Nogomet

Erik ten Hag zadovoljen z energijo, ki vlada v ekipi

Manchester, 14. 10. 2022 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United se je na četrtkovem večeru v Ligi Evropa precej namučil, da je prišel do tretje zmage v skupinskem delu. Ciprska Omonia z vratarjem Francisom Uzohom na čelu se je izkazala za trdoživega nasprotnika. V izdihljajih tekme je zadel rezervist Scott McTominay in poskrbel za minimalno zmago domačih (1:0). Erik ten Hag je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, po tekmi je povedal, da je srečen, ker v njegovi ekipi vlada dobra energija.

Erik ten Hag je bil po včerajšnji tekmi Lige Evropa, ki so jo njegovi varovanci odigrali proti ciprski Omonii, navdušen. Navdušen nad duhom, ki ga je pokazala njegova ekipa. Scott McTominay je poskrbel za minimalno zmago Uniteda. Skoraj vse do konca je bilo precej dramatično in zdelo se je, da se bo tekma končala brez zadetka. Rdeči vragi so imeli kar težak večer, ciprski vratar Francis Uzoho je dobesedno zaklenil svoja vrata. Toda varovanci nizozemskega stratega so po 90. minuti v 3. minuti podaljška le našli ključ in prišli do nove zmage z rezultatom 1:0.

Manchester United na tekmi proti Omonii
Manchester United na tekmi proti Omonii FOTO: AP

United si je v 90 minutah sicer ustvaril veliko priložnosti, ki pa se niso realizirale. 12-krat je moral posredovati vratar. Ko je s klopi vstopil McTominay, ki je v zadnjih tednih izgubil mesto v začetni enajsterici, je prišlo do preobrata. Na igro sta pozitivno vplivala še dva rezervista, Jadon Sancho in Luke Show. Zadetek Škota pa je pomenil tudi, da je že četrto tekmo zapovrstjo zadel igralec, ki je vstopil s klopi. V pogovoru po tekmi je Nizozemec pohvalil energijo in vzdušje svoje ekipe. Zadovoljen je bil s tempom, ki so ga prikazali tako Marcus Rashford kot njegovi soigralci.

"Res sem srečen," je dejal. "To nam pokaže, kakšen duh je v ekipi, razumejo, da ne gre samo za 11 igralcev. To moraš nekako narediti. Ko verjameš v to, v igro, in ko nasprotnik postane utrujen, rezervni igralci lahko močno vplivajo na dogajanje. Ko imajo pravi odnos, so osredotočeni, so sveži in lahko zabijajo gole." Nizozemec je še dodal: "Ko v igro vstopi McTominay, veš, da lahko pride blizu, do zadetka.  Vendar ni tipičen strelec, ki bo dosegel 20 golov. Toda, ko je bil v igri Rashford zadaj in imaš novo kombinacijo na levi strani z Lukom Shawom in Jadonom Sancho, takrat se je ustvarila ta energija, ta tempo, ki so ga vnesli, na širokem levem območju. To je zares dobro videti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 10. 2022 20.53
Junajtedu lahko sezono resi le zabijajoci Kristjano …
Bebec
14. 10. 2022 18.08
-2
Lindelof,maguire,ronaldo,martial v prodajo pa kupiti cb,cdm/cm,st pa 2 iz akademije v prvo ekipo pa lahko upamo na kaj vec.
14. 10. 2022 17.54
+4
Kam smo padli, če je s to predstavo zadovoljen!!🤷🙄 prav privoščil sem piko včeraj Ciprčanom!!
kritika1
14. 10. 2022 15.32
+2
Te je bila druga ekipa Barcelone. Zelo podoben način igre, tekanje gor in dol, sem ter tja in brez prave vsebine, nihče ni dobro vedel kako in kaj, CR je bil na robu živčnega zloma, saj ni dobil niti ene uporabne žoge. Očitno je stil, ki ga goji Barcelona in očitno tudi MU stil, ki se ga da s solidno in disciplinirano obrambo povsem nevtralizirati.