Nogomet

'Težko bo stopiti v Kekove čevlje, a lahko nadaljujem v njegovi smeri'

Reka, 10. 10. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igor Bišćan se je v sredo uradno predstavil sedmi sili kot nov trener HNK Rijeka. Nasledil je Matjaža Keka, ki je odstopil po porazu z Gorico. ’"Ne bo lahko stopiti v Kekove čevlje. Kdor koli bi prišel po Keku, bi bil ocenjen glede na Kekove odlične rezultate, a prepričan sem, da lahko nadaljujem v Kekovi smeri," je povedal Bišćan, ki je nazadnje vodil Olimpijo, na predstavitvi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Rijeka kljub protestom navijačev že predstavila Bišćana
    00:58
    Iz 24UR: Rijeka kljub protestom navijačev že predstavila Bišćana
  • Iz 24UR: Reška navijaška skupina Armada ne želi Bišćana na klopi
    00:38
    Iz 24UR: Reška navijaška skupina Armada ne želi Bišćana na klopi

Igorja Bišćana del navijačev Rijeke ni želel za glavnega trenerja, ker se je ta kot 20-letni nogometaš Dinama na tekmi med Rijeko in Zagrebčani prijel za mednožje. Nekdanji trener Olimpije se je za potezo, staro skoraj 20 let, že opravičil. "Davno je že tega, niti se ne spomnim dobro, kakšno gesto sem napravil, a ni bila primerna. Če se kdo počuti užaljenega, se opravičujem. To bi pripisal letom, nezrelosti, mladosti," je povedal Bišćan in nato nadaljeval, "z delom in vedenjem moram dokazati navijačem, ki so do mene zadržani, da sem kot oseba in strokovnjak dovolj dober, da me podprejo. Morajo razumeti, da ni potrebe za napetosti." 

Bišćan je zadnjih hip zavrnil Ciprčane in se odločil za izziv na Reki.
Bišćan je zadnjih hip zavrnil Ciprčane in se odločil za izziv na Reki. FOTO: Twitter

"Prepričan sem, da lahko nadaljujem v Kekovi smeri. Verjamem, da imam znanje in voljo. Ne bo lahko, a nihče mi ne more preprečiti, da bi se boril," je še povedal na predstavitvi. Bišćan se je na klop Rijeke usedel, ko je že imel podpisano predpogodbo s ciprskim Anorthosisom, nato pa ponudbi Rijeke ni mogel reči ne. Številni stanovski kolegi so mu to potezo močno zamerili, saj je s tem zaprl vsa vrata hrvaškim trenerjem na Cipru. "Podpisal sem predpogodbo s ciprskim klubom, a v življenju se dogajajo nepredvidljive stvari. Tem ljudem sem se opravičil. Bil sem brez dela in odločil sem se, da začnem delo. Prišla je ponudba Ciprčanov, vse sem se že dogovoril, a me je nato poklicala Rijeka. Glede na to, da predpogodba nima takšnega pomena kot pogodba, s stališča prava ne bi smelo biti večjih posledic. Ocenil sem, da je Rijeka večji izziv," je sklenil Biščan. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.Megla
11. 10. 2018 16.41
+5
Zakaj pa Milaniča nobeden noče, mi ga damo za kišto pira. . .
//////93
11. 10. 2018 07.11
-2
ta je cist prestrasen cist nesiguren vase.. sploh nevem kaj dela kot trener ta bi moral cuvati ovce najmanj
papi1
10. 10. 2018 22.35
+0
Če ni bil dober za Olimpijo, tudi za Rijeko ne bo. Pika amen. Trenerji nogometnih klubov so kot direktorji: "Danes tu, jutri tam, potem pa pojdem spet drugam."Ovce, veselimo se nogometa.....
Viejo cabron
10. 10. 2018 19.24
+3
Za Rijeko je pomebno samo to, da bo dosegala uspehe vse ostalo pa je ulična folklora in delavska retorika vajenca iz bližnjega blokovskega naselja.