Nogomet

Thiago na poti na Otok: Chelsea, Liverpool ali Arsenal?

London, 08. 07. 2020 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chelsea bo očitno v prihodnjih mesecih še nadaljeval zapravljanje, ki ga je začel z nakupoma Hakima Ziyecha in Tima Wernerja. Londonski modri so se ogreli za vezista Bayerna Thiaga Alcantaro, za katerega se zanimajo tudi pri Arsenalu in Liverpoolu.

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara FOTO: AP

Dobro obveščeni novinar The Athletica David Ornstein poroča, da sta se londonska velikana Chelsea in Arsenal ogrela za usluge Thiaga Alcantare. Klub s Stamford Bridgea se v nemirnih finančnih časih, ki jih kroji koronakriza, z izdatnim vlaganjem želi vrniti med najboljše evropske klube. Na drugi strani bodo na Emiratesu po vsej verjetnosti že poleti prodali Mattea Guendouzija, s prejeto odškodnino pa bi lahko financirali prav prihod 29-letnega Španca. 

Thiagu se pogodba z Bayernom iz Münchna izteče konec naslednje sezone. In ker je do zdaj ni želel podaljšati, bo poletni prestopni rok po vsej verjetnosti zadnja velika možnost, da na Allianz Areni z njegovo prodajo še kaj iztržijo. Karl-Heinz Rummenigge je že pred časom dejal, da se Alcantari ne nameravajo odreči brezplačno. 

Poleg obeh londonskih klubov se za Španca zanimajo tudi pri Liverpoolu, še poroča The Athletic, ki pa dodaja, da so na Anfieldu pripravljeni počakati do zimskega prestopnega roka. Takrat bodo namreč z igralcem že lahko sklenili dogovor, po katerem bi Thiago po koncu sezone njihov član postal brez odškodnine. 

Ornstein je v The Athleticovem podkastu o dogajanju na nogometni tržnici še dodal, da je Thiagova soproga Julia Vigas že večkrat izrazila željo po življenju v Londonu. V preteklosti sta se zanj že zanimala tako Arsenal kot Chelsea, ki bosta tudi to poletje, kot vse kaže, njegova glavna snubca. 

Statistika Thiaga Alcantare v tej sezoni
Statistika Thiaga Alcantare v tej sezoni FOTO: Sofascore.com

Arteta odpisal Guendouzija 
Še pred nekaj tedni je kazalo, da bo Mikel Arteta vezno linijo Arsenala gradil prav okoli Mattea Guendouzija, kar pa se je na glavo obrnilo po porazu Arsenala v Brightonu. Španskega stratega je razburilo predvsem vedenje 21-letnega Francoza, po tekmi pa se Guendouzi vodstvu kluba ni želel opravičiti. Zadnjih 14 dni ga tako nismo več videli na ekipnih treningih, po poročanju The Athletica Francoz trenira sam in se pripravlja na poletni prestopni rok, ko bo iskal novo sredino. Trenutno je ocenjen na 40 milijonov evrov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
09. 07. 2020 12.09
+4
Tale ni dobra opcija za Redse. Preveč je nagnjen k poškodbam. Imamo dosti mularije v klubu. Če ga pa Kloppo hoče, pa naj ga kupi. Jaz Kloppu zaupam 10000%.
Žnjj07
08. 07. 2020 18.36
+1
Naj se vrne nazaj v barcelono!👍💪
krneki_123
08. 07. 2020 09.48
+19
Dober igralec. Kdorkoli ga bo dobil, bo naredil dober posel.
hirajem
08. 07. 2020 09.44
-4
Liverpool bi bil top izbira. Ob obstoječem kadru z dodatkom Thiaga in še enega top napadalca lahko v naslednjih 5 sezon osvojijo vsaj tri angleska in 2 evropska naslova
hirajem
08. 07. 2020 09.47
+7
No ze s tem kar imajo lahko to osvojijo . Menim pa da bi z Thiagom dobili na kreativnosti v zvezni liniji. To bi bila res vrhunska stvar da ga pripeljejo
jodr
08. 07. 2020 13.21
+3
Liverpool z igro, ki jo kaže v nadaljevanju prvenstva, ne bo prvak naslednjih 10 let. V Angliji ga lahko premaga vsaka ekipa, ki pokaže malo več želje, v Evropi pa bo lahko srečen, kader in če se bo uvrstil med 8.
Sortegilio
08. 07. 2020 09.03
+18
Chelsea rabi boljše branilce, obramba škripa pa tudi drugega vratarja. Kepa ni dorasel.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
08. 07. 2020 14.02
+9
To, da Kepa ni dorasel ne vem, če drži. Včeraj so bile kritile zaradi gola Zahaja, amapak tega ni moral braniti. Potem pa nam je na koncu tekme zagotovil 3 točke, žoge se je ravno toliko dotaknil, da jo je preusmeril v vratnico.