Nogomet

Tekmo s Celjani bodo vzeli resno, po njej pa sredi Ljubljane rajanje z navijači

Ljubljana, 15. 05. 2023 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Navkljub porazu v sosedskem derbiju v Domžalah – šlo je za zadnje gostovanje nogometašev Olimpije v tekoči klubski sezoni, ko so zmaji osvojili dvojno krono – se konec tedna pripravlja veliko slavje, ki ga nogometaši in vodstvo kluba želijo deliti z navijači ... Rajanje bo doseglo vrhunec na Kongresnem trgu s koncertom in druženjem navijačev, nogometašev in zeleno-belega vodstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 35. krogu slovenskega prvenstva so se novopečeni prvaki odpravili v Domžale. Edini zadetek Olimpije je prispeval kapetan Timi Max Elšnik, zmaji pa so tesno poraženi (1:2). 

Po zadnji tekmi sezone bodo zmaji v Stožicah dvignili pokal, pozneje pa nov naslov proslavili še z navijači na Kongresnem trgu.

"Nisem jezen. Vsi dobro poznamo situacijo. Težje je igrati, ko osvojiš vse, kar lahko. Nismo potrebovali treh točk in to se je danes videlo. Domžale so tokrat pokazale željo in motivacijo, borili so se. Na trenutke so nam močno onemogočili igro. V prvem polčasu nismo našli prostora, v drugem polčasu smo morali nekoliko bolj tvegati, zato je bilo igre malenkost več. So pa domači opravili res dobro delo. Če iščem točko, v kateri smo bili danes poraženi, bi rekel, da smo bili zelo slabi z žogo," je bil po porazu v Domžalah realen v izjavi za uradno klubsko spletno stran strateg Olimpije Albert Riera

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Včasih je nogomet zelo enostaven, včasih pa zapleten. Taktika brez tehnike ne gre. Tokrat se tehnično nismo dokazali, ni bila naša najboljša tekma. Zadnjo tekmo bomo poskusili pripraviti dober nastop za naše navijače, v domačih Stožicah, da gremo lahko vsi z dobrimi občutki na počitnice," je za klubsko spletno stran še povedal Španec na klopi zmajev, ki bo svoje varovance močno motiviral pred zadnjo tekmo sezone, po kateri se obeta veliko slavje ...

Slavje nogometašev Olimpije po zmagi v finalu pokala. Konec tedna bodo v Stožicah dvignili še pokal za osvojeno prvenstvo. Po tekmi s Celjani se bo rajanje nadaljevalo na Kongresnem trgu.
Slavje nogometašev Olimpije po zmagi v finalu pokala. Konec tedna bodo v Stožicah dvignili še pokal za osvojeno prvenstvo. Po tekmi s Celjani se bo rajanje nadaljevalo na Kongresnem trgu. FOTO: Damjan Žibert

"Mislim, da se je danes poznalo pomanjkanje motivacije. Z moje strani teh težav ni, saj sem si res želel to tekmo dobiti. To igrišče nam sploh ne ugaja, tudi proti Radomljam smo tukaj izgubili. Nekaj emocionalne izčrpanosti po vseh teh lepih dogodkih zagotovo je v ekipi, po zmagi smo imeli tudi tri dni proste. V nogometu sta lahko samo en ali dva na 90 odstotkih in se pozna razlika. Če je takšnih šest, sedem, je to enostavno preveč. Vemo, da je naša liga precej izenačena, če nisi v duelih, intenziteti, želji in borbi enak nasprotniku, ti ne pomaga dodatno tehnično znanje. Domžale so absolutno šle na polno, vemo, da je to zanje finale, borba za Evropo, ki verjamem, da jim ogromno pomeni, in prav je tako," je bil iskren v izjavi za klubsko spletno stran kapetan ljubljanskega prvoligaša Timi Max Elšnik

Timi Max Elšnik je bil pred kratkim tudi gost Popkasta.
Timi Max Elšnik je bil pred kratkim tudi gost Popkasta. FOTO: Damjan Žibert

"Najbolj sta nam zmanjkala fokus in koncentracija pri enostavnih stvareh. Največ težav smo si zakuhali prav sami z nerazumnimi odločitvami in slabimi podajami. Imeli smo veliko predložkov, prihajali smo v 16-metrski prostor, kjer pa je nastala zmeda. Potrebuješ tudi malo sreče, da žogo samo nekdo pospravi v gol in je potem lažje. Moj zadetek na koncu je prišel prepozno, da bi lahko zadevi obrnil," je še dodal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
15. 05. 2023 16.38
+1
Ns žalost prezgodnja smrt nekdaj igralca olimpije pri vsega 28 letih.Nihce ne pove vzroka.
backo88
15. 05. 2023 15.22
-1
BRAVO OLIMPIJA BRAVO RIERA.RIERA MORA OSTATI TRENER OLIPIJE.
backo88
15. 05. 2023 15.20
+1
CELJE RABI 1 PIKO VSAJ NEODLOČENO NAJ OLIPIJA IGRA Z CELJEM.MB SI NE ZASLUŽI 2 MESTA.