Nogomet

Ter Stegen: Ni možnosti, da bi že letos zapustil Barcelono

Barcelona, 02. 06. 2020 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni prvi čuvaj mreže Barcelone Marc-Andre ter Stegen pravi, da so se pogajanja z vodstvom kluba o podaljšanju obstoječe pogodbe že začela, a v isti sapi poudarja, da ne želi prehitevati z odločitvami o nadaljevanju svoje kariere.

Pred izbruhom pandemije koronavirusa so bili vzpostavljeni prvi stiki med vodstvom kluba s Camp Noua in zastopnikom odličnega nemškega vratarja Marc-Andrea ter Stegna glede podaljšanja pogodbe, ki poteče konec junija 2022.

Svet je nato zajela omenjena zdravstvena kriza, ki je pogajanja preložila, a kot zatrjuje dolgoletni čuvaj mreže trenutno vodilnega moštva španske La lige, želja z obeh strani za nadaljnjim sodelovanjem obstaja. "Čeprav je na moj naslov prispelo kar nekaj zelo mikavnih ponudb s strani najeminentnejših evropskih klubov, je jasno, da se želim najprej pogovoriti z vodilnimi možmi Barcelone. Tako jaz kot moja družina uživamo v Barceloni, in to, da smo pogovore glede podaljšanja pogodbe preložili na kasnejše obdobje, je glede na trenutno stanje v svetu zaradi pandemije povsem normalna in logična odločitev. Ni pa prav nobene možnosti, da bi že to poletje zapustil Barcelono," je v pogovoru za nemški Kicker uvodoma dejal Ter Stegen, ki se je v nadaljevanju pogovora dotaknil vrnitve nogometašev k skupinskim treningom.

Marc-Andre ter Stegen verjame v uspešen zaključek vse prej kot običajne klubske sezone.
Marc-Andre ter Stegen verjame v uspešen zaključek vse prej kot običajne klubske sezone. FOTO: AP

"To je zagotovo nekaj najlepšega, kar se nam je lahko zgodilo po večmesečni karanteni. S soigralci uživamo v vsakem trenutku, ki ga preživimo na zelenici. Moram priznati, da sem pozitivno presenečen nad ravnjo pripravljenosti moštva, saj že v tem trenutku delujemo zelo dobro. Jasno je, da bomo potrebovali še nekaj časa, da pred nadaljevanjem prvenstva izpilimo določene stvari, a smo optimisti. Nam bo pa v boju za nov naslov državnega prvaka zelo težko, saj nam Real Madrid ne bo ničesar poklonil," je prepričan 28-letni Nemec, ki zelo lepe možnosti za vidnejši dosežek katalonskemu velikanu pripisuje tudi v končnici elitne Lige prvakov.

"Za začetek imamo zelo lepe možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale. Zavedamo se, da tudi Napoli še ni rekel zadnje, a verjamem, da bomo znali odigrati toliko, kolikor je potrebno za skupno zmago. Nato pa bo veliko odvisno od naslednjega nasprotnika ter trenutne psihofizične pripravljenosti moštev in njegovih najvidnejših posameznikov. Veseli me, da so se fantje vrnili k skupnim treningom zelo dobro pripravljeni," je pristavil odlični Ter Stegen.   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
03. 06. 2020 09.29
+7
Sploh ne vem zakaj bi zapustil Barco vrhunski vratar, brani nemogoče dostikrat. Razen če imajo v Barci druge plane, k tist predsednik je vsekan.