Nogomet

Klopp o možnostih Liverpoola v boju za naslov: Ne bi mi moglo biti bolj vseeno

London, 21. 08. 2018 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bo sezona 2018/19 tista, v kateri bo Liverpool prvič po letu 1990 dvignil pokal za naslov državnega prvaka? Rdeči so opravili prvi preizkus na gostovanju v Londonu pri Crystal Palaceu (2 : 0), trener Jürgen Klopp pa je hitel zatrjevati, da je za takšne in drugačne ocene še prezgodaj.

Klopp (v sredini) slavi z varovanci po zadnjem žvižgu sodnika na tekmi v Londonu.
Klopp (v sredini) slavi z varovanci po zadnjem žvižgu sodnika na tekmi v Londonu. FOTO: AP

Na zelenici, kjer se je pred dobrimi štirimi leti dramatično končal Liverpoolov lov na izmuzljivi prvi naslov v Premier League, so varovanci Jürgena Kloppa v ponedeljek pokazali, zakaj naj bi bili v tej sezoni najresnejši konkurenti aktualnemu prvaku Manchester Cityju. Zmaga nad Crystal Palaceom (2 : 0) po besedah Kloppa sicer ni bila noben dokaz moči, je pa bil po zmagi in golih Jamesa Milnerja ter Sadia Maneja Nemec seveda zadovoljen, da so finalisti minule sezone Lige prvakov sezono v Premier League odprli z vsemi šestimi točkami.

Liverpool je sicer minulo sezono za Manchester Cityjem zaostal za kar 25 točk in osvojil končno četrto mesto. Trenutno si vrh Premier League deli še s petimi moštvi, ki so v uvodnih dveh tekmah slavila dve zmagi. Palace je sicer tekmo sklenil brez mladega branilca Aarona Wana-Bissaka, ki je 15 minut pred koncem po mnenju sodnika nepravilno ustavil Mohameda Salaha, ki bi sicer stekel sam proti golu.

Lahko se pogovarjate, a brez Liverpoola
"Še vedno je zelo zgodaj," je na vprašanje, če je zmaga dokaz, da bo Liverpool najresnejši konkurent Man. Cityju, odvrnil Klopp. "Ne bi mi moglo biti bolj vseeno, res. Nismo vsak konec tedna v dirki z ostalimi ekipami Premier League. Premočno je reči kar koli po teh dveh tekmah. Lahko se pogovarjate, o čemer koli si želite, toda to počnite brez nas."

Branilec Virgil van Dijk (drugi z leve) si je prislužil posebne pohvale.
Branilec Virgil van Dijk (drugi z leve) si je prislužil posebne pohvale. FOTO: AP

Mane je sicer šele v enem zadnjih napadov pokopal vse upe domačih orlov, ko je v sodnikovem podaljšku z lastne polovice prodrl vse do vratarja Wayna Hennesseyja, ga obšel in zabil. Andros Townsend je za Londončane sicer že prej zatresel prečko, potem ko je eno redkih napak storil Liverpoolov novinec Naby Keita.

Hodgson: Vzeli so nam dober rezultat
Trener domačih, nekdanji angleški selektor Roy Hodgson, ni bil navdušen nad dodeljeno enajstmetrovko v prvem polčasu, ki jo je uspešno izvedel Milner, je pa priznal, da si je Wana-Bissaka zaslužil izključitev. Nekdanji član Liverpoola Mamadou Sakho je po mnenju sodnikov storil prekršek nad Salahom, potem ko ga je dvakrat neuspešno poskušal spotakniti, glavni delivec pravice Michael Oliver pa je pokazal na belo točko.

"Najverjetneje smo storili dovolj, da bi prišli do rezultata. Ne verjamem, da je šlo za enajstmetrovko. Jezen sem, da so nam vzeli dober rezultat," je bentil Hodgson. Premier League je sicer edina med tradicionalnimi petimi najmočnejšimi ligami, v kateri v novi sezoni ne uporabljajo sistema VAR, je pa vprašanje, če bi omenjeni sistem vplival na odločitve glavnega sodnika, saj je šlo za zelo dvomljivi situaciji.

'Tecite, sicer vas ubijem!'
Salah sicer ni odigral najboljše tekme, po mnenju mnogih še ni povsem pripravljen, potem ko je še načet po poškodbi rame v finalu Lige prvakov odigral svetovno prvenstvo, je pa sodeloval v vseh najbolj nevarnih akcijah rdečih. Podal je tudi za zadnji gol Maneja, ki je nato krenil v izvrsten prodor, ki ga je Senegalec sklenil s preigravanjem vratarja in golom za končnih 2 : 0.

"V teh trenutkih je bencina res malo in morda igralci potrebujejo malce podpore jeznega trenerja. 'Tecite, sicer vas ubijem!' To pa so storili s fantastičnim protinapadom," je o intenzivnosti svojih varovancev v zadnjih minutah povedal Klopp.

Alisson še ni dobil gola
Nemškega stratega je verjetno navdušil tudi novinec v vratih Alisson Becker. Brazilec je bil kos vsem izzivom, poleg Townsendovega strela v prečko pa ga ni premagal niti prosti strel Luka Milivojevića, medtem ko se je uspešno spopadel tudi s poskusom Wilfrieda Zahaja. Južnoameričan tako na uradnih tekmah v novem dresu ostaja nepremagan, nemočen je bil v napadu orlov tudi nekdanji član Liverpoola Christian Benteke, a je bil po mnenju Kloppa Belgijec ves čas pod izjemnim nadzorom najdražjega branilca na svetu Virgila van Dijka.

"Ne poznam veliko srednjih branilcev na svetu, ki bi se lahko s Christianom Bentekejem spopadli tako, kot se je Van Dijk," je bil zadovoljen Klopp.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirhollio
21. 08. 2018 16.00
+1