Nogomet

Tekma Mura - Radomlje prekinjena zaradi hudega naliva, Koper premagal Olimpijo

Murska Sobota, 15. 08. 2021 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tekma 5. kroga Prve lige Telemach med Muro in Kalcer Radomljami je bila zaradi hudega naliva in posledično razmočenega igrišča prekinjena v 59. minuti pri rezultatu 2:2. Nogometaši Kopra pa so premagali Olimpijo s 3:1 (0:1).

Zaradi nevihte, močnega dežja in vetra na stadionu Fazanerija v Murski Soboti je glavni sodnik Alen Borošak v 59. minuti prekinil tekmo 5. kroga med Muro in Kalcer Radomljami. Po približno 15 minutah jo je moral tudi dokončno odpovedati, saj je bila igralna površina neprimerna za igro. O nadaljnji usodi oziroma datumu nadaljevanja bo odločalo vodstvo tekmovanja.

Tekma se je za domače začela šokantno, saj se je njihova mreža zatresla že po 42 sekundah igre. Mark Zabukovnik je na drugi vratnici lepo videl Ivana Šarića, ki mu iz neposredne bližine žoge ni bilo težko potisniti prek golove črte.

Vodstvo gostov ni trajalo dolgo. V 13. minuti je Mitja Lotrič izkoristil lepo podajo Amadeja Maroša in s približno desetih metrov premagal vratarja Davida Šugića.

Statistika z 59. odigranih minut tekme med Muro in Radomljami
Statistika z 59. odigranih minut tekme med Muro in Radomljami FOTO: Sofascore.com

Novo vodstvo Radomelj

Čeprav so imeli domači višjo posest žoge, so Radomlje v 34. minuti znova povedle. Po izvajanju kota je bila domača obramba preveč neodločna, žoge ni uspela izbiti z območje nevarnosti, do nje je prišel Sacha Varga in jo s kakih šestih metrov poslal v mrežo.

V zaključku prvega dela je imela Mura v razmaku dobre minute dve izjemni priložnosti. Pri prvi je odlično posredoval vratar Šugić, pri drugi pa je bil čuvaj mreže Radomelj brez moči, saj je bil strel Amadeja Maroše premočan in dovolj natančen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi del se je začel viharno. Ne samo na nebu, saj so Mursko Soboto prekrili črni, deževni oblaki, ampak tudi na igrišču. Po dobrih dveh minutah je Borošak pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Maroša, njegov strel po sredini gola pa je Šugić odbil v polje. V 59. minuti je nato Borošak zaradi močnega naliva in posledično že povsem razmočenega igrišča prekinil tekmo.

Poraz Olimpije v Stožicah

Nogometaši Olimpije so po izpadu iz evropskega tekmovanja sredi tedna doživeli novo razočaranje. Pred domačimi gledalci so doživeli prvi poraz v novi sezoni Prve Lige Telemach. Koper na drugi strani se je zasluženo veselil treh točk, saj je bil predvsem v drugem polčasu veliko boljši ter bolj ambiciozen, nadaljevanje prvenstva bo tako pričakal na drugem mestu razpredelnice.

Koprčani imajo za vodilnim Mariborom dve točki zaostanka in že naslednji teden priložnost, da ga z zmago prehitijo. Olimpija je današnjo tekmo začela napadalno in v šesti minuti prišla do zadetka. Akcijo Michaela Pavlovića in Mustafe Nukića je kronal Almedin Ziljkić s strelom po tleh, ki ga vratar Adnan Golubović ni uspel ustaviti.

Hiter zaostanek je Koper prisilil v bolj napadalno predstavo, ki pa izrazitih priložnosti ni obrodila. Koper je izenačil šele v uvodnih minutah drugega polčasa. Stjepan Oštrek je izkoristil prostor, ki mu ga je pustila domača obramba in s strelom s kakih dvajsetih metrov premagal domačega čuvaja mreže Nejca Vidmarja.

Statistika s tekme med Olimpijo in Koprom
Statistika s tekme med Olimpijo in Koprom FOTO: Sofascore.com

Olimpija je najlepšo priložnost za vodstvo zapravila v 60. minuti, ko je Nukić pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru in ostal brez strela na gol.

Kazen za domače je prišla v zadnjih petnajstih minutah. Najprej je Matic Fink storil začetniško napako in dovolil prvemu strelcu gostov Kaheemu Parrisu, da je v kazenskem prostoru prišel do žoge in strela na gol. Žoga je zadela vratnico, se odbila do Maksa Barišiča, ki jo je z desetih metrov pospravil v mrežo.

Ko je Olimpija v zadnjih minutah vse sile usmerila v napad, je Koper prišel do nove priložnosti in še tretjega zadetka. Barišič je s preigravanjem osmešil Erica Boakya in z močnim strelom zapečatil usodo domačih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
16. 08. 2021 10.03
+1
Olimpija : Koper. Kaj pa ste Freliha nagnali, vidite pa da Rilcek (Vidmar) pojma nima. Pa je že +5 za Maribor.
roten
16. 08. 2021 08.30
+6
Vrnite zelene drese in pojdite ovce past v Cuprijo
Mother Russia
15. 08. 2021 21.13
+6
Na tekmi Olimpija : Koper pa je Mustafa podal Almedinu, ki je premagal Adnana.... Hahaha.
tigrcek
15. 08. 2021 21.57
+2
Upam da Miloševič jutr spoka k tole ja pa nič od nič, sramota! Igor Biščan je doktor za vse trenerje k so prišli za njim, Sava pa zdaleč najslabši trener.
Mother Russia
16. 08. 2021 15.02
+2
Miloševič ni nič kriv. Če ti Parris z žogo, v 10 m. prešprinta "Karadžordža" brez žoge za kar 4m. ne more biti drugače. Korun, Boakye, Karamarković, Vidmar.... so igralci za prvo Gorenjsko ligo. Tudi če pride Klopp namesto Miloševiča bo učinek enak...
buco2222
15. 08. 2021 20.42
+0
šimonđa odpis
buco2222
15. 08. 2021 20.38
+0
muro ne reši niti vreme
RUBEŽ
15. 08. 2021 20.02
+2
Vreme rešilo katastrofalno Muro.
Lisec7
15. 08. 2021 19.27
+2
pri nas pa zalivamo, ker ni dežja