Nogomet

Truplo nekdanjega nogometaša Chelseaja najdeno pod ruševinami v Turčiji

Istanbul, 18. 02. 2023 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potres, ki je prejšnji teden najbolj prizadel Turčijo in Sirijo, je terjal življenje še enega znanega športnika. Pod ruševinami so reševalci našli truplo 31-letnega Christiana Atsuja, ki je bil v svoji karieri tudi član Chelseaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novico je na Twitterju potrdil njegov agent Murat Uzunmehmet, ki je zapisal, da je bil nogometaš iz Gane najden, a je bilo zanj že prepozno. Glede usode Christiana Atsuja so v dneh po uničujočem potresu krožile nasprotujoče si informacije. Najprej so turški mediji poročali, da so Atsuja našli živega in da je z njim vse v redu, a so iz njegovega kluba Hatayspor to hitro demantirali. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato je bila njegova usoda nekaj dni neznana, sedaj pa je dokončno postalo jasno, da je nogometni svet izgubil nekoga, ki je predvsem v Evropi v minulem desetletju pustil velik pečat. Atsu je v svoji karieri med drugimi igral za Porto, Everton, Bournemouth, Newcastle United in Malago. Pred usodnim potresom je bil član Hataysporja, za katerega je še dan pred tragedijo dosegel zadetek v zmagi z 1:0 nad Kasimpasom v turški Superligi. Za reprezentanco Gane je zbral 65 nastopov.

"Užaloščeni smo izvedeli, da je naš nekdanji igralec Christian Atsu tragično izgubil življenje v uničujočih potresih v Turčiji. Za vedno bo ostal v spominu naših igralcev, osebja in navijačev kot nadarjen nogometaš in posebna oseba. Za naš klub je med letoma 2016 in 2021 zbral 121 nastopov. Odigral je ključno vlogo v ekipi, ki je leta 2017 slavila naslov prvaka v Championshipu pred vrnitvijo v Premier League. Naše misli so s Christianovi bližnjimi in vsemi iz Turčije, Sirije in sosednjih ozemelj," so se od svojega nekdanjega nogometaša poslovili pri Newcastlu. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou