Nogomet

Težave za Barcelono: poškodovani Ter Stegen ne želi na operacijo

Barcelona, 31. 12. 2019 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je v ponedeljek Barcelona v kratkem sporočilu za javnost potrdila, da mora vratar Marc-Andre ter Stegen na krajši počitek, se reči pri katalonskem velikanu očitno zapletajo. Ter Stegen namreč, vsaj zaenkrat, ne želi opraviti operativnega posega na problematičnem desnem kolenu.

Ter Stegen (na fotografiji) je tudi v tej sezoni eden najboljših posameznikov Barcelone.
Ter Stegen (na fotografiji) je tudi v tej sezoni eden najboljših posameznikov Barcelone. FOTO: AP

Tendinitis ali vnetje vezi že lep čas povzroča težave nemškemu vratarju Barcelone Marcu-Andreju ter Stegnu, poroča madridski športni časnik AS, ki dodaja, da bo eden najboljših vratarjev na svetu v naslednjih dneh opravljal intenzivne terapije in bo tako manjkal na treningih članskega moštva, ki se trenutno nahaja na krajših počitnicah pred nadaljevanjem ligaške sezone.

TERSTEGEN

Težave s kolenom naj bi imel Ter Stegen po informacijah dnevnika AS "več mesecev", že v prejšnjih sezonah pa je zaradi podobnih zapletov potreboval premor. Nemec naj bi imel kronične težave s patelarno vezjo (vez med pogačico in golenico), ki že lep čas povzroča sive lase zdravniški službi.

'Popolnoma zavrnil' možnost operacije
"Prišlo je celo tako daleč, da je zdravniška služba Barce Ter Stegnu odkrito ponudila možnost operacije, da bi enkrat za vselej rešili težave z bolečinami v desnem kolenu. Kljub temu je vsakič, ko mu je klub to predlagal, nemški vratar zavlačeval z odločitvijo. Razlog? Čas okrevanja, če bi se na koncu le odločil za operacijo: gre za minimalno med 10 in 12 tednov odsotnosti," piše AS.

Ter Stegen je z ženo Danielo Jehle v teh dneh proslavil rojstvo prvega otroka, v nemško-nizozemskem zakonu se je rodil sin Ben: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Madridski časnik dodaja, da je Ter Stegen "popolnoma zavrnil" možnost operacije sredi sezone, saj bi moral izpustiti velik del tekem, ki so Barci ostale v sezoni 2019/20. Razmišlja seveda tudi o prihajajočem evropskem prvenstvu, saj bi mu operacija v srditem boju s kapetanom Manuelom Neuerjem najverjetneje odvzela tudi minimalne možnosti, da bi mu selektor nemške reprezentance Joachim Löw namenil vlogo prvega vratarja.

Brez derbija z Espanyolom, morda celo superpokala v Džidi
"Edina možnost za operacijo obstaja po evropskem prvenstvu ‒ ko bi izkoristil mesec počitnic ‒, toda v primeru, da bi Nemčija prišla do finala, ki bo na sporedu 12. julija, bi bil v težkem položaju, saj bi se v primeru odhoda pod nož na igrišča vrnil skorajda v zaključku oktobra. To je za vratarja veliko časa, morda celo preveč. Do takrat bo Ter Stegen skrival težave z opravljanjem terapij z rastnim faktorjem, trajalo bo približno deset dni, s tem pa želijo izboljšati in dovolj dobro pripraviti njegovo desno koleno," so še zapisali pri dnevniku AS.

ESPFCB

Ter Stegen je že bolj kot ne odpadel za sobotni mestni derbi z Espanyolom, s katerim bo Barca odprla januarski del aktualne sezone po povratku s počitnic. Zelo vprašljiv je tudi za polfinalni obračun španskega superpokala, ki ga bo letos prvič gostila savdska Džida, Katalonci pa se bodo 9. januarja za finalno vozovnico udarili z Atletico Madridom slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

FCBATM

LESTVICA

PARI

PARI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
02. 01. 2020 07.56
+1
Naj ne bo Ter Stegen tako trapast, da ne bo šel na operacijo. Ronaldo je imel enako poškodbo 2013 leta. Ker je 2014 sledilo SP, ni in ni šel na operacijo, in se je raje lotil "konzervativnega" postopka ozdravitve. Ni šlo. Izgubil je hitrost, šprint. Izgubil je do takrat kar solidne proste strele, in nenazadnje - tudi dribling. Za Ter Stegna bi bila operacija relativno hitra rešitev, a ogromen udarec za Barcelono. Bitko za reprezentančnega vratarja, je pa že zdavnaj (žal) izgubil. Tam bo Neuer do svoje upokojitve.
Fuzbaler
31. 12. 2019 13.13
+18
To je skoraj tako hud udarec,kot bi bila poskodba Messija. Sicer pa upam na hitro okrevanje,operacija bi bila smiselna zadeva po koncu sezone, v Nemciji ne bo pred Neuerjem, ceprav bi si zasluzil. Upam tudi,da Valverde ne poslje vseh prvokategornikov v Savdsko Arabijo, nevem kaj ima ta drzava veze s spanskim superpokalom. Vse za denar...bodo igrali nekje,kjer ne bo domacih navijacev,samo bogati sejki. Minus za nogomet.