Nogomet

Težave postajajo vedno večje: Dembele bo (kazensko?) na tribuni

Barcelona, 10. 11. 2018 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poročali smo že o težavah Barcelone z mladim francoskim napadalcem Ousmanom Dembelejem, da pa je zadeva že zelo resna, priča tudi najnovejši seznam nogometašev, na katere bo pred prihodnjo ligaško tekmo računal trener Ernesto Valverde. Na njem Francoza, za katerega so Katalonci lani plačali najmanj 115 milijonov evrov, ni.

Dembele (na fotografiji) je kljub številnim težavam izven zelenic vzpodbudno začel novo sezono.
Dembele (na fotografiji) je kljub številnim težavam izven zelenic vzpodbudno začel novo sezono. FOTO: AP
Barcin vratar Marc-Andre ter Stegen je v slogu Jana Oblaka odpovedal prihod na zbor nemške reprezentance zaradi bolečin v rami, a je po besedah Valverdeja pripravljen za igro.

Na četrtkovem treningu Barcelone je trener Ernesto Valverde zaman čakal na francoskega napadalca Ousmana Dembeleja. Nekdanji član Evreuxa, Rennesa in Borussie Dortmund se je šele po dobri uri in pol javil delodajalcem, vse skupaj pa je pojasnil s prazno baterijo in želodčnimi težavami. Po sobotnem treningu, na katerem je Francoz nemoteno treniral, pa je postalo jasno, da nanj trener Valverde za naslednjo tekmo z Betisom ne bo računal, saj ga ni uvrstil na seznam igralcev za obračun Primere Division.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je pa 21 dni po poškodbi desne roke, ki jo je staknil na dvoboju z Betisovo mestno tekmico Sevillo, nared prvi zvezdnik Lionel Messi. Argentinec je izpustil obe tekmi z Interjem v Ligi prvakov, "el clasico" z madridskim Realom, pokalno preizkušnjo s Culturalom Leoneso in še eno prvenstveno tekmo z Rayem Vallecanom. Navijače Barce veseli tudi zdravstveno stanje branilca Samuela Umtitija, ki je imel težave s kolenom, a se ni odločil za operacijo, konservativen način zdravljenja pa je bil tako uspešen, da se Francoz že za tekmo z Betisom vrača v kader.

Lionel Messi na četrtkovem treningu Barcelone:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"(Messi in Umtiti, op. a.) nam bosta prinesla veliko reči. Že lani smo videli, da je Betis agresivna ekipa, ki ti ne pusti igrati, želijo imeti posest in to bo takšna tekma, v kateri si bomo želeli, da bomo igrali mi in ne nasprotnik," je na sobotni novinarski konferenci povedal Valverde, veliko vprašanj pa je bilo, razumljivo, posvečenih Dembeleju, za katerega je Barcelona lani Borussii Dortmund plačala najmanj 115 milijonov evrov.

'Želimo pomagati vsem'
"Če sem ga kaznoval? ne. Vsak si to lahko razlaga tako, kot se mu zdi primerno. To je ekipa. Poskušam storiti najboljše za mojo ekipo in za moj klub. Nič nimam za komentirati. Notranja vprašanja so notranja. Jaz pa podajam športne ocene o tem, kdo nam lahko pride prav, kar se tiče ostalega pa je to drugo vprašanje. Igralcem želimo pomagati, da postanejo boljši. In želimo pomagati vsem," je o pereči temi povedal Valverde.

"Želimo si, kot ekipa in kot klub, ki je vanj vložil veliko, da izkoristi svoj talent. Smo ekipa in moramo naprej. Težko najdeš igralca s takšnim talentom. Ima zelo specifičen, neverjeten talent. Igralce pa se ocenjuje glede na to, kaj se vidi na igrišču."

BARCABETIS

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
11. 11. 2018 15.14
+4
Skoda ga je, ker je pravi talent, ampak ocitno ima "Ballotelijev sindrom", zato upam, da ga Barca cimprej proda! Bo ze Malcom igral, ali pa Rafinha.
Fuzbaler
11. 11. 2018 12.41
+3
Prodati ga na Kitajsko za vec kot 150M pa boom zadovoljen.
fafajonka
11. 11. 2018 10.32
+4
Ta težava s prebavo je blablabla, ima svojega kuharja in ne je svinjine.
tomahawk
11. 11. 2018 10.29
+9
Res škoda ker bi bil lahko legenda. Ni slab, mlad je.... škoda res.
Melaj
11. 11. 2018 10.23
+8
Dembele bo zaradi svojega pristopa kmalu odšel na posojo v drugi klub. Pozneje pa ga bojo prodali. Veliko denarja, da ne igra pač ni racionalno. Lahko kupijo nekoga, ki je resen in ve kaj želi. Dembele očitno to še ni razčistil pri sebi.
apodgra
11. 11. 2018 08.53
+5
Vsi ti dragi nakupi teh trenutnih "zvezdnikov " so nakup mačke v žaklju. Barce je veliko denarja zapravila za te obetavne nakupe , sedaj pa ti sedejo in grejejo rezervno klop.
apodgra
11. 11. 2018 08.49
+6
Prišel iz bede ,okusil slast bogatega življenja in spomini na njegovo preteklost so izbrisani. Obnaša se tako tudi na igrišču. Za kršitev notranjih pravil , reda kluba , ga je treba postaviti na klop za rezerve in to za dalj časa , pa naj razmišlja o svojem " zvezdništvu" . Barca brez njega igre veliko bolje , manj izgubljenih , prekinjenih napadalnih akcij.
wertex
10. 11. 2018 16.52
+10
dejstvo je tudi da črnci nimao delovnih navad kot belci,..tudi s tega vidika je potrebno pogledati zadevo
Kollerik
10. 11. 2018 18.49
+7
kako pa bi jih imeli, če jim vroče sonce kar naprej tolče v glavo....
BBarca
10. 11. 2018 16.18
+7
Se strinjam da je neresen, to tudi mene zelo moti... je pa imel v zadnjih dneh težave s prebavo in ni treniral, tako da verjetno tudi to igra vlogo da ga ni zraven
matej1111
10. 11. 2018 15.59
+27
Zmagovalec te zgodbe: Dortmund.
mmickica
11. 11. 2018 15.16
Matej, zal res. Pa tudi Klopp, ki je BD napeljal k temu, da navije ceno.
TITO 50
10. 11. 2018 15.50
+19
Totalno neresen, prodat ga sam če ga gdo hoče.
MarKav
10. 11. 2018 16.05
+16