefonu potrdil, da se bo danes delegacija Barcelone v Madridu sestala z Oblakom in njegovim managerjem ter mu predstavila svojo ponudbo! Več podrobnosti sporočim, ko se z Andresom spet slišiva. LP
mpk2
19. 08. 2020 18.17
+3
Mogoče pa gre Oblak vseeno v Premier league, Čelsi in United imata oba nezanesljiva vratarja, ki bi ju uspela/želela menjat za Oblaka v Atletico !?