Nogomet

Ten Hag: Delo bomo morali dokončati na Old Traffordu

Barcelona, 17. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V play-offu Lige Evropa sta se pomerila Barcelona in Manchester United. Na Camp Nouu smo gledali pravo nogometno poslastico, ki je sploh v drugem polčasu postregla z vsemi zanimivostmi, ki jih ta igra lahko da. Dva zadetka na vsaki strani sta zagotovilo, da bo v Angliji še kako vroče. Kdo bo napredoval v osmino finala tega tekmovanja?

Potnika v osmino finala Lige Evrope bomo dobili v Angliji.
Potnika v osmino finala Lige Evrope bomo dobili v Angliji. FOTO: AP

Nogometni obračun, ki bi ga zlahka primerjali s tistimi v elitni Ligi prvakov. V Barceloni smo videli številne priložnosti že v prvem polčasu, toda mreža je ostala prazna. Borbeno je bilo tako na eni kot na drugi strani, bogat drugi polčas je na koncu dal rezultat 2:2. Marcus Rashford je potrdil svojo odlično formo, trener Rdečih vragov pa je po tekmi izpostavil dobro predstavo svoje ekipe: "Da, Rashford je v zares odlični formi, toda celotna ekipa je odigrala odlično, šlo je za zares dober timski nastop. Toliko priložnosti, zares bi morali zmagati. Če bo povratna tekma približno takšna, kot je bila ta, se je verjetno čisto vsi veselijo."

Privrženci obeh klubov se zagotovo veselijo povratnega obračuna, nizozemski strateg je sicer prepričan, da bi si zmago lahko zagotovili že v prvem. "Mislim, da smo nadzirali igro, nekaj težav smo imeli le nekje 15 minut v prvem polčasu, drugače pa smo imeli vse pod nadzorom. Ustvarili smo veliko priložnosti, zato sem bil ob polčasu nekoliko razočaran, ker je rezultat kazal le 0:0.  Morali bi zadeti, takšnih možnosti ne gre zapraviti. Zares odlična tekma, dve povsem napadalni ekipi, kot v Ligi prvakov lahko rečem. Sam sem v tekmi zelo užival. Na koncu je bil sicer neodločen rezultat in zadevo bomo tako morali dokončati na Old Traffordu."

Barcelona je v drugem polčasu zadela prva, pod zadetek se je v 50. minuti podpisal Marcos Alonso. Takoj v 52. je udarec vrnil Rashford in izenačil na 1:1. Raphinha je v 76. minuti znova povedel domače v vodstvo, toda avtogol Koundeja, pri katerem je spet veliko vlogo odigral prav Rashford, je poskrbel za novo izenačenje. "Imamo zares dominantne igralce, kar sem pogrešal, je bilo le to, da nismo zadeli prvi. Ker je prvi zadetek zares pomemben za nadaljnji potek. Tega nismo storili, zato pa smo v nadaljevanju napravili preobrat. Mislim, da so imeli sodniki velik vpliv na četrtkovi tekmi, nad Rashfordom je bil storjen čisti prekršek. Kounde bi moral dobiti vsaj rdeči karton, sodniki ne smejo delati takšnih napak," je potarnal Erik Ten Hag.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
18. 02. 2023 11.17
+1
Utd je koncno na pravi poti.Še 2 do 3 okrepitve pa bojo v vseh tekmovanjih dobri.Pa še mladi iz akademije
ledr
17. 02. 2023 09.24
+4
A je kdo včeraj gledal tekmo Šerif : Partizan? Mene zanima od kod te je ta Šerif? Zimbabve, Nikaragva? Somalija???
igyyp
17. 02. 2023 09.27
+4
Ledr: mislim da so iz Moldavije, nisem pa glih 100%. Se jih bolj spomin k so Real nakantal 😆
manucao
17. 02. 2023 10.14
-5
igyyp
17. 02. 2023 14.06
Manucao: to ni blo proti Realu, sam se jih spomnim od takrat. Nima veze, tu ni bilo nič zlonamernega omenjenega proti Realu.
Bebec
18. 02. 2023 11.13
+1
Ta šerif se spomnem iz leta 2000,ko jih je Olimpija izlocila.Lepi casi,pejkovic,ošlaj,granic,mirtic,jukic,fridl,agic,kosic,raka,cime,žeželj,puc.itd ena najbolj tragicnih sezon za olimpijo.Zadnja tekma z mb za bežigradom.
cripstoned
17. 02. 2023 08.38
-9
mislim da bi bilo bolje da se tako barca kot united nehata ukvarjati s tem kaj bo v ligi Evropa saj je to drugorazredno tekmovanje... boljše da se oba kluba osredotocita na domačo ligo ki šteje bistveno več kot pa evropska liga ki je u bistvu samo liga poražencev iz lige prvakov..
Jevgenij Suhov
17. 02. 2023 09.55
+5
Kollerik
17. 02. 2023 11.44
+2
STDB
17. 02. 2023 13.27
+2
Crips ima prav, res bi morala biti domača liga prioriteta, da si zagotovita mesto v LP za naslednje leto. In seveda je tudi osvojitev domačega prvenstva najpomembnejši dosežek v sezoni. No ok, LP je tu zraven, za ene tudi še bolj pomemben, ker tu ni 'slabih' ekip. Liga Evropa je res bolj tako ... tolažilna nagrada. Če si prvi, ajde pol se še nekaj govori o tem, za vsa ostala mesta raje ne poveš, da si bil zraven. No, vsaj ti iz top lig ne, za take iz ranga naše lige pa je že uvrstitev v tako ligo uspeh.