Nogomet

Težave savdskega selektorja: denarja je dovolj, igralci pa ne želijo igrati

Rijad, 15. 01. 2024 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roberto Mancini je kot selektor Italije osvojil evropsko prvenstvo, avgusta lani pa je prevzel vodenje savdske reprezentance. S finančnega vidika svoje odločitve zagotovo ne obžaluje, pred nastopom na azijskem pokalu pa se legendarni Italijan ubada z edinstvenimi težavami.

Roberto Mancini je brez zadržkov kritiziral igralce, ki so pred azijskim pokalom zapustili reprezentančne priprave. Vratar Nawaf Al-Aqidi, vezist Salman Al-Faraj in branilec Sultan Al-Ghannam so nekdanjega italijanskega nogometaša in selektorja šokirali s svojim pristopom do reprezentance.

Roberto Mancini je avgusta lani prevzel vodenje savdske reprezentance.
Roberto Mancini je avgusta lani prevzel vodenje savdske reprezentance. FOTO: AP

"Bili so na seznamu. Salman mi je rekel, da ne želi igrati na prijateljskih tekmah. Sultana sem vprašal, če bi rad igral, in on mi je odgovoril, da ni zadovoljen. Nawaf mi je rekel, da bo prišel, ampak dan pozneje mi je v Rijadu rekel, da ne bo prišel. Poskušali smo govoriti z njim in ga uvrstiti na seznam. Pred tremi dnevi je odšel k našemu trenerju vratarjev in rekel: Ne želim ostati tu, če ne bom igral," je različne razloge za nezadovoljstvo treh reprezentantov opisal nekdanji nogometaš, ki je italijansko reprezentanco zastopal na 36 tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne razumem mladih igralcev, ki zavrnejo zastopanje reprezentance, ker ne vedo, ali bodo igrali. Reprezentanca ni klub, to je tvoja država. Zastopaš vse ljudi v svoji domovini. Moral bi biti srečen, da si del te skupine. To je zelo čudna situacija in prvič sem doživel kaj takega. Kljub temu smo našli druge igralce, ki bodo igrali. Zadovoljni smo z igralci, ki jih imamo, saj se želijo boriti za svojo državo. Igralci niso tisti, ki odločajo, če bodo igrali ali ne. Jaz želim zgolj igralce, ki se borijo za svojo državo," je pred obračunom z Omanom v prvem krogu skupinskega dela azijskega pokala dejal Mancini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutri bolje bo
15. 01. 2024 21.51
+1
medvescak
15. 01. 2024 21.05
+1
Pametni ni kaj. Ta floskula"igranje za državo" je ena najbolj za lase privlečena. "Igram zase in izključno zase in sam se bom odločil za koga bom igral" je edino pravilna miselnost.
mackon08
16. 01. 2024 09.20
+1
medvescak takšna miselnost imajo samo izdajalci in jih v reprezentanci nihče ne pogreša.