Nogomet

Težava za Redse: Pri Bayerju prepričani, da bo Xabi Alonso ostal trener

Liverpool, 13. 02. 2024 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po koncu sezone se od trenerske službe pri Liverpoolu poslavlja Jürgen Klopp. Kdo ga bo nadomestil, še ni znano. Kot najbolj naravna možnost se ponuja Xabi Alonso. Nekdaj odličnemu vezistu gre v tej sezoni odlično na klopi Bayer Leverkusna, saj vodi v nemškem prvenstvu, za nameček pa je Alonso velik del svoje igralske kariere preživel prav na Anfieldu.

Navijači Liverpoola zaradi zgoraj omenjenih razlogov zagotovo sanjajo o prihodu 42-letnega Španca, a pri njegovem trenutnem delodajalcu v to niso prepričani. Ravno nasprotno. 

Športni direktor farmacevtov Simon Rolfes je celo izjavil, da bo Xabi Alonso tudi v prihodnji sezoni ostal član Bayerja. "Prvi razlog je trenutna pogodba. Drugi pa je, ker se tu odlično počuti. Tudi celotna njegova družina. Zaveda se, da ima zelo dobro ekipo, ki veliko obeta tudi za prihodnjo sezono," je dejal Rolfes. 

Xabi Alonso je za Liverpool igral med letoma 2004 in 2009. Osvojil je Ligo prvakov in angleški ligaški pokal.
Xabi Alonso je za Liverpool igral med letoma 2004 in 2009. Osvojil je Ligo prvakov in angleški ligaški pokal. FOTO: AP

Xabi Alonso je za Bayer podpisal oktobra 2022, pogodbo pa ima sklenjeno do konca sezone 2025/2026. Zato je že jasno, da bodo morali pri Liverpoolu zanj konkretno seči v žep, kar je tudi v trenerskem poslu vse bolj pogosta praksa. Spomnimo se samo selitve Alberta Riere iz Celja v Bordeaux to sezono, za katero so pri francoskem drugoligašu odšteli za slovenske razmere izredno visokih 600 tisoč evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bayer edini, ki v TOP 5 ligah še ni okusil poraza

Za Alonsa je to sicer prva trenerska služba v članski konkurenci. Pred prihodom v Nemčijo je vodil mladinske selekcije pri Real Sociedadu in Real Madridu. V tej sezoni je statistika njegove ekipe naravnost izjemna, na 31 tekmah v vseh tekmovanjih je zabeležila 27 zmag, štiri remije in – pozor – niti enega samega poraza. V soboto je Bayer prednost v Bundesligi povečal na pet točk, potem ko je v medsebojnem obračunu vodilnih s 3:0 nadigral Bayer München. 

Liga prvakov: Leipzig - Real Madrid
Liga prvakov: Leipzig - Real Madrid FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
13. 02. 2024 12.48
+2
Tudi sam upam da ostane pri bayerju se naslednjo sezono in naredi top rezultat še v ligi prvakov...to bi bilo sanjsko za bayer in xabija...Liverpool pa naj prevzame stevieG...
zabuko
13. 02. 2024 13.43
+3