Nogomet

Remi Chelseaja, tekma Manchester Cityja prestavljena

Manchester, 28. 12. 2020 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Načrtovane so bile še tri tekme 16. kroga Premier League, a bosta odigrani le dve. Tekma med Evertonom in Manchester Cityjem je bila odpovedana, ker je bilo v moštvu Pepa Guardiole po testiranjih več nogometašev pozitivnih na koronavirus. Crystal Palace in Leicester sta remizirala (1:1), z enakim izidom se je končala tekma Chelseaja in Aston Ville.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP

Zaradi okužbe z novim koronavirusom v moštvu Manchester Cityja, je bila današnja večerna tekma med Evertonom in Cityjem prestavljena. Na zadnjem testiranju so bili pozitivni tako posamezni nogometaši kot posamezniki iz spremljevalnega osebja, so zapisali na klubski spletni strani, uradno obvestilo o preložitvi tekme je podalo tudi vodstvo Premier League.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na današnji uvodni tekmi dneva je Leicester gostoval pri Crystal Palacu in iztržil točko. V prvem polčasu golov ni bilo, čeprqav so imeli gostje izjemno priložnost, a je 19. minuti Kelechi Iheanacho zastreljal enajstmetrovko. Domači so povedli v 58. minuti, gol je dosegel Wilfried Zaha. V 83. minuti je izenačenje Leicestru zagotovil Harvey Barnes. Leicester ostaja na drugem mestu lestvice z 29 točkami, vodilni je Liverpool (32 točk).

Danes je bila na sporedu še tekma med Chelseajem in Aston Villo. Gostitelji v zadnjem obdobju niso v najboljši formi, na zadnjih petih tekmah, vključno s tem remijem, so zabeležili le eno zmago in še tri poraze. Domači trener Frank Lampard je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Edouard Mendy, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Antonio Rudiger, Ben Chilwell, N'Golo Kante, Jorginho, Mason Mount, Christian Pulisic, Olivier Giroud, Callum Hudson-Odoi. Vodstvo po prvem polčasu Chelseaja je bila zasluga dvojice Ben Chilwell - Olivier Giroud. Prvi je lepo podal v kazenski prostor, Francoz pa je po strelu z glavo premagal vratarja Ville Emiliana Martineza v 34. minuti.

V drugem polčasu gostje niso potrebovali veliko časa, da so izid izenačili. V 50. minuti je natačno meril Anwar El Ghazi, žoga je med nogama vratarja Edouarda Mendyja končala v mreži. To je bil tudi končni izid tekme, gostje so si zagotovili točko na Stamford Bridgeu. Aston Villa in Chelsea sta na petem oziroma šestem mestu lestvice angleškega prvensta, obe moštvi sta zbrali po 26 točk.

Statistika tekme Chelsea - Aston Villa
Statistika tekme Chelsea - Aston Villa FOTO: Sofascore.com

Izida:
Crystal Palace - Leicester 1:1 (0:0)
Zaha 58.; Barnes 83.

Chelsea - Aston Villa 1:1 (1:0)
Giroud 34.; El Ghazi 50.

Everton - Manchester City - prestavljeno

Koronavirus pasica november
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
28. 12. 2020 21.20
+1
Iz še nepotrjenega viraje pricurljalo, da združenje rončijevih instagramovcev prav tako razmišlja o zlati nagradi za svojega kralja instagrama....
AS1983
28. 12. 2020 20.31
+2
Res neverjetno; leicester oz. Tottenham v gosteh 1-1, liverpool in chelsea doma oba 1-1, premierliga je v letosnji sezoni zelo izenacena
KeepTheBlueFlagFlyHigh
29. 12. 2020 08.31
+1
Marcuus
28. 12. 2020 19.35
+0
Imate tudi vi temo uzunaj?
Whippet
28. 12. 2020 19.50
+2
Ne, ker mamo novoletne lučke, je svetlo ful