Nogomet

Ten Hag: Proti Liverpoolu se je vse obrnilo proti nam, v Bergamo po zmago

Amsterdam, 26. 10. 2020 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrstah lanskega polfinalista najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu, Ajaxa iz Amsterdama, prevladuje prepričanje, da so v uvodnem krogu Lige prvakov doživeli nezaslužen poraz. Liverpool je bil srečnejši in tekmo dobil z 1:0, toda pred nizozemskimi državnimi prvaki je nova zahtevna preizkušnja v skupini D, saj bodo v torek ob neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (20.40) gostovali v Bergamu pri tamkajšnji Atalanti našega Josipa Iličića.

Strateg Ajaxa Erik ten Hag je zadovoljen z začetkom sezone, saj so njegovi varovanci v domačem državnem prvenstvu po šestih odigranih krogih na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Dvoboj 2. kroga elitne Lige prvakov v skupini D med Atalanto našega Josipa Iličića in lanskega polfinalista tekmovanja amsterdamskega Ajaxa si boste lahko v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO ogledali v torek, 27. 10., ob 20.40. Ne zamudite!

S petimi zmagami in porazom so točkovno izenačeni z Vitessejem (15 točk), medtem ko so morali v uvodnem krogu Lige prvakov na domači zelenici sredi prejšnjega tedna priznati premoč lanskemu evropskemu klubskemu prvaku Liverpoolu (0:1). "To je bila čudna tekma, ki jo je odločil avtogol našega nogometaša. Menim, da smo si zaslužili vsaj točko, če ne še kaj več," je prepričan trener moštva, ki je v 6. krogu Eredivisie prejšnji konec tedna z rekordnimi 13:0 v gosteh ponižalo nebogljeno zasedbo Venla. "To pomeni, da smo v strelski formi, da se igralci čedalje bolj čutijo med seboj in da so linije vse bolj uigrane, kar bomo v nadaljevanju sezone še kako potrebovali. Tokrat nas čaka zanimiv nasprotnik, Atalanta, ki me zelo spominja na našo zgodbo iz lanske sezone Lige prvakov. Oni so letos spisali izjemno zgodbo z uvrstitvijo v četrtfinale, kjer so podobno kot mi lani v polfinalu s Tottenhamom nesrečno izgubili proti Paris Saint Germainu. Gre za moštvo, ki igra sodoben, tehnično dovršen nogomet z veliko domišljije. V vsakem primeru nas čaka zelo zahteven izziv," se kakovosti tokratnega evropskega nasprotnika zaveda Ten Hag in dodaja: 

Nogometaše Ajaxa čaka po minimalnem uvodnem porazu z Liverpoolom zahtevno gostovanje v Bergamu.
Nogometaše Ajaxa čaka po minimalnem uvodnem porazu z Liverpoolom zahtevno gostovanje v Bergamu. FOTO:

"Če se bomo držali dogovorjenega, smo lahko konkurenčni. V nasprotnem primeru bomo hitro zašli v težave. Ponavljam, Atalanta je odlično moštvo, ki zna kaznovati sleherno tekmečevo napako. Mi pa smo  po drugi strani dosegli določeno raven forme, s katero optimistično pričakujemo gostovanje v Bergamu."  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
26. 10. 2020 17.52
+0
Ajax se bo poigral z Atalanto.Ne zavedajo se kaj jih čaka.fix 2
Bigbadjohn
26. 10. 2020 14.25
+0
A Tadić še igra?