Nogomet

Tevez prinesel naslov Boci in na usta poljubil legendarnega Maradono

Buenos Aires, 08. 03. 2020 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Argentinski nogometni klub Boca Juniors je z zmago nad Gimnasio pred domačimi navijači osvojil državno krono (1:0). Obračun sta poleg tega, da je šlo za odločilnega v bitki za naslov, povsem zaznamovala legendarni Diego Maradona, ki je sedel na klopi Gimnasie, in napadalec Boce ter strelec zmagovitega gola Carlos Tevez.

Poljub za zgodovino: Maradona in Tevez na stadionu Alberta J. Armanda, bolj znanem kot La Bonbonera.
Poljub za zgodovino: Maradona in Tevez na stadionu Alberta J. Armanda, bolj znanem kot La Bonbonera. FOTO: AP

Legendi argentinskega nogometa Diego Maradona in Carlos Tevez sta si pred prvim sodnikovim žvižgom na legendarnem stadionu Boce Juniors izmenjala poljub oziroma bolje rečeno ‒ Tevez ga je nekdanjemu selektorju državne reprezentance "prilepil" neposredno na usta in kasneje razkril, da je to storil za srečo. Oba sta vse skupaj pospremila s smehom, Tevez pa je nato v 72. minuti odločil obračun z edinim golom na tekmi. Remi mestnega tekmeca River Plata na gostovanju pri Atletico Tucumanu (1:1) pa je prinesel naslov klubu, pri katerem ima Maradona tako kot v italijanskem Neaplju status božanstva.

Ganljiv sprejem za Maradono na 'njegovi' La Bonboneri:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedel sem, da moram poljubiti Diega, da bi tako imel srečo ... Včasih jo moraš poiskati," je bil po poročanju dnevnika Ole po tekmi presrečen Tevez, ki je izpostavil tudi vlogo podpredsednika kluba, še enega nekdanjega argentinskega reprezentanta Juana Romana Riquelmeja.

'Zelo mi je pomagal'
"Roman je zelo pomemben, to je bilo povsem jasno že od prvega pogovora. Zelo mi je tudi pomagal, da sem našel tistega pravega 'Carlitosa', to pa je zdaj nagrada – Roman v častni loži, jaz pa sem dosegel gol ..." je po prekrasnem zadetku z razdalje še povedal 36-letni Tevez, ki opravlja tudi naloge kapetana Boce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tevez je ob povratku v matični klub ‒ potem ko je v Evropi nosil drese West Ham Uniteda, Manchester Uniteda, Manchester Cityja in Juventusa ‒ komaj čakal, da lahko proslavi kakšen naslov na legendarni La Bonboneri.

Spet se je boril kot fantič
"Lačen sem bil slave. Mislim, da sem čutil, da se moram vrniti v mojo sosesko in da se moram znebiti veliko reči ter se spet boriti kot v mojih otroških dneh. Minili sta dve leti ali tri, v katerih sem se v glavi boril z veliko stvarmi. Nikoli pa nisem nehal delati, poskušal sem se dobro izvleči iz tega, a se je to izkazalo za izjemno težko nalogo, ko sem se moral vrniti h koreninam. Kot sem vam rekel: moral sem spet postati lačen slave. Našel sem se ob pravem trenutku," je dodal Tevez.

Legendarni napadalec, ki se mu junija izteče pogodba, je redni del sezone sklenil z devetimi zadetki s 17 tekem. Prvič je dres Boce kot profesionalec oblekel leta 2001, ko je za slavni klub debitiral z vsega 16 leti, slavje v tako imenovani argentinski Superligi pa bo najverjetneje tudi zadnje v njegovi bogati karieri. Boco sicer čakajo še naporni meseci s tekmami v superligaškem pokalu in pokalu Libertadores. Sezono je Boca sklenila s 14 zmagami in le tremi porazi na 23 tekmah, Tevez in soigralci pa so prejeli vsega osem golov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucija_mb
08. 03. 2020 16.36
+0
Mislim da Maradona ne bo več dolgo...odsoten čisto... Zato nočem biti bogat. ;)
ehjaehja
08. 03. 2020 17.17
+2
ima srečo da je bogat pa dobiva verjetno najboljšo kvaliteto če ne bi ga že 30 let nazaj pobralo.
Rožice cvetijo
08. 03. 2020 16.02
-3
Hellsrael
08. 03. 2020 14.53
-5
Ta maradona tudi ve ne kje je pa zakaj se gre. Tako pac je ko zauzijes 170kg koke
cripstoned
08. 03. 2020 14.13
-2
cakam komentar dveh obozevalcev poljubov med igralci...kollerik in resnicaosvobaja dame in gospodje...
ehjaehja
08. 03. 2020 14.44
-1
bolj jih zmoti najbrž to da messi nikoli ne bo imel takega sprejema v Argentini pa tudi če dobi še 20 zlatih žog:)
seloveroni
08. 03. 2020 15.05
+2
Tut ce za vsakim komentarjem napises smaljija vseen usi vemo da si jezen mali luzer zaklenjen v mamini kleti
seloveroni
08. 03. 2020 15.06
+0
ehjaehja
08. 03. 2020 15.17
+0
DR.Fejsbuk
09. 03. 2020 12.58
+1
samomojemnenje
09. 03. 2020 18.46
+2
Cripsi, kaj zdaj druge namakaš. Ti obožuješ gledati kako se tvoj Ronaldo poljublja s fanti in ima na Instagramu 72% sledilcev moškega spola. Očitno tudi fantje radi pogledajo radiatorčke...